• 04 August 2020, Tuesday 9:34
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Son Şampiyon Başakşehir Süper Lig Değerlendirmesi

2019-2020 Spor sezonunda Cemil Usta Süper Liginde şampiyonluğa ulaşan takım Başakşehir oldu.

34 hafta sonrasında 69 puan toplayarak 20 galibiyet 9 beraberlik 5 mağlubiyet alan Başakşehir 65 gol atıp 34 gol yedi.

Okan Buruk’un Teknik Sorumluluğunu üstlendiği İstanbul takımı Başakşehir elde ettiği lig şampiyonluğu ile Süper Ligde 64.şampiyonluğa ulaşarak Avrupa Arenasında ülkemizi Şampiyonlar Liginde temsil etme hakkını elde etti.

18 takımın yer aldığı ve mücadele ettiği Süper Ligde Trabzonspor 65 puanla lig ikincisi, Beşiktaş 62 puanla lig üçüncüsü ve 60 puanla Sivasspor lig dördüncüsü oldular.

Lig beşinciliğini Alanyaspor 57 puanla elde ederken, Süper Ligde 22 şampiyonluğu bulunan son iki yılın şampiyonu Galatasaray ise 56 puan toplayarak ligi altıncı sırada bitirdi.

Taraftarı olduğum Fenerbahçe ise bu yıl kötü bir sezon yaşayarak ligde 53 puan topladı ve ligi yedinci sırada tamamlayarak hayal kırıklığı yarattı.

Cemil Usta Süper Ligin son haftaları şampiyonluk yarışı heyecanı ile sürerken ligden düşmeme mücadelesi veren takımlar da kendilerini ligde bırakabilecek puanları toplayabilmek için kıyasıya mücadele ettiler.

Ligin son haftasında oynanan lig karşılaşmaları sonrasında Malatyaspor, Ankaragücü ve Kayserispor takımları lige veda eden takımlar oldular ve taraftarlarını üzdüler.

2020-2021 sezonunda Avrupa Arenasında şampiyon Başakşehir ve lig ikincisi Trabzonspor ülkemizi Şampiyonlar Liginde temsil etme hakkını elde ederlerken, Lig üçüncüsü Beşiktaş ve lig dördüncüsü Sivasspor UEFA Liginde mücadele edecekler.

Ancak UEFA tarafından Trabzonspor’a verilen 1 yıl Avrupa Liglerine katılmama cezası nedeniyle Trabzonspor’un Avrupa liginde oynayamama ihtimalinin yüksek olması nedeniyle Alanyaspor’un veya Galatasaray’ın Trabzonspor yerine Avrupa’da ülkemizi temsil etme ihtimali oldukça yüksek görülüyor.

Trabzonspor Avrupa Liginde yer alabilmek için davasını CAS’a taşıdı ve oradan gelecek cevaba göre Avrupa liginde hangi takımın yer alacağı da önümüzdeki günlerde net bir şekilde belli olacak.

2020-2021 Sezonunda Birinci Ligde şampiyon olan Hatayaspor ile lig ikincisi Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor yeni sezonda Süper Ligde mücadele edecekler. Süper Ligde mücadele edecek olan son takımın kim olacağı sorusu 30 Temmuz Perşembe günü oynanacak olan Adana Demirspor- Fatih Kara gümrük maçından sonra belli olacak. Rakibini yenen takım yeni sezonda Süper Ligde yer alacak.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizin de etkilendiği Covit 19 salgın hastalığı nedeniyle Mart ayında birkaç hafta tüm spor karşılaşmalarına ara verilmiş ve birçoğu oynatılmayarak ertelenmişti.

 Ancak sonrasında Süper Lig ve Birinci Lig müsabakaları kaldığı yerden seyircisiz olarak başlatılmış ve liglerin tamamlanması sağlanmıştı.

25-26 Temmuz tarihinde oynanan Süper Lig karşılaşmalarıyla Cemil Usta Ligi tamamlandı.

Fenerbahçe ve Galatasaray gibi Avrupa’da başarıları olan, ülkemizde defalarca şampiyonlukları bulunan iki takımın yeni sezonda Avrupa Liginde yer almayacak olması oldukça düşündürücüdür.

Özellikle formasında 5 yıldız taşıyan 22 lig şampiyonluğu 18 kupa şampiyonlu olan ve Avrupa’da 2 kupa elde etmiş Türkiye’de en çok kupa kazanan bir takım olan Galatasaray’ın Avrupa Liginde mücadele edememe ihtimalinin olması ya da katılabilmesinin Trabzonspor’un 1 yıl Avrupa Ligine katılamama cezasına bağlı olması oldukça üzücü bir durumdur.

Taraftarın Sesi Spor Köşe yazımı son olarak Ziraat Türkiye Kupası Final karşılaşması bilgisini vererek tamamlamak istiyorum.

58. Ziraat Türkiye Kupası Finalinde Aytemiz Alanyaspor ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek ve 29 Temmuz Çarşamba günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda yapılacak tek maç sonrasında kupa şampiyonu da belli olacaktır.

Alanyaspor kupa şampiyonu olursa Avrupa’da UEFA Liginde ülkemizi temsil edecek, ancak kupayı Trabzonspor kazanırsa o zaman işler biraz karışacak zira Trabzonspor’un 1 yıllık Avrupa yasağı nedeniyle nasıl bir sonuç ortaya çıkacak bu sorunun cevabını da yine ilerleyen günlerde hep birlikte öğreneceğiz.

2019-2020 Yılı hem tüm dünya hem de ülkemiz için son derece kötü geçti ve geçmeye de devam ediyor.

Ülkemizde yaşadığımız depremler, çığ düşmeleri, sel felaketleri derken trafik terörü, kadın cinayetleri, terör nedeniyle verdiğimiz şehitlerimiz, gazilerimiz, masum insanların katledilmesi ve en önemlisi hala kurtulamadığımız ve nasıl kurtulacağımızı da bilemediğimiz salgın hastalık nedeniyle yaşadığımız can kayıpları hepimizi derinden üzdü ve üzmeye de devam ediyor.

Umut ediyor ve diliyorum ki başımızdaki en büyük bela olan bu salgın hastalıktan hem ülkemiz hem de tüm dünya biran önce kurtulsun ve yeniden yaşamın birlikte paylaşarak güzel olduğu günlere geri dönelim.

 Taraftarıyla, seyircisiyle güzel olan futbol ve tüm spor dallarına 2020-2021 sezonunda yeniden kavuşalım.

4 büyükler dediğimiz takımların dışında 2019-2020 sezonu şampiyonu olan ve ilk şampiyonluğunu elde eden Başakşehir’i kutluyor, sonrasında Avrupa Liglerinde ülkemizi temsil edecek olan tüm takımlara başarılar diliyorum.

 

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık