• 23 June 2021, Wednesday 10:59
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

 Bizim çocuklar sınıfta kaldı

11 Haziran tarihinde İtalya’nın başşehri Roma’da Olimpiyat Stadyumu’nda İtalya- Türkiye maçı ile başlayan Euro 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası mücadelesi grup maçları oynanmaya devam ediliyor.

Bu yıl 16.’sı yapılan Avrupa Şampiyonası’na katılan ülkemizin Milli Takımı, Şenol Güneş sorumluluğunda, grubunda İtalya, Galler ve İsviçre ile yaptığı maçlarda ne yazık ki ülkemizi mutlu eden bir oyunu sahada sergileyemedi.

Avrupa Futbol Şampiyonasının açılış maçını ev sahibi İtalya ile Roma Olimpiyat Stadyumunda yapan milli takımımız yani ülkemizin taktığı adla “Bizim Çocuklar” İtalya’ya 3-0 yenilerek şampiyonaya mağlubiyetle başladı.

İlk maçta tutuk ve etkisiz bir oyun ortaya koyan milli takımımız grubundaki diğer karşılaşmalar için bize çok umut vermedi, ancak ilk maçın heyecanı var, ikinci maçta Galler karşısında daha iyi oynayıp sahadan galibiyetle ayrılırlar diye düşünüyorduk. Kardeş ülke Azerbeycan’ın başkenti Bakü’de oynanan ve taraftar olarak üstün olduğumuz maçta millilerimiz ne yazık ki yine beklediğimiz oyunu göstermedi ve Galler’e de 2-0 yenilerek bizleri ve ülkemizi bir kez daha üzdüler. Alınan 2 mağlubiyetle grubunda ilk iki için şansını kaçıran milli takımımız grubunun üçüncü maçını Bakü’de oynadı ve bu kez rakibimiz İsviçre’ydi ve bu maçta da rakibimize 3-1 yenilerek grubumuzu 3 mağlubiyet ve puansız olarak tamamladık ve bu sonuçlarla da Avrupa Futbol Şampiyonasına grup aşamasında veda ettik.

Avrupa Şampiyonasına 5.kez katılan ülkemiz daha önce 1996-2000-2008 ve 2016 yıllarında bu şampiyonaya katılmış ve başarılı sonuçlar alamamıştı.

1996-2008-2016 yıllarında Teknik Sorumluluğumuz Fatih Terim üstlenmişti.

2000 yılında katıldığımız Avrupa Futbol Şampiyonasında Teknik Sorumlumuz Mustafa Denizli’ydi. Avrupa Şampiyonasında 2000 yılında çeyrek finalde Portekiz’e yenilerek elendik. 2008 de ise Almanya ile yarı final maçı oynadık 3-2 yenilerek kupaya veda ettik.

Avrupa Futbol Şampiyonası karnemize baktığımızda net olarak söyleyebiliriz ki Bizim Çocuklar sınıfta kaldılar.

Ülkemizin Milli Takımının Euro 2020 Avrupa Kupası Futbol Şampiyonasında grubunda oynadığı 3 maçta 3 mağlubiyet alması elbette hepimizi çok üzdü.

Bir lejyonerler takımı olan Milli Takımımız neden başarılı olmadı sorusuna Milli Takımımızın Teknik Sorumlusu Şenol Güneş şöyle bir cevap vermiş.

Takım olamadık….

Takımımızın lejyoner futbolcuları milli takım kampına geç katıldılar. Hazır değildiler….

İyi de milli takımımızın bu kupaya hazır olmasını kim sağlayacak tabii ki Şenol Güneş Hocamız…

Demek ki yeteri kadar antrenman yapmadan maçlara çıkmışız, kupaya hazırlık maçlarımızı takımımız denk güçte olan milli takımlarla yapamamışız kupa maçlarında futbolcu tercihlerimiz yanlış olmuş  gibi daha bir çok sebepler sonucu Avrupa Kupasından elendik..

 Ne yapalım sağlık olsun…

Ancak şimdi önümüzde Eylül- Ekim aylarında 2022 Dünya Kupası grup maçlarımız var; bu maçlara iyi hazırlanmamız gerekiyor.

Dünya Kupasında grubumuzda Hollanda, Norveç, Karadağ, Letonya ve Cebelitarık Milli takımları bulunuyor.

Dünya Kupası müsabakalarında Hollanda’yı 4-2, Norveç’i 3-0 yenen Milli Takımımız Letonya ile Türkiye’de oynadığı üçüncü maçta rakibiyle 3-3 berabere kalmıştı.

Avrupa Kupasında sınıfta kalan Milli Takımımız umut ediyorum ki Dünya Kupasında sınıfını geçecektir….

“Bizim Çocuklarımıza” EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonasında ülkece çok mu fazla gaz verdik acaba…

Biz, “bizim çocuklarımızı seviyoruz” deyip yazımızı noktalayalım….


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık