• 26 June 2019, Wednesday 8:35
MehmetSarı

Mehmet Sarı

Devrimci ve geleceğe ufuk açan Denizli Bozkurt Belediyesi’ne Bravo!..

15 Haziran günü Milasımızda Yerel Yönetimler ve Yerelden Enerji Yatırımları konferansı yapıldı. Konferansta ülkemizin geleceği için yeni ufuklar açan örneklerle, önemli bir eğitim etkinliği yaşatıldı. Milas Belediye Düğün Salonunu dolduran dinleyiciler, bu etkinlikle, geleceğimize ait değerler oluşturan, önemli bilinçlenmeler kazandı.

Bu bilinçlendirmede benim daha çok dikkatimi çeken, Denizli-Bozkurt Belediyesi’nin, büyük uğraşı sonucunda devlet ormanlarından elde ettiği orman varlığı üzerinden elde ettikleri idi. Örnek ve geleceğimize ufuk açan önemde idi çünkü bu yaptıkları.

Çünkü böylece, canlılar için büyük değer olan ve canlı yaşamının birinci ihtiyacı olan oksijen, bu ormanların yeşil yapraklarında, doğada oluşuyor. Ne yazık ki ülkemizde bu kıymeti büyük ormanlar yangınlarla yok oluyor. Ama bu tür ‘özelleştirme’lerle, yangınlardan da korunmuş oluyor.

Ayrıca Avrupa ülkelerinde ormanlar özelleştirilerek korunuyor ve bizdeki gibi yangınlarla hiç zarar görmüyor. Ormanları koruyan bu faydalı uygulamanın Denizli-Bozkurt Belediyemiz girişimi ile de bizim ülkemizde de başlatılmış bulunduğunu bu toplantı sayesinde öğrenmiş olduk.

İşte bu örnek ve önemli çalışmalarından dolayı Denizli-Bozkurt Belediyesine bravo diyorum!..

Ufuk açan ve örnek olan, ormanın bu yöntemle değerlendirilmesi, ülkemize devrimci bir değer sergilemiş bulunmaktadır. Geleceğimiz için de yaptıkları, insan ve canlılar için çok önemli. Çünkü ormandan gelir elde edilince, bunlara en çok zarar veren yangınları önlemede de daha duyarlı oluyor insanlar. Bu nedenle de örnek bir uygulama oluşturmaktadır.

Bir de ilgili toplantıda belirtildiği gibi, orman ağaçlarının dibine dökülen yapraklar, diplerindeki çalıları toplatıp, balyalatıp, bir kağıt fabrikasına göndererek kağıt üretilmesi sağlanırsa, daha başarılı bir çalışma olabileceğine bir eğitimci olarak inanıyorum. İlgili belediyemizin bunu da yapacağına güvenim tamdır.

Bu görüş, 1977’de ülkemizde yapılan milletvekili seçimlerinde Bülent Ecevit tarafından biz aday adaylarına bildirilmişti. Bizler de orman köylerindeki vaatlerimizde dile getirmiştik ve halk tarafından Kabul görmüştü.

İşte aynı görüşün, Denizli-Bozkurt Belediyemizce de hayata geçirilmesi, ülkemizde bir devrim niteliğindeki girişim olmaktadır.

Ülkemizdeki diğer belediyelerimizin de Bozkurt Belediyesini örnek alarak, çalışmalar yapması gerekmektedir. Böylece orman varlığımız korunmuş olacaktır.

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık