• 08 September 2018, Saturday 19:35
MehmetSarı

Mehmet Sarı

87 YAŞINDAKİ ÖĞRETMENİ ŞAŞIRTAN GENÇ

Bu genç Kafaca köyümüzden bir gencimizdi.Öğretmen olarak bu gencime siyasal yönde iyiyi görmemiz, dürüst insanların arkasında olmamız gerektiğini, bunun hem kendi çıkarımız hem de ulusal çıkarımız açısından önemini anlatmaya çalıştım.Çalışsam da benim fikirlerimi Kabul ettiremedim.Kendi bildiğinde diretiyordu.

Bu gencimin, anladım ki, koru koruna siyasal saplantısı var. Bu karşı düşüncelere göre hiç düşünmüyor.Tuttuğu kişilerin fikirlerine taparcasına bağlanmış. O’na taparcasına, o ne derse doğrudur diyen bir gencimiz..

Bir öğretmen olarak, bu genci bu duruma, zihniyete getiren, aldığımı yanlış eğitim dedim, bütün bu konuşmalarımın sonunda. Çünkü bu genç sorgulayıcı, araştırıcı ve eleştirici bir zihniyete sahip olamamış, aldığı eğitimde dedim. Yanıldığı ortada ama, bu genç aydınlatıcı istiyor.

İşte dinci bir eğitimi, kindar ve dindar insan yetiştireceğiz diyenlerin verdiğini veya bu gibi kişilerin eliyle, telkinatıyla eğitilmiş olduğunu, böylece bu gibi gençlerin maalesef bir karanlığa zihnen gömüldüğüne tanık oldum.Demek ki iyi eğitim bir ülkeyi ve insanlarını iyiye götürürken, kötü eğitim de kötüye götürmektedir.

Bu genç, kendi zihniyetindeki yöneticilerin ülkenin borcunu nerelere kadar çoğalttığını, ihracatta gerilettiğini, ülkeyi tam ithalata bağımlı yaptığını, böylece elkenin ziraatını gerilettiğini, başta gıda maddelerinin çoğunu dışarıdan alır hale getirdiğini anlamıyordu. En azından köylü olan ailesinin mazotu 6 TL’ye alırken, denizdeki yatlara bir liradan verildiğinin farkında değildi.Bunu bile anlamış değil bu gencim.

Yani ülke ekonomisinin durumundan pek haberdar değildi. Demek ki bu gencimiz haber dinlemiyor, gazete okumuyordu. Televizyon dinliyorsa, gazete oyursa, iktidarı övenlerini dinliyor ve okuyordu.İşte bunun için gerçekleri göremiyor, dünyadan doğru haberdar olamıyordu.Karanlık bir saplantının içinde yuvarlanıp gidiyordu.Ben böylelerine zavallı ve gafil kişiler diyorum. Bunlar ülkemde az da değiller. Bu durumlara çok üzülüyor ve acıyorum.Bunlara siyasal yular vurulmuş, vuranlar bunları istedikleri gibi kullanıyorlar, kötü emellerine ulaşıyorlar.Yani ülkeyi soyup soğana çeviriyorlar.

İşte bu gibi gençleri kurtaracak eğitimi ülkemize getirmek, bu gençleri, insanları, düştükleri çukurdan çıkarmak gerekiyor artık.Bunu yapmak vatan borcu olmuş. Yapana, yapacak olana aşkolsun diyorum..


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık