• 19 August 2016, Friday 19:17
MehmetSarı

Mehmet Sarı

Harp Okullarından FETÖ zulmüyle atılan öğrencileri dinlerken ...

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

Meğer FETÖ’nin kötülüklerini yaşayan Harp Okulları öğrencileri de varmış.

Öğrenciler HALK TV’de kendilerine yapılan dalavereleri, acımasız oyunları ve okullarından atılarak subay olma ümitlerinin nasıl acılar çektirilerek engellendiğini anlattılar. Onların, vicdanları sızlatan ifadelerini dinlerken “din bu mu” dedim kendi kendime üzülerek ve yapılanlara kahrederek …

Demek ki benim güzel islamiyetim ne kötü amaçlar ve çıkarlar ile emperyalistlere hizmet olarak kullanılmış dedim gençleri dinlerken…

Ayrıca dedim ki; demek bu İslam ülkelerinde daha çok görülen terörizm olaylarındaki acımasızlığı, Allahü Ekber diye baş kesme ve insanları öldürme canavarlığının benzeri, Harp Okullarımızda din kandırmasıyla böle yürütülüyormuş.

Yani Atatürkümüzün istiklalimizi ve cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlerimize bu kötülük ve acımasızlıkları yapanlara asla Müslüman denmeyeceği gibi, insan da hiç denemez bence… Bunlar bir çıkar için kullanılan maşalar herhalde… Bunlara Türk ordusunun subayı asla denemez. İşte öyle olduklarından şu an tutuklu ve cezalarını bulmak üzereler Türk adaleti önünde… Çünkü zalimin zulmü varsa, mazlumun da adalete güveni var …

Bu FETÖ’cülerin 40 yıldır yurdun her tarafında ve hatta güzel Milasımızda bile ışık evleri kurmalarındaki amaçlarının gerçek islamiyeti benimsetip yaymak olmadığını bir eğitimci olarak anlamıştım.

Bu anladığımı da yıllarca önceleri çok defa Milas Önder gazetemizde açıklamıştım. Çünkü bunlar ışık evlerine fakir ve zeki çocukları alıyorlardı yalnız.

Sonra bir imam emeklisi, hem yurdumuzda hem de dünyanın dört bir tarafında okullar açabilir miydi? Demek bunları yaptıran emperyalist güçler var demiştim. Dediğim çıktı.

Ayrıca belirteyim ki, Türkiye’deki feodal yapı ve şıhlık da emperyalizme hizmet ediyor. Bunlarla bizi böyleme çalışıyorlar.

Neden böyle diyorsun denirse; emperyalistler olsun, ülkenin düşmanları olsun milletin cahil kalmasını ve böylece demokrasi ve insan haklarına tam sahip olamasın isterler.

İşte, 1960’larda İlköğretim Müfettişi olarak Bitlis ilimizde 4 yıl görev yaptım. Köy okullarına gittiğimde tek kız çocuğu göremedim. Neden yokmuş? Oralarda her bölge ve yerde şıhlar varmış. Onlar namahrem diye göndertmiyormuş kızları okullara. İşte islamiyeti yanlış anlama ve uygulama sonucunda olanlardan biri daha…

Efendiler, yurdumuzdan yalnız FETÖ’yü temizlemek yetmez. Ülkemizde daha çok aynı kafada tarikat, kuruluş ve şıhlar var. Onlar da Kur-an’a göre islamiyeti anlayıp uygulamıyorlar. Birgün onların da kötülüğü görülebilir bence… Din lideri şıhların bölgelerinde başlık parasına 12-13 yaşlarında kızlar satılır. Kadınlara karşı töre cinayetleri olur. Kadına miras verilmez. Şıhlar dini mahkemeleri yürütürler. Halkın ürettiğinden pay alırlar. Yani bir sömürü düzeni kurmuşlar.

Ne zaman ki bir de siyaset camiye, kışlaya ve yargıya girmez ve İslamiyet yanlış uygulanmazsa 15 Temmuz bu ülkede bir daha asla yaşanmaz bence ...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık