• 20 February 2020, Thursday 8:17
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

2020 Model Oyun: Seyyah

Milas Karya Tiyatro Atölyesi, 2020 model bir oyunla yeni yıla ve Milas'a merhaba dedi.

Geçtiğimiz dönemlerde kalplerde sıcak bir iz, yüzlerde gülümseme bırakan Berber, Çelebi gibi oyunlarla Milas'ta tiyatroyu sevdiren oyun yazarı yönetmen ve oyuncu Dağlar Uygur, bu kez Seyyah isimli oyunla Milaslıları buluşturdu.

Seyyah, karşımıza Tempo Tiyatro Sahnesi’nde ilk kez çıktığında, açıkcası

biraz endişeli bir şekilde oyunu izlemeye gittim.

Öncelikle oyunda Dağlar’ı sahnede göremeyecek olmamızın bir üzüntüsü vardı içimde....

Alışmışım Dağlar Hoca’yı sahnede görmeye, olmayınca, sanki bir şeyler yarım kalacakmış gibi geliyordu bana..

Neyse ki Dağlar'ın olmaması, oyunun bizler üzerindeki tesirini ve etkisini düşürmedi.

Seyyah, piyasaya çıkan bir Alman malı Woswogen otomobilin el değıstirdikçe yaşadığı olayları, oldukça etkili mizahi ve bir o kadar da anlamlı şekilde izleyicilerle bulusturan bir oyun olmuş.

Özellikle Çelebi oyununda bir Duvar'a sesini veren sevgili tiyatro sanatçımız Alp Öyken gibi, bu kez Seyyah'ta Woswogen'e sesiyle hayat veren Türk Sinema ve Tiyatrosunun usta ismi Zerrin Sümer'in anlatımıyla oyun, daha anlamlı bir hale gelmiş.

Geçmişten günümüze insan yaşamının heyecanlarını, mutluluklarını, sevinç ve üzüntülerini anlatan Seyyah, basarılı bir oyun olarak, sanıyorum izleyenlerden tam not aldı.

Oyunu yazan ve yöneten Dağlar Uygur'u kutluyorum.

Biliyorum ki bir oyunun izleyicilerle buluşması hemen şipşak olan bir şey değil...

Uykusuz geçen geceler, harcanan efor, emek, begenilecek mi yoksa beğenilmeycek mi endişeleri, kısaca yoğun bir çalışma temposu sonrasında ortaya çıkan bu güzel oyun, mutlaka bir kez de olsun izlenmelidir diyorum.

Aslında Seyyah oyununun ilk perdelerini açtıktan sonra, oyunla ilgili duygularımı düşüncelerimi yazarak, sizleri bilgilendirmek istiyordum.

Ne oldu neden oldu anlayamadım.

Neyse hani ne derler geç olsun da güç olmasın.

Seyyah uzunca bir süre daha Milas'ta oynayacak ve sonrasında da sanıyorum Dağlar Hocanın diğer oyunları gibi turneye çıkacaktır.

Oyunda Sabahattin Akan, Ersin Yeniceli, Ahsen Akın gibi tecrübeli isimlerin yanı sıra Cansu Akbaş, Orkun Tepeköylü, Özgür Kesken, Eylem Güner, Cenk Turgay gibi tiyatroda gelecek vaat eden isimler rol almışlar ve farklı karakterlere can vermişler.

Sahne performanslarını oldukça güzel buldum.

Yer yer güldüren ancak zaman zaman düşündüren ve üzen Seyyah, izlenmeye değer ve kaliteli bir oyun olarak benden de tam not aldı.

Oyunun izleyicilerle buluşmasında emeği olan perdenin arkasındaki isimleri de bu oyuna olan katkıları nedeniyle kutluyor ve teşekkür ediyorum.

Teknik Tasarım Gamze Uygur, Dekor kostüm Canan Ayar, Reji Asistanı İsmail Şimşek, Koregrafi Hasibe Karakaş, Rap Müzik Yunus Emre Küçük, Solist Mine Yaşar, Müzik Süleyman Baş, Emre Özsoy, Foto ve Görsel Çalışmalarda Selahattin Çelik ve Karya Tiyatro Atölyesi Ekibi’ne de teşekkür edip herkesi kutluyorum.

Dağlar Uygur emeğine, kalemine ve yüreğine sağlık; 2020 yılına uygun bir oyunla yeniden karşımızda oldun.

Milas'ta her yıl yeni bir oyunla perdelerini açan Dağlar Uygur'a ve Karya Tiyatro Atölyesi’ne teşekkür...

Perde hep açılmalı, oyunlar hep oynanmalı....


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık