• 04 June 2020, Thursday 11:11
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Benim Adım Anadolu

Sarı Saçlı Mavi Gözlü Dev Adam Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’dan Samsun’a ayak basarak Milli Mücadelemizi başlattığı tarih olan 19 Mayıs bir milletin makûs talihini yendiği günlerden biri olarak tarihe altın harflerle adını yazdırmıştır.

Bandırma ismini taşıyan köhne bir vapurla 1919 tarihinde Anadolu’ya adım atan Mustafa Kemal Atatürk bir daha asla sönmeyecek olan bağımsızlık meşalesini yakarak Türk Milletinin hür ve bağımsız olarak yaşayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

Çok zor ve meşagatli geçen Kurtuluş Savaşımız sonrasında kazanılan büyük zaferle birlikte Türk Milletinin adını tüm dünyaya duyuran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla ve minnetle bir kez daha anıyorum.

Ben Anadoluyum ben Samsunum Ben Türkiyeyim diyen Mustafa Kemal Atatürk kazanılan milli mücadele sonrasında asıl savaşını kalkınma ve yeniden ayağa kalkma mücadelesinde bir kez daha vererek ülkemizi modern ve medeni çağdaş ülkeler seviyesine getirmiştir.

101.yılını geçtiğimiz günlerde kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını bu yıl içinde bulunduğumuz olumsuz ve zor şartlar yani Corana salgını nedeniyle istediğimiz coşkuda kutlayamadık.

Zaten uzunca bir dönemden beri de stadyumlarda gençlerimizin büyük katılımıyla kutlanan bu güzel ve anlamlı bayramı sportif gösterilerle kutlama yapamıyorduk.

Ancak yine de İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan 15 Mayıs Gençlik Haftasında renkli ve çeşitli sportif müsabakalarla bayramımızı anlamına yakışır bir şekilde kutlamaya çalışıyorduk.

Bu yıl ne yazık ki salgın nedeniyle bu kutlamaları da yapmadık. İlçemizde 15 Mayıs’ta Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün çelengi Atatürk Anıtına konuldu.

19 Mayıs gününde ise Milas Kaymakamlığı ve protokol yine Atatürk Anıtına çelenk koyarak kutlamayı gerçekleştirdiler.

Atamızın emaneti olan mili bayramların anlam ve önemi farklıdır.

19 Mayıs 1919 Milli Mücadelemizin başladığı tarihi Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 23 Nisan 1920 Meclisimizin açıldığı günün tarihini Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,30 Ağustos 1922 kazandığımız Kurtuluş Savaşı tarihini Zafer Bayramı ve 29 Ekim 1923 Cumhuriyetin ilanını Cumhuriyet Bayramı olarak kutladık ve kutlamaya da devam ediyoruz.

“Bağımsızlık Benim Karakterimdir” diyen Mustafa Kemal Atatürk”Ben Sporcunun Zeki Çevik ve aynı zamanda Ahlaklısını Severim” diyerek spora ve gençlere ne kadar çok değer verdiğini göstermiştir.

Bu yıl 101. Yılını kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı gelecek yıllarda yine büyük bir coşku mutluluk ve sevinçle kutlayacağımızı belirterek nice güzel bayramlara diyorum.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık