• 09 July 2021, Friday 10:36
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Salgınla Yaşam…

2019 yılında ortaya çıkan ve dünyayı sarsan Covit 19 salgınından ülkemiz de etkilendi ve hem dünya da hem de ülkemizde salgınla mücadele başladı.

Ülkelerin Sağlık Bilim Kurullarının üst düzeyde ki bilim adamlarının salgınla ilgili verdikleri bilgilerin ışığında bugüne kadar geldik.

Salgınla ilgili bilgilerimiz artık daha farklı. Covit 19 hastalığının etkilerini günümüzde hissetmeye devam ediyoruz. Ancak ilk günlerdeki gibi korkularımız endişelerimiz ve bilgisizliğimiz artık yok.

Pandemi sürüyor ancak pandemiyle mücadele de yine kararlı bir şekilde devam ediyor.

Pandemiden bu yana 2 yıl geçti. Yaşantılarımızda köklü değişiklikler oldu. Artık daha fazla temizlik kurallarına dikkat ediyoruz, çevremizdeki insanlarla sosyal mesafemizi korumaya başladık, en önemlisi de hayatımıza maske girdi ve insanlarla birlikte olduğumuz yerlerde maske takmaya devam ediyoruz.

Salgınla mücadelede epey bir yol aldık ve hasta olmamak ya da hastalığı kolay atlatabilmek için aşılarımızı yaptırdık.

Tamamen bu salgından ne zaman kurtulabileceğiz bu konuda kimse net bir tahmin ve net bir takvim veremiyor.

Anlaşılan o ki daha çok uzun bir süre bu salgınla birlikte yaşamaya devam edeceğiz.

İşte böylesine bir ortamda Temmuz ayının başından beri ülkemizde salgın nedeniyle konulan kurallar bir bir kaldırıldı.Yani yasaklar sona erdi.

Salgın ise hala gücünü koruyor…

İnsanoğlu bir şekilde tekrar özlediği yaşma geri döndü ama umarım bu geri dönüş bizlere pahalıya patlamasın.

Düğünler yapılmaya başladı, plajlar açıldı, insanlar tıklım tıklım denizleri doldurdu, cafeler, kahvehaneler, sinemalar, tiyatrolar, seyircili spor müsabakaları, cenaze törenleri velhasıl salgından önce nasıl yaşıyorsak aynı yaşantımıza geri döndük. Sadece kalabalık yerlerde ve kapalı alanlarda maske takmaya devam ediyoruz.

Anlatılmaz Yaşanır

2020-2021 Eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle öğrencilerimizin de yaz tatilleri başladı.

Salgınla mücadelemiz sürerken geri dönüşler yaşamaya başladık. Böylesine bir geri dönüş döneminde ilçemiz Milas’ta 2 etkinlikte yer aldım.

Birincisi Menteş Mahallemizde bulunan Remzi Ozan Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim Okulu’nun özel öğrencilerinin mezuniyet töreni ikincisi ise Milas Ekinambarı İlkokulu’nun öğrencilerinin mezuniyet töreni..

Bu iki törende de mezun olan öğrencilerimizin gözlerindeki sevinci, pırıltıyı ve mutluluğu gördüm..

Özel öğrencilerimize mezuniyet töreni düzenleyen okul idarecilerini ve öğretmenlerini gönülden kutluyorum…

Ekinambarı mahalle ilkokulumuzda ise dördüncü sınıf öğrencilerin mezuniyetleri ve ana sınıfıyla, birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin karne dağıtım töreni oldukça renkli geçti. Zira öğrencilerimize karnelerini farklı meslek gruplarından kişiler verdi.

Ekinambarı Mahallemizin okulunda sene sonu mezuniyet töreni düzenleyerek öğrencilerimize güzel bir gün yaşatan başta okulun Aile Birliği Başkanı Barış Ülkü olmak üzere okulun ana sınıfı öğretmenine, sınıf öğretmenine, öğrencilerin ailelerine ve özellikle de her sene okulun mezuniyetine gelerek hiçbir ücret talep etmeden öğrencileri güldürmeye, neşelendirmeye çalışan “Yalnız Palyoça” Bülent Fuat Aydoğan’a da teşekkür ediyorum.

Covit 19 ile birlikte yaşamaya bir süre daha devam edeceğiz anlaşılan……

Temizlik kurallarına uyalım, sosyal mesafemizi dikkat edelim en önemlisi de aşılarımızı olalım..

Son olarak sözlerimi maskeleri çöp tenekeleri yerine yerlere atanlara bir uyarı olarak söyleyelim…

En büyük tehlike sokaklara atılan maskelerdir..

Lütfen dikkat edelim…

Ülkemiz büyük bir gemiyse bu gemi battığında unutmayalım ki hepimiz batacağız deyip sözümüzü bağlayalım..

Hepinize Covitsiz günler diliyorum…


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık