• 27 July 2018, Friday 20:42
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

24 Temmuz Basın Bayramı

Basında sansürün kaldırılmasının yüz onuncu yıldönümünde ilçemiz Milas’ta 24 Temmuz biz gazeteciler için son derece koşuşturma içersinde geçti.

24 Temmuz Salı günü sabahı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün davetlisi olarak Muğla’ya gittik. Muğla Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde geçen sene olduğu gibi bu sene de yine harika bir sabah kahvaltısı bizler için hazırlanmıştı.

Milas ve Muğla’nın diğer ilçelerinden davete katılan basın mensupları ile bir süre sohbet eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün, kahvaltı sonrasında Muğla’nın büyükşehir belediyesi olmasından sonra yapılan çalışmaları bizlerle bir kez daha paylaştı.

Kahvaltı sonrası basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Gürün, geçen sene olduğu gibi bu sene de iyi bir ev sahipliği ile basın mensuplarını ağırladı.

Her ne kadar bir spor muhabiri olsam da spor haberleriyle daha fazla ilgilensem de zaman zaman çalıştığım gazetem Önder’de köşe yazarlığı da yapmışlığım oluyor.

Kendimizi gazeteci olarak ifade edebilir miyim ya da ben gazeteciyim diyebilir miyim bilemiyorum.

Sınıf öğretmenliğim zamanında bile Önder Gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordum, emekli olduktan sonra ise spor muhabirliğine soyundum.

Spor muhabirliğini seviyorum ve spora, spor yapanlara katkım olduğunu düşünerek kendimi mutlu hissediyorum.

Neyse, konumuza geri dönelim ve 24 Temmuz Basın Bayramının ilk kutlamasını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanından aldık.Sayın Gürün’e ve Muğla Büyükşehir Belediyesine şahsım adına çok teşekkür ediyorum.

Günün ikinci kutlaması Milas’ta gerçekleştirildi.CHP Milas İlçe Parti Başkanı Hüseyin Çöllüoğlu ve bazı ilçe yöneticileri, Milas basın mensuplarını Kıbrıs Pastanesinde ağırlayarak güzel bir pasta ile günümüzü kutladılar.

Günün konusu yine 24 Temmuz Basın Bayramıydı. Ancak hem Muğla’da hem de Milas’ta yapılan etkinlikte 24 Temmuz’un bayram olarak değil basın mensuplarının birlik, beraberlik ve dayanışma günü olarak görülmesi düşünceleri daha fazla ön plana çıktı.

Malum ya, ülkemizde yazdıklarından sorumlu tutularak hürriyetleri ellerinden alınan gazetecilerin, köşe yazarlarının, basın mensuplarının olduğunu düşünürsek 24 Temmuz gününün ‘bayram’ olarak kutlanmasındaki tezat da kendiliğinden ortaya çıkmış oluyor.

Neyse yine dönelim konumuza ve 24 Temmuz Salı günü yapılan ikinci etkinlik için bu kez Milas CHP Yönetime teşekkür ediyorum.

Günün son etkinliği için Milas Beypınar’ında Milas Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’ın vermiş olduğu bir yemeğe aile bireylerimizle birlikte katıldık.

Milas Belediye Başkan Vekilimiz Faik Karagöz ve Milas Belediyesi Özel Kalem Müdürü Salim Tanış’ın da yer aldığı bu güzel akşam yemeğinde Milas’ın hemen hemen tüm basın mensupları vardı.

Son derece güzel ve samimi bir ortamda geçen akşam yemeğimizde yine günün konusu 24 Temmuz Basın Bayramı ve günün 110 yıllık tarihi ve ulusumuzun tarihinde önemli bir yere sahip Lozan Barış antlaşmasının önemi hep birlikte değerlendirildi.

Gecenin sonunda basın mensuplarına çam sakızı çoban armağanı tarzında hediyeler vererek gönülleri alan Milas Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat’a, gecemizde aramızda olan Başkan Yardımcılarımızdan Faik Karagöz’e, Müdürümüz Salim Tanış’a ve Milas Belediyesi personeline günümüzü kutlama adına gerçekleştirdikleri bu özel gece için teşekkür ediyorum.

Telefonla ya da grup oluşumlarından şahsımı arayarak 24 Temmuz Basın Bayramımızı kutlama nezaketinde bulunan Milaslı Fenerbahçeliler grubunun değerli üyelerine de sonsuz teşekkürler ediyorum.

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Milas’ta görev yaptığım Gazetem Önder çalışanlarının ve Milas’ta ki diğer gazete ve radyolardaki basın mensuplarının, tüm basın çalışanlarının gününü kutluyorum.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık