- Makaleyi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş
- 11 May 2020, Monday 9:34
- 1668 kez okundu
(TARAFTARIN SESİ)
2015-2018 yılları arasında Yeni Milasspor Kulüp yönetimine gelen ve kulüp başkanlığı yapan iş adamı Hasan Özmen ile Yeni Milasspor’un namağlup şampiyonluk öyküsünü konuştuk.
Tele Konferans şeklinde yaptığımız görüşmede Yeni Milasspor Kulübünün şampiyonluk mücadelesi ve geleceğine dönük değerlendirmesini yapan eski başkan Hasan Özmen, Yeni Milasspor ile yollarının birleştiği 3 sezonu Milaslı sporseverlere anlatarak sorularımızı yanıtladı.
Görevi bıraktığı 2018-2019 sezonu sonrası Yeni Milasspor Kulübü ile ilgili hiç bir yerde hiçbir açıklama yapmayan başkan Hasan Özmen sorularımıza açık yüreklilikle cevap verdi.
Hüseyin Açar- Soru cevap şeklindeki röportajımızda sizinle birlikte 2015-2018 dönemlerinde 3 sezon kulüp başkanı olarak görev yaptığınız Yeni Milasspor Kulübünde 2 sezonda üst üste namağlup şampiyon olma sevincini yaşadınız.
Yeni Milasspor’un Süper Amatör Küme Ligi’ne düştüğü 2000 li yıllar sonrasında elde edilen şampiyonlukların öyküsünü sizden dinlemek isteriz.
2015-2016 sezonunda Yeni Milasspor Kulüp Başkanı olarak yönetime geldiniz ve sonrasını sizden dinleyerek Yeni Milasspor ile ilgili spor sohbetimize başlayalım.
Hasan Özmen- 2015 yılında yapılan olağan kongreyle kulüp yönetimini devir aldık.
60 üye ile gerçekleşen kongrede yönetim için başka bir liste olmayınca, Yeni Milasspor kulübünü 3 yıl yönetmek için genel kuruldan yetki aldık.
Göreve geldikten sonra kulübün kalıcı gelirleri olan büfeler ve otaparktan artık kira alamayacağımızı öğrendik.
Muğla’nın büyükşehir olması nedeniyle Yeni Milasspor’un kalıcı gelirleri kesildi. Köy garajından gelen gelirlerin de 9-10 bin liraya düştüğünü öğrendik.
Yeni Milasspor yönetimi olarak ilk etapta kesilen kalıcı gelirlerin yerine kulübün sportif çalışmalarını sürdürebilmesi için Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu’na reklam alarak ligde mücadele edebilecek bir takım oluşturduk. 150 bin lira civarında bir reklam gelirimiz oluştu.
Takımı kurduktan sonra lige hazırlık kampı çalışmalarımız başladı. 2015-2016 sezonunu 2 mağlubiyet alarak lig sonunda ikinci sırada ligi tamamladık. İlk senemizde şampiyon olamadığımız için Bölgesel lige direkt olarak katılma şansımızı kaybettik.
2015 sezonunda Aslı Güngör’ü konuk ettiğimiz Yeni Milasspor gecesi ile kulübümüze gelir elde etmeye çalıştık. Yine aynı sezon düzenlediğimiz deve güreşi ile gelir arayışımızı sürdürdük.
Göreve geldiğimiz ilk yılda elde edilen lig ikinciliği ekonomik anlamda zor şartlarda katıldığımız bir yılda elde edilen bir başarı olarak söylesek de Yeni Milasspor’un geçmişe dönük profesyonel mazisi ‘şampiyonluk yoksa başarı da yoktur’ düşüncesinde olduğu için, ilk sezon bizler de istediğimiz başarıyı yakalayamamış olduk..
Hüseyin Açar- 2015-2016 sezonu kulüp yöneticileri olarak sizlere nasıl bir yol gösterdi?
İlk yılınızda yönetim olarak yanlışlarınızı eksiklerinizi tespit edebildiniz mi ve bu tespitler çalışmalarınıza nasıl yansıdı?
Hasan Özmen- İlk sezonumuzda bizler de kulüp yönetimine ısınmaya başladık. Sezon içersinde neleri yanlış neleri doğru yaptık muhasebesinde elbette bulunduk. Ancak ikinci sezonumuzda ilk sezondan daha zor günlerin bizleri beklediğini tahmin edemedik.
Kulüp gelirleri bu yıl da aynı azalmalarla devam etti. Bizim de lige katılabilmek adına gelir arayışlarımız daha yoğun bir şekilde devam etti. 2016-2017 sezonunda şahsi çeklerimi kullanarak 2 adet Fiat Egea otomobil alarak kulüp yararına bir çekiliş düzenledik. Çekiliş için 40 bin bilet bastırdık. Ancak 15 bin tanesini satabildik. Otomobil çekilişinde istediğimiz geliri sağlayamadık, ancak her şeye rağmen iyi bir takım oluşturduk ve lige katıldık.
2016-2017 sezonunun ilk yarısında şehir stadyumunun bakıma girmesi nedeniyle tüm lig maçlarımızı hep deplasmanda gibi oynadık. İç sahada oynayacağımız lig maçları için Ören’e gittik. Maç önceleri iki gün önceden takımı Ören’de kampa aldık.
Yeni Milasspor olarak 2016-2017 sezonunun ilk yarısı hep deplasman oldu. Elbette bu deplasmanlar kulübe gider olarak yansıdı. Ancak Ören’de ve deplasmanlarda oynadığımız lig maçlarında taraftarlarımız bizleri hiç yalnız bırakmadılar ve bu anlamda tüm taraftarlarımıza verdikleri destekleri için teşekkür ediyorum.
Sezonun ikinci yarısında şehir stadyumunun bakımı ve tamiratı bitti ve ikinci yarıda iç saha maçlarımızı Milas’ta yaptık.
Sezonun sonunda namağlup şampiyon olarak ligi tamamladık.
Uzun yıllar sonra Yeni Milasspor Kulübü ligde şampiyon oldu ve taraftarlarımıza bir şampiyonluk armağan etmiştik.
Ancak şampiyonluğumuzu taçlandıracak olan bir üst lige çıkmanın yolu terfi maçı oynamaktan geçiyordu. Terfi maçımızı BAL Ligini Muğla adına ikinci sırada tamamlayan Yatağanspor ile Mayıs ayında Muğla Atatürk Stadyumu’nda oynadık. Teknik sorumlumuz Cenk Atasoy ile çıktığımız terfi maçında Muğla’ya yaklaşık 5000 kişilik taraftarlarımızla gittik.
Play Off maçında Yatağanspor karşısında hem sahada hem de tribünlerde büyük üstünlük kurduk.
Maçın 78’dakikasına kadar 2-0 galip oynadık. Ancak son 12 dakikada 2 gol yedik ve maç 2-2 tamamlandı. Penaltı atışlarıyla maçı kaybederek Milas’a geri döndük.
Hüseyin Açar- İkinci sezonda elde edilen şampiyonluk ve şampiyonluğun taçlanması adına yapılan Play Off maçının sonucu penaltılar ve elde edilemeyen üst lig yani BAL’a çıkamama kulüp başkanı olarak size nasıl bir duygu yaşattı?
Hasan Özmen- 2016-2017 sezonunda mevcut şartlarda sınırlarımızı zorlayarak elde edilen şampiyonluk için elbette büyük bir sevinç yaşadık ve Milas’a da bu şampiyonluk sevincini yaşattık. Ancak Milasspor mazisi olan büyük bir spor kulübüdür. Geçmişinde üçüncü lig görmüş ve büyük takımlarla büyük maçlar yapmış bir spor kulübü olduğu için taraftarların tek beklentisi şampiyonluk sonrası bir üst ligde yer almaktı.
Yönetimini aldığımız Mor Beyaz Milasspor ile 2 yıl emek verdiğimiz, her zorlukla mücadele ederek kazandığımız şampiyonluğun bir üst ligle taçlanması hepimizin büyük arzusuydu.
Ancak bazen ne kadar zorlarsanız zorlayın olmuyorsa olmuyordur. Terfi maçında maçı izleyenler Yeni Milasspor’un maçın genel hâkimi olduğunu gördüler. Her zaman iyi oynayan kazanamıyor ne yazık ki keşke kötü oynayıp kazansaydık ve BAL Ligine çıkabilseydik.
Olmadı olamadı ve Muğla’dan Milas’a dönmek hepimizi çok üzdü ve moral motivasyonumuzu da bozdu.
Hüseyin Açar- 2017-2018 sezonunda, yani göreve geldiğiniz üçüncü yılınızda Yeni Milasspor Kulüp Yönetimi görevinden ayrılmak istediniz ve olağanüstü genel kurul kararı aldınız. Bu kararı almanızdaki sebep nedir? BAL Ligine yükselememe duygusu, yaşadığınız ekonomik sıkıntılar veyahut başka nedenler var mı?
Hasan Özmen- Bu sorunuza hepsinden biraz var diyebiliriz. Öncelikle şampiyonluğun BAL Ligine yükselerek taçlandırılamamasının üzüntüsü yaşadık. Sonrasında 2 yıl emek verdiğimiz Yeni Milasspor’u başarılı kılma mücadelemizde istediğimiz başarıya ulaşamamak ve 2 yılda kulüp başkanı olarak bana destek olan çok az sayıdaki yönetici kardeşlerimle yeterli desteği görememenin de üzüntüsünü yaşadık.
Tüm bu nedenlerin yanı sıra ailevi nedenlerim de ön planda olmaya devam etti.
Babama kanser tanısı konması, ameliyat ve kemoteapi tedavi süreçleri beni çok yordu. İş yerimde yalnız olmam, üç dükkânla uğraşırken yalnız kalmam, ayrıca araba çekilişi bilet satışları, kulüp işleriyle uğraşmak beni çok bunalttı ve çok yordu. Artık dinlenme zamanım geldi diye düşündüm. Kısacası çok yıprandım ve kulübün yönetiminde taze bir kana ihtiyaç olduğunu düşündüm.
Son senemde görevden ayrılmam konusunu da kulübümüzün Onursal Başkanı ve her dönemde destekleyicisi Sayın Muhammet Tokat ile 2 kez paylaştım.
2017 sezonu sonunda olağanüstü genel kurulda kulüp yönetimine aday çıkmayınca tek liste ile kulübü yönetme görevini yeniden üstlendik.
Hüseyin Açar- 2017-2018 sezonunda kulüp yönetimi olarak neler yaptınız? Bu sezonda da yaşadığınız temel zorluklar neler oldu?
Hasan Özmen- 2017-2018 sezonunda Muğla Süper Amatör Küme Ligi’ne yine birçok zorluklarla başladık. Gelirler anlamında herhangi bir artış olmadı. Bizler üçüncü yılımızın çok daha zor geçeceğini biliyorduk. Bizlerden önceki tüm kulüp yöneticileri gibi destek anlamında her zaman kapısını çaldığımız isim Belediye Başkanımız Muhammet Tokat ve Milas esnafları oldu.
Aynı insanlara giderek destek istemekten utanır olduk. Kulübe gelir sağlamak lig maçlarına çıkabilmek için saat, poster, forma satışları yapmak, tekrar tekrar aynı kişilerden yardım istemek, dilenci gibi insanlardan para talep etmek zor gelmeye başlamıştı.
Üçüncü sezonumuza teknik sorumlumuz Güray Ceylan ile başladık. Kadromuzda bir önceki sezondan çok fazla bir değişiklik yoktu. Kadroya 2-3 takviye yaparak takım iskeletini koruyarak lige başladık. Daha sonra Hüseyin Öztemiz hocamızla ligi tamamladık. Sezon sonunda yine namağlup şampiyon olarak ismimizi Muğla Süper Amatör Küme Ligine yazdırdık.
Bu kez Play Off BAL Ligine yükselme maçında rakibimiz Ortaca Belediyespor oldu.
Maçı 2-1 kaybederek Milas’a hüsranla geri döndük. İkinci şampiyonluğumuzu da bir üst ligle taçlandıramayınca artık bizim için kulüp yöneticiliği görevimizi de tamamladık dedik.
İlk şampiyonluğumuzda BAL Ligine çıkamadık ve üzüldük ikinci kez şampiyon olduk yine BAL Ligine çıkamadık ve bu kez çok daha fazla kahrolduk.
Devam Edecek
-
22.09.2021 Yeni Milasspor 2021-2022
-
13.08.2021 TOKYO 2020 OLİMPİYATLARINDA TÜRKİYE 2 Altın 2 Gümüş 9 Bronz toplam 13 Madalya
-
05.08.2021 Yanıyoruz....
-
24.07.2021 Sessiz Olimpiyat
-
09.07.2021 Aşk Grevi
-
09.07.2021 Salgınla Yaşam…
-
23.06.2021 Bizim çocuklar sınıfta kaldı
-
14.06.2021 Bizim Çocuklar Kötü Başladı
-
31.05.2021 Altay Süper Ligde
-
28.05.2021 Şehir Efsanesi.....
-
17.05.2021 Benim Bayramlarım Vardı
-
12.05.2021 Milas Belediyespor Voleybol Sezon Değerlendirmesi 2
-
07.05.2021 "Başarımı yoksa başarısızlık mı?"
-
14.01.2021 Amatörspor kan ağlıyor
-
12.01.2021 Milas Belediyespor Voleybol Lig Değerlendirmesi
-
02.01.2021 Salgın, Aşı ve Yeni Yıl
-
10.12.2020 Eski Günler Güzeldi
-
27.11.2020 Benim Adım Öğretmen
-
23.10.2020 Maskeli Hayata Alışmak Gerek…
-
03.10.2020 Corana Günler….
-
06.08.2020 Maske, Mesafe ve Temizlik
-
05.08.2020 Denetimli Serbestlik
-
04.08.2020 Son Şampiyon Başakşehir Süper Lig Değerlendirmesi
-
09.07.2020 Rekor Galatasaray'da
-
25.06.2020 Günaydın Futbol
-
04.06.2020 Benim Adım Anadolu
-
31.05.2020 Şampiyon Milas Gençlikspor (2)
-
28.05.2020 Şampiyon Milas Gençlikspor (1)
-
14.05.2020 Şampiyonlukların Öyküsü ve Yeni Milasspor (3)
-
12.05.2020 Şampiyonlukların Öyküsü ve Yeni Milasspor (2)
-
04.05.2020 YARINLAR BİZİM
-
30.04.2020 Süper Amatör Küme Ligi ve Yeni Milasspor (3)
-
24.04.2020 Süper Amatör Küme Ligi Değerlendirmesi 2
-
17.04.2020 Süper Amatör Küme Değerlendirmesi
-
31.03.2020 Voleybol Sezonu Değerlendirmesi
-
25.03.2020 Hepimiz Birimiz, Birimiz Hepimiz İçin
-
20.02.2020 2020 Model Oyun: Seyyah
-
30.01.2020 Hayatımıza Anlam Katan Günler
-
29.11.2019 Öğretmenim canım benim, seni pek çok severim
-
12.11.2019 Kaliteli Zeytin Kaliteli Zeytinyağ
-
10.09.2019 Taraftarın Sesi - Şampiyon olmanın bedeli ağır oluyor
-
09.09.2019 YAŞADIĞIMIZ GÜNLER - Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek
-
06.08.2019 Mor Beyaz Bir Hikâye (2)
-
06.07.2019 Yeni Milasspor’un Geleceği Karanlık
-
25.06.2019 Dünya Şampiyonu Milas’ta Yaşıyor
-
14.06.2019 Fil Çimen ve At
-
02.05.2019 Çelebi yeni sahnesinde
-
30.04.2019 Münazara Şampiyonları Ortaokullar’da 23 Nisan, Liseler’de Sabahattin Akyüz Fen Lisesi Şampiyon Oldu...
-
10.03.2019 Bir Nağme Bin Hikâye
-
09.03.2019 Yalancı Aranıyor
-
27.02.2019 Yeni Milasspor Düğerek Güneşspor Maçı Değerlendirmesi
-
18.02.2019 2 Farklı Etkinlik Milaslılarla buluştu
-
16.02.2019 Yeni Milasspor- Beçin Gençlikspor Maçı Değerlendirmesi
-
24.01.2019 Milas Gençlikspor Yerküpe maçı ve sezon değerlendirmesi
-
24.12.2018 Mor Beyaz Bir Hikâye Yeni Milasspor
-
25.10.2018 Kara komedi ne düşündürdü ne güldürdü
-
17.10.2018 Ali Abi’de huzur var
-
01.10.2018 Yeni Milasspor 2018-2019
-
06.09.2018 3 Sezon 2 Şampiyonluk
-
27.07.2018 24 Temmuz Basın Bayramı
-
06.07.2018 “Eylül ve Leyla’nın Sesi”
-
28.06.2018 Seçim mi Geçim mi?
-
13.06.2018 Sanat-Kültür-Spor... Karşınızda MİFAD!
-
05.06.2018 Karya Sanat Festivali
-
01.06.2018 MİŞTİ’nin Gençleri EGLAF ile sahneye çıktılar ...
-
10.05.2018 MİŞTİ, Zamazingo ile “Merhaba” dedi
-
19.04.2018 Çelebi: 219 Yıllık Bir Hayatın Hikâyesi
-
23.03.2018 ‘Türkü Yarışması’ çok güzeldi!
-
09.02.2018 Ustalara Saygı: Barış Manço ve Cem Karaca
-
20.12.2017 “Süpermen Türk olsaydı”
-
14.12.2017 Sevdamsın Yeni Milasspor
-
07.12.2017 Özel ve Güzel İnsanların Günü
-
20.11.2017 ‘Kaymakamlık Futbol Turnuvası’ değerlendirmesi
-
23.10.2017 Yeni Milasspor’un ‘Şampiyonluk Gecesi’
-
18.09.2017 Yıldızların Milas buluşması renkli geçti
-
06.09.2017 ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkularla kutladık
-
07.07.2017 Latmos’u kim kurtaracak?
-
14.06.2017 ‘Karya Tiyatro Festivali’ sona erdi
-
13.06.2017 Beşiktaş, Göztepe ve Arda Turan
-
12.06.2017 MİFAD Kültür Festivali
-
06.06.2017 7. Karya Tiyatro Festivali başladı
-
02.06.2017 Şenlik ve Festivaller Şehri Milas
-
31.05.2017 Nebi Uslu Tiyatro Şenliği Ödül Töreni
-
29.05.2017 ‘Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’
-
22.05.2017 Bayramımız Kutlu Olsun
-
06.04.2017 ‘Güdük Necmi’yi de kaybettik!
-
31.10.2016 Amatör Spor Haftası Kutlamaları
-
06.10.2016 Milas Stadyumu, Suni Çim Saha ve Yeni Milasspor
-
29.08.2016 Rio Olimpiyatları ve Türkiye
-
23.08.2016 Yeni Milasspor’a destek olmanın tam zamanı
-
13.08.2016 Söz konusu vatansa
-
27.06.2016 Hayaller ve Gerçekler
-
20.06.2016 Güzel bir turnuvaya imza attılar
-
13.06.2016 Spor tesisleri ve Milas
-
02.06.2016 4 yılda 5 şenlik; Yaşasın MİFAD!..
-
19.05.2016 Siyah Beyaz Bir Film: Şampiyon Beşiktaş
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.