• 24 September 2018, Monday 19:32
MehmetSarı

Mehmet Sarı

CHP örgütü, görevini yap!..

MEHMET SARI

Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyeti kuran bir parti olarak, partideki tartışmaları demokratik kurallar içinde, parti yararına çözmek zorundadır. Hem de hiç durmadan yapmalıdır.

Böylece partiye hizmet etmiş kişilerin ‘sen-ben’ deyişlerini, daha kırıcılığa varmadan, dostça çözülmesi örgütün elindedir. Bu sorunu parti yararına sonuçlandırmak örgütün sorumluluğu ve görevi içindedir.

Sakın ha! Ne yapılırsa yapılsın, ne söylenirse söylensin deyip kenara çekilmek, CHP örgütüne, bu partiye, Atatürk’ün kurucu oluşuna asla yakışmaz. Sonra kurucusuna ve partiye bugüne kadar hizmet edenlerin emeklerine, haklarına kadirşinassızlık olur. Saygısızlık gösterilmiş olur ki, sosyal demokrat olan, halkçı bir partiye hiç uygun düşmez.

Hemen partideki seçimlerden sonra ortaya çıkan ve seçimlerde bir partili Reisi Cumhur seçiminde yüzde 31’den fazla yurt çapında aldığı oy başarı mı, değil mi örgütçe değerlendirilmelidir.

Ayrıca bu seçimde CHP’nin oy kaybetmesinin nedenleri yine örgütçe araştırılmalıdır ve bu iki duruma göre bir çalışma planı yapılıp, yeni projelerle önümüzdeki dönem, halkın karşısına çıkmalıdır. Hazırlıklı olarak, barış içinde, dinamik olarak yurt çapındaki örgütlenmeyi tam sağlayarak, mahalle ve köyleri kapsamış olarak, güçlü ve örgütlü, seçimleri artık kazanmalıyız. Hep muhalefette kalma alışkanlığını bırakmalıyız artık.

İşte bunun için örgüt, başta seçimlerden sonra başlayan huzursuzluğu, çekilen kılıçları ve seçimlerin ardından doğan CHP’de başkanlık tartışmalarını demokratik bir ortamda dostça çözerek görevini yapmalıdır ve bu sorunu halletmelidir.

Böylece parti tartışmasız, kırgın olmaksızın önümüzdeki seçime birlik ve beraberlik içinde, dinamik olarak girmelidir. Bunu yapmalıdır ki, seçimde başarılı olunabilsin. Yetsin artık hep muhalefette kalma durumu… “Amaç iktidar” denmelidir… CHP için artık yetti, her seçimde oy kaybetme ve muhalefet olma!..

Bu durumdan CHP üyeleri bıktı, usandı. Yeter artık hep muhalefette kalmamız diyor…

87 yaşında olan ben bir CHP’li olarak, bunları örgütüme bildiriyorum, saygılarımla birlikte.

Çünkü ben CHP’nin kurduğu Köy Enstitüsü’nde okudum, vatanıma-milletime hizmet ettim. Binlerce çocuğu okuttum ve binlerce öğretmeni teftiş ettim, rehberlik yaptım. Şimdi de CHP’nin iktidar olmasını bekliyorum. Bülent Ecevit zamanında Muğla’dan milletvekili adayı oldum. O seçimde CHP’ye yüzde 43 oy aldırdık. Yine aldırılabilir CHP’ye yoldaşlar…


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık