• 11 July 2018, Wednesday 20:45
MehmetSarı

Mehmet Sarı

Enerji politikamız, seçimler ve OHAL

Mehmet SARI 

 

 

Enerji üretimimiz doğal gaza bağlanmış durumdadır. Bu da bizim bütçe açığımızı, dış borcumuzu arttırıyor.Cari açığımızı çoğaltıyor.Çünkü doğal gazı dışarıdan ithal ederek santraller kurarak elektrik üretiyoruz.Bu da bize çok pahalıya mal oluyor.Böylece ülkenin borcu artarak, elektrik harcayan fabrikalar ve halk elektriği pahalıya tüketiyor.

 

Bir de buna petrolü dışarıdan alan ülke olmamız eklenince, ekonomimiz kambur üstüne kambur yaşıyor. Böylece enerji politikalarında çok yanlış yolda yürüyoruz. Güneş ve rüzgardan elektrik üretsek enerjimiz çok ucuza elde edilmiş olur, dışarıya bu kadar borçlanmamış olurduk. Bir de doğal gaz ve termik santrallerde dışa bağlı oluyoruz. Hem de hava kirliliği hiç olmazdı. Sağlığımız ise bugünkü kadar bozulmazdı. İşte bu nedenlerden ülkemizde hatalarımız bu kadar çoğalmaz, hastaneler hastaları almaz olmazdı.

 

İş, hastaların çoğalması ile kalmıyor.Bir de bu hastaların tedavisi için dışarıdan ilaç ithal ederek dışarıya büyük paralar ödüyoruz.

 

Demek ki ülkemizi yönetenler, akıllı enerji politikaları uygulamıyorlar.Yanlış enerji politikalarıyla ülkeyi borç altına götürüyorlar.Ayrıca bununla kalınmıyor, bir de hastalıkları bu elektrik üretimiyle çoğaltılıyor.Bu hastalara bir de dışarıdan büyük paralar verilerek ilaç almak zorunda kalıyoruz.

 

İşte ülke yönetimine bilim ve akıl yoluna giren kişilerin gelmesi, ne zaman getirilirse ülke ekonomikman da borçsuz olacak ve halk ucuz elektrik kullanarak mali yönden sıkıntıda olmayacaktır.Bugün halkın üstündeki pahalı elektrik tüketimi de bitmiş olacaktır. İşte halkımın seçimlerde bu konularda da bilinçli olarak oyunu kullanması gerekliliği vardır.

 

Güzel milletim, mutlu yaşamak veya mutsuz yaşamak sizlerin elinde.Bir atasözümüzde, “Milletler layık oldukları yönetimle yönetilir” denmektedir.Yani nasıl yaşamak istiyorsanız ona göre oyunuzu kullanın ya iyi yönetime kavuşuruz ya da kötü yönetimle yönetilmeyi sürdürürüz.Yani layık olduğumuz yönetime, verdiğimiz, vereceğimiz oylarla kendi elimizle karar veriyoruz.

 

İşte bu iyi bilinerek her seçimde oylarımızı bilinçli kullanmalıyız ki iyi günlere kavuşalım. Şayet bunu tam yapmazsak geleceğimiz gene yanlış politikalarla karanlık olmaya devam eder. Ayrıca karanlıkta kalmamız OHAL kanununda yolumuzu sürdürmemizden kaynaklanmaktadır.Yani OHAL uygulanan ülkelerde demokrasi ve adaletli hayat olamaz.

Şu anda iktidarın elinde ülkedeki televizyon ve gazetelerin çoğu bulunmaktadır.Ayrıca ülkemde yasama-yürütme-yargı ilişkileri adeta tek elde toplanmaktadır.İşte bu olanakları elinde tutan ve bu koşullarda iktidar, haliyle her seçime daha iyi olanaklarla girmektedir.Böyle seçimlere şeffaf adil denebilir mi?Denemez … Böyle denmesinin baş nedeni de OHAL şartlarının sürdürülmesidir.

 

Özet olarak OHAL şartlarında yaşanan bir memlekette seçimler de dahil olmak üzere hiçbir şeyin yeterli adil uygulandığı söylenemez.

Sözü çok uzatmaya gerek yok: OHAL kaldırılmalıdır.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık