• 02 January 2018, Tuesday 18:45
MehmetSarı

Mehmet Sarı

Atatürk yolu …

 

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

Atatürk yolu, akıl ve bilim yoludur. Bu yol bağımsızlık ve özgürlüktür. Bu, bir millet için ekonomik bağımsızlıktır, güçlü ekonomidir. Koca Osmanlı Devleti ekonomik iflaslarla yıkıldı. Bu da Duyunu Umumiye borçlanması ile yaşanmıştır.

Atatürk, ekonomisini; üreten ekonomi ile ayakta tutmuştur. Ülkenin üretimini değerlendirirken fabrikalar kurarak, ekonomisini geliştirmiştir. Eğitimde ezberciliğe dayanan sistemi kaldırarak, beceriye ve üretime dayalı bir sistem haline getirmiştir.

Böylece ülkede fabrika bacaları çoğaltılmış, Tayyare fabrikası kurulmuş ve üretilen tayyareler dış ülkelere satılmıştır.

Eğitim için Türk alfabesi ve Latin alfabesi kabul edilmiştir. Böylece öğrenme kolaylaşmış, Arap alfabesinden vazgeçilmiştir.

Ülkede Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu kurulmuş, kültürümüzde gelişme olmuştur. Eğitimde kadın-erkek birliği kabul edilmiş yani laik eğitim ülkemize gelmiştir. Ayrıca kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi. En önemlisi de Kurtuluş Savaşı kazanılınca Atatürk, etrafındakilere ‘Bundan sonra büyük savaşa başlayacağız. O da cehaletle savaştır’ demiştir. Bu savaş halâ kazanılamamıştır… Çünkü Atatürk, toprak reformunun ülkede yapılmasını ve tarikatların kökünün kazınmasına önem vermiştir. İslamiyet’in düzgün anlaşılmasını istemiştir. İşte bunun için Diyanet İşleri Başkanlığını kurdurmuş, Elmalı Hamdi Efendi’ye, halkın anladığı Türkçe Kur’an-ı Kerim’in mealini yazdırmış ve parasını da cebinden ödemiştir. Çünkü İslamiyet, ülkemizde uzun yıllar boyunca yanlış anlaşılmış ve uygulanmıştır.

Örneğin, Bitlis’te 1960 yılında İlköğretim Müfettişi iken köy okullarına teftişlere gittiğimde, okullarda bir tek kız çocuğu göremedim. Öğretmenlere sorduğumda, “Buralardaki Şıhlar, kızların bir erkek öğretmenle bir arada olması namahrem demiş. Bu nedenle halk da kızlarını okula göndermiyor” dediler. Bu Şıhlar, halkın ürettiklerinden parasız pay alıyorlar. Bir sömürü düzeni kurmuşlar. Bu cehalet düzeni sonucunda 10 - 12 yaşındaki kızlar başlık parasına satılıyordu.

Türkiye’de 40 - 50 yıldan beri Işık Evleri denen yerlerde, fakir ve zeki çocukların maalesef devlet düşmanı olarak yetiştirildiğini, Milas Önder Gazetesi’nde açıklayıcı bir şekilde yazmıştım ama dinleyen olmadı. Bu yanlış yol bir gün geldi devletimizi yıkmaya girişti. Bu başkaldırı ile can ve mal kaybına uğratıldık. Ne yazık ki yalnız FETÖ tarikatı yok ülkemizde… Daha başka çok tarikat var.

İşte bu bağnaz eğitim ve kötü ekonomik gidişten kurtulmak için Atatürk yoluna dönmemiz gerekmektedir.

Her geçen gün ekonomimiz kötüleşiyor. Bundan kurtuluş erken seçimdir …

Bütün okurlarımın yeni yıllarını kutlarım ...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık