• 31 May 2020, Sunday 12:37
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Şampiyon Milas Gençlikspor  (2)

(Röportajın devamı)

Hüseyin Açar- 2020-2021 spor sezonunda Milas Gençlikspor Kulübünün sportif anlamda yol haritası nasıl olacaktır?

Ersin Köksal- Biliyorsunuz tüm dünyayı etkisi altına alan bir virüs nedeniyle ülkemizde zor anlar yaşamaktadır.

Yaşadığımız bu Pandemi sürecinde hiçbir şey eskisi gibi olamayacaktır.

Yaşamımızın her alanında olduğu gibi sporda ve sporun her dalında hep zorluklar yaşanacaktır.

Futbolda bu dallardan biridir. Yeni dönemde futbolcu transferlerinde konuşulan rakamlar, harcanan paralar, bağış yardımları eskiden olduğu gibi asla olamayacaktır.

Bu anlamda üç tane iktisadi işletmesi olan, kendi gelirlerini yaratan bir kulüp olmamız rakiplerimizden bir adım daha önde olmamımızı sağlıyor.

Kulüp slagonumuzda söylediğimiz gibi “Gelecek gençliğin olacaktır”. Bu cümle çok anlamlı bir cümledir. İçersinde hem gençlik, hem kulüp hedefleri, hem de kulübün ismi vardır.

Pandemi süreci sonrasında Genel Kurul yapacağız. Buradan söylemek isterim ki yönetim kurulumuz içersinde görev yapmak isteyen yeni isimler varsa en kısa sürede kulübümüz ile irtibat içersine geçsinler.

Şuana kadar yaptığımız işlerde kulübümüzde bizimle birlikte çalışmak isteyen, katkı verme çabasında olan, yönetim kurulumuzda yer almak isteyen 22 değerli isim vardır.

Bu değerli arkadaşlarımızın bir kısmını yönetim ekibimiz içersinde bir kısmını da diğer kurullarımızda görevlendirmek istiyoruz.

Kulübümüze bu kadar teveccüh gösterilmesi geçmişte yaptığımız doğru çalışmaların bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Bu anlamda kulübümüz bünyesinde gelecekte bizlerle çalışacak tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Milas Gençlikspor Kulübüne gösterilen bu ilgi bizleri çok mutlu etmiştir. Milas Gençlikspor Kulübü Milas halkının spor kulübüdür.

Hüseyin Açar- Siz Milas Gençlikspor Kulübü Başkanlığının yanı sıra çok uzun bir süredir Muğla Amatör Spor Kulüpleri Derneği (ASKF) de Eğitim Sekreteri olarak görev yapıyorsunuz.

Muğla ASKF’nin spor kulüplerine verdiği desteklerden de söz edebilir misiniz? Yeni sezonda nasıl bir destek spor kulüplerine verilebilecektir?

Ersin Köksal- Muğla ASKF’nin duayen başkanı Mehmet Top ve yönetim kurulu üyeleriyle de güzel çalışmalara imza attık.3 dönemdir ilçemiz Milas’ı Muğla ASKF de en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Bilinmeyenleri spor kamuoyu ile paylaşma fırsatı buldum. Bazen doğruları söylediğimiz için eleştirildik. Hatta sporun düşmanı olarak bile ilan edildim. Sonrasında ise insanlar doğru bilgileri öğrenince tekrar geri dönüşlerle bana teşekkür ettiler.

ASKF nedir ne iş yapar? Sorularının cevaplarını şehrimizin spor kamuoyu ile paylaştım.

Muğla genelinde çocuklarımızı bilinçlendirmek, sorumluluk sahibi yapabilmek için ASKF olarak atık pil toplama kampanyası düzenledik.

En çok atık pil toplayan ilk üç spor kulübüne para ödülü verdik. ASKF olarak kulüplerimizin gelirlerini arttırmak için nakit girişiminde bulunduk.

Milas’ta sentetik bir çim saha yapılması için çalışmalarda bulunduk.19 yıl aradan sonra ilk defa Milas’ta 4 futbol takımın katıldığı Türkiye Şampiyonasını gerçekleştirdik.

Şehrimizde konaklayan bu takımlar esnaflarımıza gelir sağladılar. Her sene sonu bir önceki senenin Amatör Spor Kulüpleri gecesini yaparak Muğla spor kulüplerinin birbirlerini daha yakından tanımasını sağladık. Kulüplerimize zaman zaman malzeme desteğinde bulunduk.

Pandemi süreci yaşanmasaydı bu yıl en az 2 futbol kategorisinde Türkiye Şampiyonasını yine ilçemizde yapacaktık.

Tüm bu sportif karşılaşmaların maçların ilçemiz alınmasında ki gayretleri nedeniyle ASKF Başkanımıza ve değerli yönetimine teşekkürü bir borç bilirim.

ASKF tün futbol karşılaşmalarını organize eder, kulüplerin lisans ilerini halleder.

Ancak müsabakaları yönetecek hakemlerin atama işlerin yapmaz bu bilginin de futbol kamuoyu tarafından bilinmesini isterim.

 Yeni sezonda Muğla ASKF Eğitim Sekreterliğim yine devam edecektir.

Hüseyin Açar- Son soru olarak hem spor kulübünüzle ilgili hem de ilçemiz Milas’ta ki spor kulüpleriyle ve spor faaliyetleriyle ilgili olarak bir değerlendirme yapar mısınız?

Ersin Köksal- Milas Gençlikspor Kulübü sadece bir futbol kulübü değildir. Uzak doğu sporlarından Teak Wando, Kick Boks, Muay Tahai, Judo ve İzcilik, Badminton gibi spor dallarında da Milas gençliğine hizmet etmektedir.

Bugüne kadar 6 milli sporcu yetiştirdik. Bu sporcularımız kendi salonlarını açarak yeni sporcular yetiştirmeye başladılar.Salon Sporlarımız Koordinatörü Kamil Meşeci hocamıza da teşekkür ediyorum

Geçtiğimiz sezon kulübümüzün girişimleriyle hem kendi spor kulübümüze hem de 2 spor kulübümüze devletimiz tarafından ciddi anlamda destek sağlandı.

Kulübümüzün yönetiminde planlarımızda tabi ki eksikliklerimiz, hatalarımız olmuştur.

Özellikle şunu ifade etmek isterim ki Milas Gençlikspor Kulübü her zaman sözünde duran bir kulüptür. Kulüp başkanlığından benim ayrılmam demek kulübün bitmesi demek değildir aksine Milas Gençlikspor Kulübü yoluna daha güçlenerek devam edecektir.

Ben değil biz mantığıyla çalışğımız için önümüzdeki sezon için kulübümüzle ilgili hiçbir endişem yoktur.

Önümüzdeki sezon ciddi anlamda bir sponsor desteği için görüşmelerim devam etmektedir. Gelirlerimizin bir kısmı sportif faaliyetlerde bir kısmı da gelir getirici yatırımlarda değerlendirilecektir.

İlçemiz Milas’ta spor yatırımları diğer ilçelere göre çok daha az olmasına rağmen spor kulüpleri ve sporcu sayılarındaki rakamlarla Muğla’nın diğer ilçeleriyle rahatlıkla yarışabilecek düzeydedir.

Geçen sene yeni çehresiyle sporun hizmetine sunulan Milas Şehir Stadyumu hem futbol lig maçlarına hem de antrenman ve bireysel spor yapanlara kapısını yeniden açmıştır.

Son olarak çamurlu sahalardan kurtulmamızda emeği geçenlere, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz Spor Koordinatörü Durmuş Tayfun Uslu ve çalışma arkadaşlarına, İl Spor Müdürümüz Ömer İlman’a, AK Parti İlçe Başkanımıza, Milletvekilimiz Sayın Yavuz Demir’e teşekkür ediyorum. Stadyumun yapılışında mütahit firma işi tam olarak yapamamıştı. Süreci sözünü ettiğim kişiler çok iyi yöneterek ortaya güzel bir eser çıkardılar.

Kulübümüzün her zaman yanında olan Milas Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat’a ve başkan yardımcılarına ve belediyemizin personeline de çok teşekkür ediyorum. Kulübümüze destek veren tüm siyasi parti başkanlarına ve yönetimlerine ve oda başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Voleybol branşında ilçemizi en üst seviyeye taşınması Milas Gençlikspor Kulübü olarak bizleri de son derece mutlu etmiştir.

Kulübümüzdeki voleybol branşımızı belediye başkanımızın sözü ile kendilerine devrettik.

İlçemizde en az 1 spor salonu ve 1 de futbol sahası daha olması Milas’ta sporun gelişmesi adına çok önemli olacaktır.

İlimizdeki spor kulüplerine nakdi destek sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr Osman Gürün’e, İlçe Kaymakamımız Sayın Eren Arslan’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsa Bal’a, İlçe Halk Eğitim Müdürümüzü Tunahan Bayram’a, İlçe Tarım Müdürümüz Eşref Arslan’a, Havalimanı eski başmüdürlerimizden Mehmet Kaya’ya, Vedat Atabek’e, şu anki başmüdürümüz Kemal Daşdan’a ve bizlere reklam veren, bağış yapan isimlerinin açıklanmasını istemeyen iş insanlarına, kulübümüzün geçmiş dönemlerinde görev yapan ve şu an ki birlikte çalışğım değerli yönetim kurulu arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. 

Son olarak ta bu spor sohbetiyle bizleri sporseverlere buluşturduğunuz için ilçemizin spor muhabiri olarak size de çok teşekkür ediyor ve ülkemizin bir an önce içinde bulunduğu bu salgın hastalıktan kurtulmasını istiyorum.

2020-2021 Spor sezonunda ilçemizin tüm spor kulüplerine başarılar diliyorum.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık