• 30 October 2017, Monday 19:03
MehmetSarı

Mehmet Sarı

Yaşasın CUMHURİYET!

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

Atatürkümüzü hiç unutmayacağız, hep yaşatacağız bilincimizde.

Cumhuriyet özgürlük, bağımsızlık, laikliktir; vatandaş olmadır.

Ümmet olmaktan kurtulmadır.

Kişilikli birey olmaktır.

Atatürkçü olmaktır.

Cumhuriyet, vatanı istilacılardan kurtarıp özgür, bağımsız vatan yapmaktır. Ayrıca, laik değer hükümlü insanların topluluğudur. Cumhuriyet, bir de millet olmaktır.

Cumhuriyetin 94. Yılını kutluyoruz. Daha çok yıllarda Cumhuriyet’i kutlamak Türk Milleti’ne nasip olsun. Cumhuriyeti milletçe hep yaşatacağız.

Cumhuriyet, istilacıları 9 Eylül’de İzmir’den denize döküyordu. Böylece Anadolu’dan düşmanlarımız yok edilmiştir. Bu düşmandan Anadolu’yu kurtaran Gazi ve Şehitlerimize de minnet borçluyuz.

Kağnılarla İnebolu’dan Sakarya’daki ordumuza ve silahların üstüne çocuklarının üstündeki örtüleri atıp, silahların ıslanmamasını sağlayarak ulaştıran kadınlarımızı da unutmayalım.

İşte Cumhuriyeti gelecek nesillerimize tüm ayrıntılarıyla, Milli Eğitim Programımızla belletmeliyiz.

Bunları hiç unutmamalı, unutturmamalıyız.

Eğitim programımızdan, Cumhuriyet ilk eve değerlerini kaldırmak isteyen, bunların yerine dindar değerler yerleştirmek amaçlayanlara müsaade etmemeliyiz. Cumhuriyet değerlerinin yok olmasına hiç bir zaman, asla fırsat vermemeliyiz.

Çünkü Cumhuriyeti kuranlar kurmuş ve bize yaşatmak görevini vermiştir. İşte bu Cumhuriyetin, bu topraklarda yaşayan insanlar için ne kadar önemli ve değerli olduğunu hiç unutmamalıyız. Milli şuuru evlatlarımıza kazandırmalıyız.

Bir de, Cumhuriyet düşmanlarına asla müsaade etmeyelim. Cumhuriyet’i korumak, yaşatmak baş görevimiz olmalıdır.

İşte bu görevi hiç unutmadan, Cumhuriyeti korumalı ve yaşatmalıyız. Bu bizim baş görevimizdir.

Bir de “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünü hiç dilimizden düşürmeyelim milletçe …

(28.10.2017)


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık