• 13 April 2017, Thursday 19:22
MehmetSarı

Mehmet Sarı

Geleceğin için Hayır!..

Mehmet SARI - Emekli İlköğretim Müfettişi

Şayet “Evet oyları öne geçerse”, olacaklar:

1-Tek adam rejimi kurulacak, tek adam her şey olacak, devletin tümüne hükmedecek, bir kişi başkan seçilecek ve o kişi hem hükümet, hem meclis hem de mahkeme olacak. İşte bunlardan dolayı hayır diyorum, Türk milletim. Ayrıca ben eğitimci ve önderlikle görevli bir kişiyim.

2-Başkan olan kişi aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak, devlet ona verilecek, istediğin gibi yönet denecek, ona hesap soran asla olamayacak.

3-O partinin genel başkanı hakimleri atayacak, kararname adı altında kanun yapabilecek. Seçtiğin millet meclisini feshedebilecek. Orduya emir verecek.

4-Seçtiğin milletvekillerinin hiçbir hükmü kalmayacak. Meclisin sözünü kimse dinlemez olacaktır.

5-Almanya, Fransa, İngiltere, ABD, Japonya gibi değil, Suriye, Libya, Mısır, İran, Kuzey Kore, Uganda gibi bir ülkede yaşayacaksın. Bağımsız ve özgür yaşayamayacaksın.

6-Rejim değişecek, sadece adı cumhuriyet olacak. Gerçekte krallık gibi bir şey, bir kişinin elinde olacak. Demokrasi kalmayacak. O zaman millet de hayır oylarıyla bunların olmasına müsaade etmez.

7-Başkan sokakta bir kişiyi öldürse, 400 milletvekili izin vermezse mahkemeye çıkarılamayacak.

8-Başkan ve yardımcıları ile bakanlar yolsuzluk yapsa, yetim hakkı yese, devlet malına el uzatsa dahi 400 milletvekili izin vermezse mahkemeye çıkarılamayacak.

9-Başkan, kendini ve bakanlarına mahkemeye çıkarma girişiminde bulunan meclisi feshedebilecek.

10-Hakim ve savcılar başkanın sözünden çıkamayacak. Başkan hak, hukuk tanımaz zorba birisiyse seni koruyacak hiç kimse olmayacak. Can ve mal güvenliği kalmayacak.

11-Tek adam karar verdiğinden belirsizlik hakim olacak. Kimse yatırım yapmaya cesaret edemeyecek. Ekonomi tek adamın keyfine göre vereceği kararlara kurban edilecek. Kriz, iflaslar, işsizlik ve yoksullukla birlikte çöküş gelecek.

12-Asgari ücreti, fiyatları, maaşları, işçi memur alımlarını, dernek, sendika kurulması ve kapatılmasını, her şeyi tek adam belirleyecek.

13-Tek adam kimsenin aklına ihtiyaç duymayacağından devlet ve toplum hayatında danışma, ortak akıl, uzlaşma gibi yöntemler olmayacak. Çatışma, kutuplaşma ve terör için en uygun zemin oluşacak. Çatışma ve terör artacak.

14-Beş yılda bir sandığa gidip bir başkan bir de onun partisinin çoğunlukta olduğu meclisi seçeceksin. Bir dahaki seçime kadar sana kimse bir şey sormayacak. Seçtiğin milletvekili de başkanı kontrol edemeyecek, senin hakkını koruyamayacak.

15-Yeni rejimde başbakan olmayacak. Bakanlar sadece başkana karşı sorumlu olacak, milletvekillerini umursamayacak.

16-Seçtiğin milletvekilleri bakanlardan ve bürokratlardan hizmet yapmasını istemeyecek, hesap soramayacak, sana hizmet getiremeyecek.

17-Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girecek. Buraların hepsi başkanın partisine göre düzenlenecek.

18-Devlet, partili olacak. Başkan senin partinden değilse devlet kapısında yerin olmayacak.

Ben 87 yaşında ve pedagoji mezunu bir eğitimci olarak CHP’nin, bu yeni anayasa ile ilgili “hayır demezseniz ne olacak” başlıklı kitapçığına göre yazdım bu yazımı.

Halkım bu yeni yasayı iyi okusun ve iyi anlasın ki 16 Nisanda oyunu bilinçli versin, geleceğimiz kötü olmasın istiyorum.

Gerçek demokrasi ile gerçek islamiyeti ülkemde yaşamak beklentimdir.

Ben kamu malına zarar olmasın ve kul hakkı yenmesin arzusundayım. Bundan ötürü bu yasaya hayır diyorum ve bu nedenledir ki vicdanım rahat olacak.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık