• 09 July 2016, Saturday 2:36
MehmetSarı

Mehmet Sarı

Atatürk Havalimanı’na terör saldırısı ...

Mehmet SARI –

Atatürk Havalimanına yapılan terör saldırısında başka birçok neden vardır ama, istihbarat ve güvenlik noksanlığı ilk akla gelen eksikliklerden gibi geliyor bana da... Üç kişi oldukları bildirilen bu teröristler, üzerlerindeki silah ve bombalarla kapılardan nasıl kontrolsuz geçebilmiştir? Bu silahlar neden görünmüyor, bulunamıyor? Kalabalık yere gelince de silahları ile etraftaki insanların üzerine “tekbirler” okuyarak ateş ediyorlar. Sonra da üzerlerindeki bombaları patlatıyorlar... Bu durum, ülkemiz için büyük bir aczi gösteriyor. Çok kötü bu.

Buna benzer 20’nin üzerinde terör olayının olması hayret verici değil mi? Demek bizde istihbarat teşkilatı yeterli iyi çalışmıyor. Yahut aldatılıyor. Örneğin emperyalistlerin haber alma cihaz ve aletlerini alıp kullanırsak olacak olan bundan başka birşey olamaz bence ... Neden bu gibi alet ve her türlü silahı hatta uçağı kendimiz yapamıyoruz halâ? Ki, Atatürk Türkiye’de uçak yapıp Kanada’ya bile satar olmuştu. Neden halâ Atatürk yeterli önder alınmıyor?Ama sözde Atatürkçü olanlarımız varken, karşı olanlarımız artıyor maalesef.

Bu kadar terör saldırısı yaşayan ülkemize haliyle turist gelmez! Ayrıca örneğin Bodrum gibi bir turizm kentimiz susuz bırakılırsa turist yokluğundan söz etmek normal olmaz mı? Başka daha yapılmayan çok işler var. Ama şu belirttiklerim bile neden giderilmiyor ülkemizde? Halkımız hep terör saldırıları, ölümler ve korkularla mı yaşatılacak? Acaba bu durumu oluşturanların vicdanları rahat mı?

Bir de, şu teröristlerin “tekbir getirerek” insan öldürmeleri var ya, beni şaşırtıyor. Rahmetli Yaşar Nuri Öztürk hocamız, “Allah ile aldatıcılar, yeni bir din oluşturdular” diyordu. İşte bunlar da bu “yeni din”in üyelerinden galiba... Bunlar, kötülerin ve emperyalistlerin oyuncağı ... Çünkü islam olmaları mümkün değildir. Çünkü islamiyet, “bir kişi öldürmek bile büyük günah” diyor.

Ne yazık ki bu islamiyeti yanlış anlamalarla islam ülkelerinde terör bataklıkları oluşmuş. Emperyalistler ve kötü amaçlılar bu bataklıktan faydalanıyorlar devamlı. Çünkü terörün silaha ihtiyacı var. Emperyalistler de en büyük insan öldürücü silahları üreterek bunlara satıp para kazanıyorlar. Bunun için bazı ülkeleri de muhtaç yapıp kullanıyorlar. Örneğin bizim ülkemizde İncirlik ve Diyarbakır’daki üsleri kullandıkları gibi. En acı ve önemli olan ise Türkiyemizin Ortadoğu bataklığının merkezi yapılmasıdır. Ülkemin, Atatürk ilke ve devrimlerinden uzaklaştırılmaya çalışılmasıdır. Ki bütün kötü ve karanlık gidişlerden ülkemizi kurtarmak Atatürk yoluna tekrar dönmekle sağlanabilir. O’nun önerdiği laik eğitim, akıl, ilim ve fen yoluna yeterli girmekle elde edilebilir kurtuluş.

Bunun için ülkemizi kurtaracak olan şunlardır. Ülkemizi; başta bugünkü ilim dışı, ezberci eğitimden, kötü kültür, tarımdaki kötü uygulamalar, milli gelir dağılımındaki adaletsizlik ve toprak reformu yapılmamasından, ayrıca islam dinini yanlış anlayışlardan kurtarmak ve ülkemizdeki feodal yapıyı yok etmeye çalışmak baş görevimiz olmalıdır.

Eğitimle insanımıza çalışma ve üretme alışkanlığı verilmelidir. Bunların da ibadet olduğu benimsetilmeli ki bu karanlık gidiş bitsin.

Özet olarak; ülkemizin en önemli ihtiyacı laik ve demokratik eğitimi kurup yanlış iç ve dış politikalardan uzaklaşarak, yurtta ve dünyada barış ilkesinin gerçek yaşantısına dönmemizdir.

Bu anlattıklarıma göre bir kurtuluşumuz olacaktır. Yani umutsuz değilim. Bazı partiler birlikte bunu sağlar diye düşünüyorum.

Dış politikamızda da uzun vadede ülkemize bir kötülük de sınırlarımızın açıkça gelen geçen yoluna çevrilerek ülkemin Iraklı, Suriyeli mülteci, sığınmacı yeri yapılmasıdır diye düşünüyorum. Bir dönem Avrupa’ya geçiş yolu gibi kullanılan ülkemizde şimdi bu Avrupa yolu da kapatıldı. Böylece Türkiye içinde bir büyük şehir halkı kadar gariban, aç susuz insan nerede yatıp kalktığı da belirsiz. Caddelerde araba ve insanlardan dileniyorlar. Doyunduklarını da sanmıyorum. Bunlar ki her zaman gizli bir düşman olabilir ülkemize... Bunu da düşünerek bir çare bulmalıyız bence ...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık