• 26 April 2016, Tuesday 19:13
MehmetSarı

Mehmet Sarı

Milas Fatih İlkokulu’nun 23 Nisan Bayram töreni

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

Coşku ve heyecanla kutlandı okul bahçesinde; öğrenciler, öğretmen ve veliler tarafından bu 23 Nisan bayramı, güzel şiir, şarkı ve gösterilerle… Tüm etkinlikler göz kamaştırıcı ve Atatürk’ü aksettiriyordu.

Bilhassa pedagoji ilminin öğrencilerin başarılı olmasında topluluk karşısında kendini göstermesi ilkesi sanki bu bayramda öğrencileri yaşatıyordu, bu, öğrenmeye motive de ediyordu öğrencileri. Ayrıca bu motivasyonu arttıran, bir faktör de öğrenci velilerinin törene çok katılması ve ilgili olmalarıydı.

Okul yönetimi, aralarında benim de olduğum 4 emekli eğitimciyi törene davet etmişti.

Tören sonrasında onlar da konuşturuldu.

Programda yer alan muhteşem etkinlikleri dile getirerek övgüler yağdırdılar.

Törende öğrenci, veli ve seyircilerin çokluğunu gurur verici bulduğumu bilhassa vurguladım.

Demek ki bu okul çevresindeki insanlara 23 Nisan bayramı ile eğitimin önemini kavratılmış ki bu kalabalık katılım oluyor diye parmak bastım.

Gene ilk öğretmenin anne baba olduğunu, bu bakımdan görev ve sorumluluklarının önemini belirttim. Okul Aile Birliğinin değerini açıkladım.

Bunun bu okulda iyi götürüldüğünü bu katılım gösteriyor dedim.

Ayrıca törene katılanlara kendi 23 Nisan bayramı şiirimi okudum. Ve bazı öğrenci etkinliklerine katılarak, paylaştım.

Böylece, 85 yaşında bir emekli eğitimci olarak sevinçli ve mutlu oldum.

Fatih ilkokulu Müdürü Bülent Hekimoğlu, tören açılış konuşmasında eğitimimizde önemli bir girişimini açıkladı.

“Bu çalışma Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Lider Yöneticiler Projesi’ çerçevesinde bizim okul öğretmenlerimizin kararıyla hazırlanmış bir projedir” dedi.

Bu projeyle, geçmişteki başarılı hayatlarından faydalanmak amacıyla uygun olanlara “Fahri Eğitim Danışmanlığı” ünvanı verilmesi hedefleniyormuş ve bizlere Fahri Eğitim Danışmanlığı sertifikası törenle verildi.

İçimden, “Pedagog Mehmet Sarı, Fahri Eğitim Danışmanlığına hazırlan ve ispatla” dedim. Sertifikayı alınca da Sayın Okul Müdürüne, “Her zaman göreve çağırmanızı bekliyoruz” diyerek belirttim.

Fatih İlkokulu’nun 450 öğrencisi, 33 öğretmeni varmış.

Eski bir ilköğretim müfettişi olarak bu okulumuza 23 Nisan bayramı etkinlikleri ile ilgili verdiğim puan 10’dur.

Ayrıca Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü de, “Lider Yöneticiler Projesi” dolayısıyla okullararası motivasyon oluşturduklarından tebrik ederim.

Çünkü geçmişin liderlerinin birikimlerini günümüze aksettirme olarak değerlendirdim bu projeyi. Ve buna göre, adım adım Fatih İlkokulu’nun, eğitim öğretimde daha çok başarılar elde edeceklerini görüyorum.

Milas Fatih İlkokulu’nu sevgi ve başarı dileklerimle alkışlıyorum.

Alkışlayışım yalnız bu belirttiklerim için değil, daha çok eğitim sistemimizi daha sorgulayıcı, araştırıcı ve düşünceyi geliştirici yani ezbercilikten ve at yarışı gibi ve ilim dışılıktan kurtaracak yönde adım attıkları içindir.

Özet olarak bütün kötülüklerin, karanlıkların nedeni ilim dışı ve yapboz tahtası gibi oluşturulan bugünkü eğitim sistemidir.

Sayın Okul Müdürünün belirttiklerine göre, gelecekte eğitim ilmine göre ve çalışmaların sonucunda daha faydalı ve ilmi bir eğitim sistemi oluşturabiliriz, diye düşünüyorum.

Bu oluşursa, böylece önderliğini Milas Fatih ilkokulu yapmış olacaktır bence.

Bu bakımdan şimdiden devrimci davranışları teşvik eder ve kutlarım.

Çünkü bu olursa ülkemiz için büyük iş yapılmış olacaktır.

Atatürkümüzün belirttiği, “İyi eğitim bir ülkeyi iyiye götürür, kötü eğitim ise kötüye götürür” meşalesi yanmış olur, ülkemizde… Aydınlık güneşi tam doğar ufuktan…

Bu yeni sistemi öğretmenlerimle oluşturacağımıza inanıyorum.

Çünkü Atatürk, “Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir” demiştir. Böylece özlenen olacaktır, sevgili okurlarım.

İşte bu öneri projesinde bunu da görmekteyim, eğitimci olarak ve şimdi de Fahri Eğitim Danışmanlığı görevim içinde…

(24 Nisan 2016 Milas)


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık