• 08 October 2016, Saturday 20:03
MehmetSarı

Mehmet Sarı

Başbakan Binali Yıldırım’a açık mektup

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

Sayın Başbakanım;

Televizyon haberlerinden öğrenebildiğime göre, esnafları toplamış ve bazı isteklerde bulunmuşsunuz esnaflardan. İstekleriniz FETÖ ile ilgiliymiş ve “içinizden temizleyin” şeklinde ifadeler kullanmışsınız. Onlardan fikir almaya çalışmışsınız toplantınızda.

FETÖ, 40 yıl önceden ışık evleri, okulları ve dershaneleri ile Milasımızda da çalışmalarına başlamıştı. Buralara fakir ve zeki çocuklar alınıyor ve beyinleri kendi amaçları için yoğuruluyordu. 15 Temmuz 2016 tarihine gelirken bu çocukların özel okullarına ‘devlet teşvik ve destek oluyor, para yardımı yapıyor’ bilgileri haber olarak yayılıyordu.

Ben, 85 yaşına gelmiş bir eğitimci olarak, sizlerce bu okulların kötü amaçlar taşıdığının neden bilinemediğini sormak istiyorum?

Buna bağlı olarak, FETÖ okullarına devlet desteğini kimler vermiştir?

Acaba bunlar da hesaba çekiliyor mu? Cezalarını çekecekler mı?

Yapılıyorsa, en iyisi yapılmış olur bence.

Hadi bunlar yapıldı diyelim. Ben 1960 yıllarında Bitlis ilimizde 4 yıl ilköğretim müfettişi olarak görev yaptım. Köy ilkokullarına teftişe gittiğimde, okullarda tek kız çocuğu görememiştim. Öğretmenlerime neden kız çocuğu okulda yok diye sorduğumda, “Efendim buralarda her bölgenin çok yerinde Şıhlar var. Bunlar kız çocuklarının bizimle olmasını namahrem görerek istemiyor ve bu nedenden velilere de göndertmiyorlar” dediler.

Bunun üzerine bu okulların velilerini akşamları okullarda toplardım. Velilere, doktor ve öğretmenlerin İslam dinimize göre namahrem olmadığını açıklamaya çalışırdım, çok köyümüzde…  Ama netice alamadım, kız çocuklarını okula göndermemekte devam ettiler.

Durumu ilçe kaymakamıma anlattım. Kaymakamla Şıh’ın bulunduğu köye gittik. Birlikte Şıh’tan kızını göndermesini talep ettik. Şıh bize evet dediyse de gene kızını okula göndermedi. Sonuçta halk da göndermedi.

Sayın Başbakanım, bu Şıhların İslam dinini yanlış anlayıp uygulamaları bence halâ sürüyor. Sonra bu Şıhlar, halkın ürettiklerinden parasız hak olarak kul hakkı yiyerek bir sömürü düzeni sürdürüyorlar halâ…

Buralarda bir de, 11-12 yaşlarındaki kız çocukları başlık parasına dana gibi satılıyor. Bu kızlarımızdan bazıları da ne üzücüdür ki sonuçta töre cinayeti ile hayatı bitirilip öldürülüyor, daha çok da 17 yaşından küçük erkek kardeşi tarafından…

Bu İslam dinine uymayan yaşantıları, halkımıza yaşatan yalnız FETÖ ile bu Şıhlar değil…

Daha başka, ülkemizde 70 kadar tarikat ve cemaatler varmış. Acaba ülkemizde zehir saçan bu tarikat ve cemaatler için yok edici bir çalışma olacak mı? Olacaksa modern ve son din olan, akıl ve ilimi esas alan İslam dini, ne zaman gerçek İslamiyet olarak hayata geçirilecektir?

Ayrıca Kur’an-ı Kerim’in Türkçe mealinde öyle tarikat, cemaat ve Şıhlar var mı? Bence yok efendim.

İşte, Kur’anımıza göre gerçeğin ne olduğunu Diyanet İşleri Teşkilatımız, ne zaman açıklayacak?

Sayın Başbakanım, esnafa ekonomi yönünde de açıklamalarda bulunmuşsunuz, güzel de Milas zeytincisinin durumunu sormuyorsunuz hiç…

Baş geliri zeytincilik olan üreticilerin ilçesi olan Milas’ta, 10-15 yıldır ‘Halkalı Leke’ denen hastalıktan zeytinlikler mahsul vermez oldu. Üretici bu nedenle yıllardır zorluklar yaşıyor.

Bir de, çok yıllar önceden başlayan yatırımlarla üreticimiz sulu tarımla üretimlerini ve gelirlerini arttırsın diye Milas’ta barajlar yapıldı. Ama bu sulardan yeterli yararlanamıyoruz. Ayrıca Bodrum’a su tahsisleri yapıldı. Bodrum’un su ihtiyacı Akyaka beldemizden olsun, Milas Ekinanbarı Köyünde kaynak suları varken, bu yapılmadı. Milas üreticisinin hakkı gasp edildi.

Milas üreticileri olarak sizden bu gaspın kalkmasını bekliyoruz, talep ediyorum. Ayrıca yukarıda belirttiğim ülke sorunlarına da el atmanızı ve çözmenizi bekliyorum.

Hem eğitimci ve hem de üretici olarak saygılarımla arz ederim …

 

Mehmet SARI

Milas- Muğla

Emekli İlköğretim Müfettişi

 

Adres- Hayıtlı mah. Işık cad. no: 12


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık