• 04 August 2016, Thursday 19:24
MehmetSarı

Mehmet Sarı

‘İyi insan’ olmak için …

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

Kuranımız da ‘oku’ ayeti ile başlar.

Ama körü körüne değil, anlayarak, düşünceyi geliştirerek okumalıdır ki, okunanın bir faydası olsun, davranışımıza geçsin.

Yani manasını bilmeden, ezberden okumak olmamalıdır. Çünkü bunun hiçbir faydası olamaz …

Allah’a inanmak da, okunanları anladığımız kadar, dünyayı iyi değerlendirebildiğimiz zaman yeterli olabilir, yani yeterli inançlı olunur, yani inanç böyle elde edilir.

İşte Önder Gazetemizin 14 Temmuz 2016 tarihli sayısında “Zeytin ve Zeytinyağının 5 yararı” başlıklı yazıyı acaba kaç kişi anlayarak okudu ve davranışa dönüştürdü, faydalandı. Yani davranışına dönüştürdü ise sağlıklı yaşamanın yolunu bulmuş demektir. Çünkü zeytinyağı ilaçtır. Yani zeytinyağı tüketen bölge insanları daha az hasta olmaktadır.

Bunun için bu yazıyı okuyanlara, davranışına dönüştürün diyorum.

Milas Önder Gazetemize de birçok hizmetinden ayrı, bu yazıyı da yayınladığından dolayı takdir ve övgülerimle, teşekkürlerimi sunuyorum, sevgi ve saygılarımla…

Sağlıklı ve iyi beslenme konusunda 1970’lerde kitap yazmış birisi olarak, her konuda olduğu gibi, daha çok bilgiye ihtiyacımız var halâ milletçe…

Başta çocuklarımızın beslenmesinde çok yanlışlarımız var.

Çocuklarımız doğal besinler yerine, bugün şekerli ve hamur işleri ile yapılmışlarla doyuruyorlar kendilerini…

Çünkü can boğazdan gelir.

Ne kadar faydalı ve bilinçli beslenirsek, o kadar sağlıklı olur ve yaşarız ve de uzun ömürlü oluruz.

İşte okurlarıma Önder Gazetemizde yayınlanan bu yazıyı bulup okumalarını ve davranışlarına almalarını öneriyorum. Böylece bir alışkanlık kazanmalarını istiyorum.

Ayrıca çok kitap okumalarını da istiyorum. Çünkü kitap ve her yayını okuyan iyi düşünür ve gelişir…

Yani ibadet de yapmış olur, bence…

Oyunu verirken, iyi seçim yapar.

Kötüleri seçmez.

Böylece kötülükler yaşanmaz.

Ben, çok kitap ve yayın okudum deyip oturmak olmamalıdır.

Çünkü dünyada insanlık için yeni ve faydalı bilgiler üretiliyor.

Sanki bir pınardan devamlı su çıkar gibi, insanlığa yaşamında kolaylıklar sağlanıyor, icatlar yapılıyor.

Bunlar nasıl oluyor, araştıran, inceleyen ve devamlı daha ileri düşünen akıllarla oluyor. Bugün halâ yüksek isabetli öngörüleri olan Atatürk gibi liderlere ihtiyaç var.

Ancak böyle kişilerle içinde yaşanılan terörden, savaşlardan, darbe girişimlerinden, karanlıklardan ve güzel islamiyeti yanlış anlamak ve kötü uygulamaktan kurtulabiliriz… Atatürk gibi liderlerle, geriye gidişten dönebiliriz sevgili okurlarım …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık