• 19 November 2016, Saturday 3:26
MehmetSarı

Mehmet Sarı

ABD’nin başkanlık seçimlerinden yola çıkıp …

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

ABD başkan seçimi oldu, Trump kazandı. Ama seçimde Trump olsun Clinton olsun seçim sırasında sık sık televizyonlarda halkın karşısına çıkıp gelecek için fikirlerini ve vaatlerini sıraladılar. İki başkan adayı konuşmalarını demokratça yaptılar.

Böyle televizyon ekranlarında halkın karşısına çıkılıp olgunlukla seçim çalışmalarının yürütülmesini, ülkemde de aynısı yaşansın diye hep özlemişimdir. Ama bu gibi olayların, güzel demokrat yaşam tarzlarının olabilmesi için, eğitimimizin demokrat ve laiklikte tam olması, uygulanması gerekir.

İşte bu gerçeği bir eğitimci olarak belirtmekteyim. Demek ki ABD’deki eğitim, bizden daha ileri, demokrat ve laiklikte bulunmakta ki, ABD başkan seçiminde dünyaya iyi bir örnek oldular.

Bunun ülkemde de oluşturulmasını isterim.

Ama ABD’deki başkanlığı o ülkenin değerlerine uygun bulurken, bize uygun olamayacağına inanıyorum. Çünkü ABD ile biz, eğitimde, demokratik ve laiklikte bir değiliz.

ABD’nin eğitimde ileride olduğu, değerlendirme kuruluşları tarafından her yıl belirtilmektedir.

Ama bizim ülkemizde eğitim seviyesi ile başarı için, olsa olsa ABD’ninkinin yarısı kadar diyebilirim maalesef. İşte eğitimdeki bu ileriliği dünyadaki öğrencileri Amerika’ya yönlendirmektedir. ABD’den sonra ikinci sırada AB devletleri gelmektedir.

Evet, ben bir eğitimci olarak bir oğlumun Almanya’da, ikinci oğlumun ise ABD’de yüksek tahsil yapmalarını sağladım. Bundan bir eğitimci olarak memnunum.

Bizdeki eğitim yanlışlıklarının yanında bir de İslamiyet’in yanlış anlaşılıp uygulanması nedeniyle ülkemiz kültür ve insan hakları yönünden geride kalmıştır.

Ülkemde halâ medeni kanuna göre miras hakkı olmayan, yeterli okuyamayan kız çocuklarımız vardır.

Çocuklar okul yerine tarlalarda, sanayilerde çalışmaya sevk edilmektedir.

İşte bu yüzden ülkemde gerçek demokrasi ile insan hakları maalesef yeterli yaşanamamaktadır.

Ayrıca bu nedenlerledir ki TBMM’nde siyasiler birbirlerine hakaret üstüne hakaretler etmektedirler.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık