• 06 September 2018, Thursday 20:06
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

3 Sezon 2 Şampiyonluk

Yaşadığımız Günler / Hüseyin AÇAR

Yeni Milasspor İçin yeni bir dönem, yeni bir sezon başlıyor.Yeni sezon Muğla Süper Amatör Küme Ligi Ekim Ayı sonunda başlayacak.Yeni Milasspor yeni umutlarla yeni yönetimi ile yeni sezona yenilenmiş futbolcu kadrosu ile adım atacak.

Bir türlü fırsat bulup da yazamadığım Yeni Milasspor’un 3 sezonluk lig yolculuğunu yeni sezon öncesi taraftarlar ve okuyucularımız ile paylaşmak istedim.Anlattıklarım ve yazdıklarım 3 sezonda Yeni Milasspor’da kulübümüzün ve takımımızın şampiyonluklarının yolculuğudur.

2018-2019 Muğla Süper Amatör Küme Ligine katılacak olan ilçemiz Milas’ın tek profesyonel takımı Yeni Milasspor 2015-2016/2016-2017/2017-2018 Spor sezonlarında yer aldığı Muğla Süper Amatör Küme Liginde 3 sezonda 2 şampiyonluk gördü ve 2 şampiyonluk kupasını kazandı.

2015-2016 Sezonunda kulüp yönetimini Cenker Çetin’den yapılan Genel Kurul sonrasında devir alan Milas’ın iş adamlarından Hasan Özmen 3 sezon kulübün başında kaldı.

İlk sezon büyük bir hevesle görev başlayan Yeni Milasspor yönetimi sezon başında en yakın rakibine 7 puan fark atmasına rağmen sezon sonuna kadar bu başarısını ne yazık ki sürdüremedi. Çok iyi bir futbolcu kadrosu ile ilk yıl sezona başlayan Yeni Milasspor şampiyonluk umudunu son lig maçına kadar sürdürdü. Ligin son haftasında Yatağanspor’a konuk olan ilçemiz takımı 2-1 lik Yatağan yenilgisi ile ilk sezonu lig ikincisi olarak tamamladı.

2016-2017 sezonunda ise aynı yönetim ekibi ile yola devam eden ilçemiz kulübü Yeni Milasspor sezon sonuna kadar son derece başarılı müsabakalara imza attı.Süper Amatör Küme Ligini namağlup şampiyon olarak tamamlayan Yeni Milasspor çok büyük umutlar ile çıktığı  BAL Ligi terfi maçında  yine BAL Ligini ikinci sırada bitiren Yatağanspor ile karşılaştı.

Mayıs ayı içinde Muğla Atatürk Stadyumunda Yatağanspor ile terfi maçı yapan ilçemizin takımı Yeni Milasspor’un bu özel karşılaşmasını 5000 ne yakın Milaslı sporsever tribünlerden izleyerek Yeni Milasspor’a destek verdi.

Yeni Milasspor Kulübü Onursal Başkanı Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın Yatağanspor Kulüp Başkanı ve Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık ile birlikte izledikleri müsabakanın internet ortamından canlı yayın sunuculuğunu da Haber Milas Radyosu Spor Muhabiri olarak ben yaptım.

Karşılaşmanın büyük bir bölümü Yeni Milasspor’un üstünlüğü ile geçti.Karşılaşmanın tamamlanmasına son 15 dakika varken ilçemiz ekibi 2-1 maçta galip durumdaydı.

Yeni Milasspor’un Teknik Sorumluluğunu bu sezon takımın yine başında olan ilçemizin Beden Eğitimi Öğretmenlerinden biri olan Cenk Atasoy üstlenmişti.

Karşılaşmanın son beş dakikasına girerken yapılan Yeni Milasspor forvet oyuncu değişikliği ile ilçemiz takımının hücum gücü zayıflamış ve bu ortamdan Yatağanspor da oldukça güzel faydalanarak daha fazla ataklarla kalemize gelmeye başlamıştı.

Uzatma dakikalarında yediğimiz golle büyük umutlarla çıktığımız BAL Ligi maçından 2-2lik beraberlikle müsabakayı sonlandırmıştık.

Maçın ve BAL Liginin kaderi penaltı atışlarına kaldı ve yine son derce kötü penaltı atışlarımız neticesinde hiç mağlubiyet almadığımız ligde şampiyon olmamıza rağmen BAL Ligine yükselen takım biz olamadık. Yatağanspor BAL liginde kalma hakkını penaltı atışları sonrasında elde ederek Muğla Stadyumundan mutlu ayrılan taraf olurken Yeni Milasspor taraftarları BAL Ligi özlemlerini bir sonra ki sezona bırakarak Milas’a dönmek zorunda kaldı.

2016-2017 Sezonunda tek tesellimiz yaklaşık 17 yıllık şampiyonluk özlemine son vermiştik.

2017-2018 Spor sezonunda Yeni Milasspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurul kakarı aldı.

Haziran ayı içinde oldukça hararetli bir şekilde yapılan bu genel kurulda tek liste ve tek aday olan Hasan Özmen yeniden kulüp Başkanlı görevini bu kez yeni ve farklı bir yönetim ekibi ile üstlendi.

2015-2016 sezonunda takımın Teknik Sorumlusu Deniz Kibar, kaybedilen şampiyonluk sonrasında bir sonraki sezonda tekrar göreve davet edilmemiş yerine Cenk Atasoy gelmişti.

Cenk Atasoy ile yaşanan şampiyonluk 2016-2017 sezonunda Milas’ı mutlu etmişti. Ancak BAL Ligine çıkma karşılaşmasında elde edilen 2-2 Yatağan beraberliği ve penaltılarla BAL umudunun kaçması üzerine 2017-2018 sezonda kulüp yönetiminin Cenk Atasoy ile yolları ayrıldı.

2017-2018 sezonunda Olağanüstü Genel Kuruldan Başkan olarak ayrılan Hasan Özmen son senesinde yeni yönetimi ile bir kez daha BAL için sezona başladı.

Bu kez takımın başına Teknik Sorumlu olarak önce Güray Ceylan getirildi. Ligin ilk beş karşılaşması sonrasında alınan beraberlikler ve yaşanan futbolcu teknik sorumlu gerginlikleri nedeniyle Güray Ceylan ile anlaşma karşılıklı olarak bozuldu ve yerine Güray Hocanın yardımcı antrenörlüğünü üstlenen Yeni Milasspor da geçmiş yıllarda futbolcu olarak forma giyen Hüseyin Öztemiz yeni Teknik Sorumlu olarak takımın başına getirildi.

2017-2018 Muğla Süper Amatör Küme Liginde o dönem futbolcu kadrosu ile sezon sonunda namağlup Şampiyon olan Yeni Milasspor bir kez daha BAL Ligi için Muğla Atatürk stadyumuna gitti.

2016-2017 Sezonu sonunda oynanan BAL Ligi terfi maçında beş bine yakın Yeni Milassporlu futbolsever karşılaşmayı izlemiş ve Yeni Milasspor’a tribün desteği vermişti.

2017-2018 Sezonu sonunda oynanan BAL Ligi terfi maçında bu kez rakibimiz BAL Ligini ikinci sırada tamamlayan Ortaca Belediyespor oldu.

Geçen sezon BAL maçı hafta içinde yapıldı ve ilk seneye göre oldukça az sayıda Yeni Milasspor ve Milaslı taraftarlar maçı izlemek için tribünlere geldiler.

Taraftar az ancak coşku oldukça fazlaydı.

Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftarlar Derneği Taraftarları, Dernek Başkanı Nihat Abbak, dernek yönetici ve takımın Amigosu ŞEKER Lakaplı İbrahim Alır Ortaca maçının kazanılması adına tribünlerden gereken coşkuyu ve desteği vermelerine rağmen geçen seneki takım kadrosu Ortaca BAL maçında beklenen futbolu sergileyemedi.

Karşılaşmayı 2-1 kaybeden ilçemiz ekibi Yeni Milasspor ve taraftarlarımız yine hüsrana uğramış ve yine tek tesellisi namağlup şampiyonluk ve kazanılan ikinci şampiyonluk kupası olmuştu.

Yeni Milasspor Hasan Özmen Başkanlığında 3 sezondan iyi futbol iyi sonuçlar galibiyetler ve namağlup olarak kazanılan 2 şampiyonluk kupası elde etmişti.

Ligde başarılı olan Yeni Milasspor 2 sezondur üst üste çıktığı BAL Ligi terfi Maçlarından Milas’a eli boş dönmenin üzüntüsünü yaşadı.

Kulüp Başkanlığını 3 sezon büyük umutlar ve hayallerle sürdüren Başkan Hasan Özmen yaşattığı 2 sezon şampiyonluğu ve kazanılan kupalarla bana göre görevini en iyi şekilde yapmıştır.

Ancak 3 sezon boyunca başkanlık görevi süresince yıpranan yıpratılan Başkan Özmen 2018-2019 sezonunda Yeni Milasspor Kulüp Başkanlığı ve yönetim görevine talip olmamıştır.

Kulüp Başkanlığı döneminde mali olarak da geçmiş dönemlerdeki bütçelerin olmaması çıkan büyükşehir yasası gereğince aylık kazancın 30 milyardan 10 milyara düşmesi kulübü oldukça büyük sıkıntıya sokmuştur.

3 yıllık süreçte Yeni Milasspor Kulüp Yönetimin görevlerini hangi şartlarda ve nasıl sürdürdüklerini bir sonraki devam yazımda anlatmak üzere şimdilik konuya ara veriyorum.

Yeni Milasspor’da yaşananlar yaşanamayanlar elde edilenler elde edilemeyenler kulüp yönetiminin zorlukları, taraftarların kulüp yöneticilerinden beklentileri, yöneticilerin taraftarlardan istekleri, beklenen özlenen BAL ligi, BAL Ligine çıkış statüsü yanlışlığı, sosyal medya kabadayılığı, yazılanlar çizilenler ve 2018-2019 Sezonunda Yeni Milasspor Kulübü bir sonraki yazımızda olacak.

Bu yazıyı yazmamda ki amaç “Bağcıyı Dövmek Değil Bağımızı Güzelleştirmektir”.

1984-85 li yıllarda Profesyonel lig hayatı olan ilçemiz spor kulübü Yeni Milasspor’un özlenen beklenen başarılı profesyonel hayata tekrar dönmesi için basın mensubu ve Yeni Milasspor taraftarı olarak üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağım.

Bir nevi taraftarların da sesi olma misyonumuzu da yerine getirme çabası içindeyiz.

Kimseyi üzme, kimseyi kırma gibi bir düşüncemiz asla yoktur.

Hani Sevdamsın Taraftarlar Derneği Taraftarları diyorlar ya “Sevdamsın Yeni Milasspor”

Benim ki de işte o hesap; Mor Beyaz Milasspor her zaman gönlümüzde olacak.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık