• 12 September 2017, Tuesday 20:24
MehmetSarı

Mehmet Sarı

Günümüzde, ‘Allah ile aldatma’ çoğaldı …

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

Günümüzde İslam dışına çıkma durumu İslam ülkelerinin çoğunda arttı. Üretim geriledi, tüketim arttı.

Bu artışı yapanlar, daha çok dini kullanıyorlar. Örneğin bunlar halka veriyorlar talkını, kendileri kullanıyor yalanı…

Halka sürekli çocuklarınızı İmam Hatip Okullarına gönderin diye söylerken, kendi çocuklarını diğer okullara, batı ülkelerindeki okullara gönderiyorlar.

İslamiyet, işi ehline vermeyi emrederken, İslam ülkelerinde cemaat elemanlarına verilmektedir. Yani iş, ehline verilmemektedir. İktidardaki partili olanlara verilmektedir. Bu tutum ve davranış, işlerin başarılı bir şekilde yürümesini engelliyor.

İşte bu nedenle ilerleme yeterli olmamaktadır.

Bugün baş noksanlık, eğitim uygulamalarındadır. Eğitimde kindar ve dindar nesil yetiştirme amaçlanmaktadır. Bu çok yanlıştır. Ayrıca, ezberci ve at yarışı gibi bir eğitim uygulanmaktadır. Hiçbiri eğitim ilmine uymamaktadır.

Esas olan, eğitimi eğitim ilmine göre uygulamaktır.

Eğitim ilmi, çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerine göre eğitilmesini emreder. İşte bunu yapamadığımızdan çocuklarımız başarılı olamıyor. İşlerinde başarıya ulaşamıyorlar.

Ülkenin yönetimine gelenler de ülke yönetiminde başarılı olamıyorlar. Başta İslamiyeti yanlış uyguluyorlar ve yanlış anlatıyorlar.

Örneğin cemaat ve tarikatlarla yönetiyorlar. Böylece ülkede birlik ve dirlik olamıyor. Eğitim yanlış uygulanıyor. Ülkede kalkınma yeterli olamıyor.

Akıl ve bilim yoluna yeterli bir şekilde girilmiyor. Kul hakkı yemeler çoğalıyor. Milli gelir, adil bir şekilde dağıtılmıyor.

Ülkede her geçen gün değer hükümleri kayboluyor, zedeleniyor. Bu durumda kul hakkı yeme çoğalıyor ki Kur’an-ı Kerim’de Allah, “Ahirette benim yanıma kul hakkı ile gelmeyin. Sonra ahirette kul, hakkını alacaktır. Ben ona karışmam” demiştir.

Dünya yöneticileri saraylar yaptırıyor, çift çift arabalar, kendine korumalar tutarak halkın parasını israf ediyor. Halka sormadan harcıyor. İşte bunlar ahirette, halka sormadan yapılmışsa, kullar yapanlardan geri alacaktır.

Ha, dünyada ne ezen ne de ezilen olmadan bir düzen kurulmuşsa, işte o zaman kul hakkı yenmemiş olur ve kimseden hesap sorulmaz. Hak aramaya gidilmez. Ama bugünkü durumda kul hakkı yiyen çoğaldı…

Ülkemize şu sırada yapılan en büyük kötülük, ortak değerimiz olan Atatürk’ü eğitim programından çıkarmamızdır. İkinci kötülük, adaleti bağımsızlıktan çıkarmamızdır ...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık