• 22 May 2017, Monday 20:43
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Bayramımız Kutlu Olsun

Yaşadığımız Günler / Hüseyin AÇAR

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 98. Yıldönümü, ilçemiz Milas’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

19 Mayıs Cuma günü Milas Atapark’ta yapılan kutlama programına spor etkinlikleri damgasını vurdu.

Milas Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün Atatürk anıtına Çelenk sunması ile başlayan kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın söylenmesi ile devam etti.

Milas protokolü ve Milas halkının katılımıyla gerçekleşen kutlama programına, Milas okullarındaki öğrenci grupları ve öğretmenleri de katıldılar.

Milas Dr. Mete Ersoy Ortaokulu Halk Oyunları Ekibinin güzel figürleri ile renklenen 19 Mayıs Kutlama Programı, Milas’ta spora hizmet eden spor kulüplerinin kısa gösterileri ile daha da güzel hale geldi.

Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitimi Güreş Sporcularının Jimnastik hareketleri ile başlayan spor etkinliklerinde genç sporcuların jimnastikte en zor hareketleri başarıyla yapması alkışlarla karşılık gördü.

Milas Mehmet Tavaslı Karate Kulübünün sporcularının başarılı gösterileri, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüzün genç Judocuların ilginç hareketleriyle devam etti.

Milas Gençlikspor Kulübünün Teak Wando gösterileri de en az diğer spor kulüplerinin spor gösterileri kadar renkli ve güzeldi.

19 Mayısları Stadyumlarda daha kalabalık olarak kutlamak şu an itibariyle tarih olsa da, o günlerin daha renkli ve güzel olma gerçeğini asla değiştiremeyiz.

Gençlik Yürüyüşü ile sona eren 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın gündüz kuşağı kutlama programına U16 Ligi ve Muğla Şampiyonu Yeni Milasspor’un genç sporcuları da katıldılar.

19 Mayıs 1919 Atatürk’ün Samsuna Bandırma isimli vapurla gidişi ve sonrasında Anadolu’da başlayan Kurtuluş Mücadelemiz daha sonra bütün vatana yansıdı, yayıldı ve çığ gibi büyüyerek Milli bir mücadeleye dönüştü.

Kurtuluş Savaşımızla tarihe attığımız Mustafa Kemal ve Bağımsızlık imzamızla tamamlanan Milli Mücadele, yurdumuzu işgal eden yabancı güçlerin vatanımızı terk etmesi ile sonuçlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız ve diğer resmi bayramlarımız ülkemizin tam bağımsızlığa giden yoldaki mücadelesini ve öyküsünü aktarması adına bizim için çok önemlidir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, onunla birlikte milli mücadele yıllarını yaşayan ve vatanları adına yaralanan Gazi olan, hayatlarını kaybederek Şehit olan; 19 Mayısların, 23 Nisanların, 29 Ekimlerin, 30 Ağustosların kahramanları, bağımsızlığımızın kazanılmasını sağlayan vatanımızın bu isimsiz kahramanlarını saygı, minnet ve şükranla hatırlıyor ve anıyoruz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı bu duygu ve düşüncelerimle kutluyorum.

Nice Güzel Bayramlara …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık