• 05 June 2018, Tuesday 20:58
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Karya Sanat Festivali

Yaşadığımız Günler / Hüseyin AÇAR

Genel Sanat Yönetmenliğini Dağlar Uygur’un yaptığı Karya Sanat Festivali, 24 Mayıs Perşembe günü Karya Kahvaltı Bahçesinde Dans ve Müzik etkinliği ile başladı.

Karya Sanat Okulu’nun yetenekli öğrencilerinin tutkularının dans ve müzikle anlatımı her zaman olduğu gibi beğeni ile takip edildi.

Festivalin Tiyatroya ayrılan bölümü ise 26 Mayıs Cumartesi günü Milas Halk Eğitim Merkezi Salonunda, geleceğin yıldız oyuncularının özel ve güzel gösterileri ile başladı.

Ağabeyleri, ablaları kadar yetenekli olduklarını geçmiş yıllarda da gösteren minik ve yıldız oyuncularımız 8 Haziran Cuma gününe kadar hazırladıkları oyunları sahnelemek için tiyatronun perdesini açtılar.

“Bir çocuk gelişir dünya değişir” sloganı ile yola çıkan bu sevgili çocuklarımız 26 Mayıs Cumartesi günü 3 oyunla Milas’a merhaba dediler.

“Meşhur Kediler”, “Lamba” ve “İlham” ilk günün oyunları oldular. 28 Mayıs Pazartesi günü “Dolap”, 29 Mayıs Salı günü “Kral Midas”, 30 Mayıs Çarşamba günü “Yeşilçam” oyunlarıyla bizlerle buluştular.

3 Haziran Pazar günü saat 17’de “Uyuyan Güzel”, 18.30 da “Altın Perileri”, saat 202de “Taş Ocağındaki Ejderha Taş”, 4 Haziran Pazartesi günü Saat 18.30’da “Değişen İklim”, Saat 20’de “Cimri”, 5 Haziran Salı günü Saat 18.30’da “Denizlerin Kalbi” ve Saat 20’de “Hayvan Çiftliği” oyunlarıyla Çocuk Oyunlarını tamamlayacak olan Milas Karya Sanat Okulu’nun 7 - 8 Haziran tarihlerinde büyükler ekibi “İçli Dışlı” isimli tiyatro oyunu ile son kez Milaslılarla beraber olacaklar.

Genel Sanat Yönetmenliğini Dağlar Uygur’un üstlendiği tüm çocuk oyunlarında oyunları Aslıhan Kumtepe yazmış ve yönetmiş.Aslıhan Kumtepe’nin yardımcı yönetmenliğini ise Cansu Akbaş yapıyor.

 

İçli Dişli

7 - 8 Haziran tarihlerinde oynanacak olan bu oyunda Dilvin Berra Harçvuran, Deniz Kara, Fatma Nur Ergül, Cenk Turgay, Seda Paksoy, İrem Çetinceviz, Onurcan Onat, Asena Yücel, Miray Şığva, Gamze Demir ve Irmak Özağaç isimli genç kardeşlerim rol alıyorlar.

Bu genç kardeşlerimizin sahne performanslarını izleyeceğim.Daha sonra tekrar oyunla ilgili duygu ve düşüncelerimi de sizlerle paylaşacağım.

Ancak sanat kültür ve tiyatro adına bir şeyler yapmaya çalışan zamanlarını ve emeklerini harcayan bu sevgili gençlerimizin mutlaka desteklenmesi gerekir.Destek de, onların oyunlarını izlemekle başlar düşüncesindeyim.

Dağlar Uygur’un yazıp yönettiği, yardımcı yönetmenliğini Cansu Akbaş’ın yaptığı “İçli Dişli” oyununu izlemek için 7 - 8 Haziran saat 21’de Milas Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Salonunda buluşalım.

 

Altın Oran

Karya Tiyatro Atölyesi’nin Karya Sanat Festivalinde gençleri ve büyükleriyle sergiledikleri ilk oyun olan “Altın Oran”ı izledim.

31 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde iki kez sahnelenen Dağlar Uygur’un yazdığı ve yönettiği, yardımcı yönetmenliğini Cansu Akbel’in üstlendiği bir perdelik komedi oyununda izlemekten keyif aldığım meslektaşım öğretmen Ali Çoban ile birlikte Oğuzhan Bursalı, Mustafa Özgür Kesken, Rabia Güner, Mustafa Yavuz, Özlem Karakuş, Serap Denizli, Derya Karadağlı ve Hümeyra Döver rol almışlar.

Dağlar Uygur’un büyükler ekibinde daha önce “Berber” isimli oyunda izlediğim Mustafa Özgür Kesken ile kendisini dans hocası olarak tanıdığımız Oğuzhan Bursalı’nın ve oyunda rol alan diğer tüm oyuncuların başarılı sahne performansları bir saatlik bir sürede oyunu sıkılmadan izlememize neden oldu.

Düğünlerde takı takmanın ve özellikle altın takmanın Türk Örf ve Adetlerindeki yerini son derece başarılı güzel ve komik olarak anlatan ve aktaran oyuncuları ve oyunun yazarı Dağlar Uygur’u gönülden kutluyorum.

Sahte altın takmanın da zaman zaman gözlendiği düğün merasimlerimizi başarıyla sergileyen oyuncularımız sanıyorum ki kendileri de bu oyundan oldukça keyif almışlardır.

Oyun güzel oynayanlar başarılı olunca zaman nasıl geçti anlayamadık.

Dağlar Uygur’un, Aslıhan Kumtepe’nin, Cansu Akbaş’ın, Mert Tireli’nin ve Orkun Tepeköylü’nün Karya Sanat Atölyesi adına oynadıkları ve rol aldıkları oyunların tadını ve keyfini de unutmadığımızı belirtmekte yarar görüyorum.

Emeğin, çabanın ve sevginin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz, bu anlamda Milas’ta sanat ve tiyatro adına güzel işler yapmaya çalışan herkesi desteklemek ve yüreklendirmek bizlerin görevi olmalıdır düşüncesindeyim.

Miniklerimiz, küçüklerimiz, gençlerimiz ve büyüklerimizle büyük bir aile olan Karya Tiyatro Atölyesi’nin her geçen zamanda kendini aşıp yenilediğini görmek sanat adına oldukça güzel.

Sanıyorum ki Milas’ta Dağlar Uygur ve ekibinin çok özel bir izleyicisi var. Milaslıların sanata ve sanatçılara verdiği değeri görmek de çok güzel… Ancak Dağlar Uygur’u ve ekibini en son ‘Çelebi’ oyununda izlemiştim ve şimdi ne zaman tekrar izleyeceğim sorusunu da buradan sormak istiyorum.Karya Tiyatro Atölyesinin Karya Sanat Festivali’nin biz tiyatroseverlerle buluşmasını sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Güzel işleri güzel insanlar yapar deyip yazımızı da noktalayalım.

Milas’ta Kültür Merkezi isteğimizi de yine söylemeyi unutmadan …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık