• 23 March 2018, Friday 21:23
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

‘Türkü Yarışması’ çok güzeldi!

Yaşadığımız Günler / Hüseyin AÇAR

20 Mart Salı akşamı, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda, Milaslı merhum Sanatçımız Nazmi Yükselen’in anısına, Milas Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi ev sahipliğinde, Milas Kaymakamlığı ile Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleştirilen Milas Liseler arası Türk Halk Müziği Şarkı Yarışması, oldukça ilgi ve dikkat çekti.

Türk Halk Müziğinin en güzel seslerinden biri olan Milaslı Ses Sanatçımız Makbule Kaya’nın onur konuğu ve Jüri Başkanı olduğu yarışmada ilçemizdeki liselerden 13 yetenekli gencimiz yarıştı. Genç seslerimiz, türkülerini başarıyla seslendirerek dinleyicilerden bol bol alkış aldılar.

Liseli gençlerimize güzel türkülerinde eşlik eden orkestramızın şefliğini üstlenen Müzik Öğretmeni Ahmet Algur’un, özellikle gençlerin sahne performansları öncesinde verdiği moralle onları yüreklendirmesi, gecenin dikkat çeken en güzel olayı idi.

2 saati aşkın bir süre sonunda 13 gencimiz türkülerini Milaslılarla buluşturduktan sonra sıra geldi jürinin değerlendirmesine ve bu değerlendirme süresinde Makbule Kaya, 3 güzel türküyü seslendirerek geceye renk ve farklılık kattı.

Etkinlikte ayrıca, Nazmi Yükselen’in hayatından kısa bir görüntü de izledik ve türkülerini kendi ağzından dinleyerek hüzünlendik.

Yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda 13 liseli genç yeteneğimiz arasından Jüri Özel Ödülünü Cumhuriyet Anadolu Lisesi Öğrencisi olan Aybüke Korkamaz alırken, gecenin üçüncüsü Anadolu Lisesi’nden Erhan Şahin, ikincisi ise Anadolu Lisesi’nden Alicia Arzu Arslan oldu.

Gecenin birinciliğini ve şampiyonluğunu ise, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesinden Demircan Karakoç kazandı.

Bu tür yarışmaların genel bir sonucu olarak şampiyonluk unvanını alan genç sesimiz türküsünü bir kez daha söyledi.

Gecenin sonunda, Milas’ta farklılıklarını, yaptıkları olumlu ve güzel etkinliklerle duyuran Milaslı Fenerbahçeliler Grubu adına Hasan Tuzla, Türkü Yarışmasının Birincisi olan Demircan Karakoç’a bir bağlama hediye ederek şampiyon sesi tebrik etti.

Gece güzel, geceyi düzenleyenler güzel, geceyi izleyenler güzel, kısaca Türkü Yarışmasında her şey olumlu ve güzeldi.

Medeni cesaretlerinden dolayı 13 liseli gencimizi gönülden kutluyorum. Geceye ev sahipliği yapanları, ses ışık düzenini hazırlayanları, gecenin güzel geçmesi için emek harcayan herkesi bir kez daha kutluyorum.

Son olarak ve bir kez daha diyorum ki: Bize, bizlere, hepimize ve Milas’a modern ve güzel bir kültür merkezi yakışmaz mı?

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık