• 06 August 2019, Tuesday 9:27
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Mor Beyaz Bir Hikâye (2)

(Yeni Milasspor ile ilgili son yazım, bu yazımdan sonra artık Yeni Milasspor ile ilgili bir yazı yazmamaya karar verdim. Herkes gibi ben de Yeni Milasspor Kulübünü karşıdan izleyip bekleyeceğim)

Yeni Milasspor İçin Üzülüyorum

Yazıyoruz çiziyoruz, anlatmaya çalışıyoruz, sesimizi duyurmak için çaba sarf ediyoruz. Mor Beyaz renklerin sahibi Yeni Milasspor’un gönüllü elçisi olma adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ancak ne yazık ki sesimizi kimseye duyuramıyoruz.

Profesyonellikten amatörlüğe giden yol

1984-85 yıllarında başlayan profesyonel üçüncü lig mücadelesini 2000’li yıllarda noktalayan ilçemizin en profesyonel ve mazisi olan tek takımı Yeni Milasspor’da işler istediğimiz gibi gitmiyor.

2009-2010 sezonunda BAL Liginin yeni kurulması ile o yılın Süper Amatör Küme Ligi Şampiyonu Turgutreisspor ile BAL Ligine alınan Yeni Milasspor 1 yıllık BAL Ligi yolculuğunda ligi 18 takım arasında 11. sırada tamamlamasına rağmen statü gereği hem Turgutreisspor’un hem de Muğlaspor’un arkasında ligi bitirince yeniden Süper Amatör Kümeye dönerek profesyonelliğe ara verdi.

O yıldan bu yıla aradan yıllar geçti, kulübün başına farklı yönetimler ve farklı kulüp başkanları geldi. Her yeni sezona her yönetim şampiyonluk ve BAL umudu ve söylemiyle geldi. Ancak ligi hep ikinci sırada tamamladık ve şampiyonluk özlemi ile BAL özlemimizi erteledik.

2015-2016 sezonunda Yeni Milasspor Kulübü yeni kulüp Başkanı Hasan Özmen ve yeni yönetimiyle tanıştı. O yıl ligi ikinci sırada tamamladık. 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarında özlenen şampiyonluklar peşpeşe geldi.

2017-2018 sezonunda Büyükşehir Belediye yasası ile Yeni Milasspor’un aylık 30-35 bin liralık kalıcı geliri ayda sadece 10 bin liraya düşünce ekonomik sıkıntılarda başlamış oldu.

Ancak her şeye rağmen üst üste 2 şampiyonluk kazanıldı ancak BAL’a yükselme terfi maçlarında ilk şampiyonluk senemizde Yağatanspor karşısında, ikinci şampiyonluk sezonumuzda Ortaca Belediyespor karşısında aldığımız olumsuz sonuçlar sonrasında yeniden Süper Amatör Küme Ligi’ne dönüşler yaptık.

Yeni Milasspor’un bu lig yolculuğu şampiyonluk ve BAL mücadelesini Milas’ta spor ve futbolla uğraşan herkes az çok biliyor.

150 bine yaklaşan nüfusumuzla Milas’ın tek profesyonel takımı olan yeni Milasspor’un hak etmediği bir ligde yıllardır mücadele etmesi şahsen beni oldukça çok fazla üzüyor.

Çevremize baktığımızda Bodrumspor ikinci ligde Muğlaspor ve Fethiyespor üçüncü ligde Yatağan ve Ortaca Belediyespor ise BAL Liginde Yeni Milasspor ise amatör küme liginde debelenip duruyor.

İlçemizin yarısı kadar olmayan bir Akhisarspor gerçeği var geçen sene Süper ligde yer alan kupalar kazanan Avrupa maçlarına katılan bu sene birinci ligde mücadele edecek olan Akhisar kadar olamıyoruz.

Akhisar gibi daha nice örnekler var …

2018-2019 sezonunda Yeni Milasspor kulüp yönetimi el değiştiriyor. Başkanlığa Ahmet Karabıyık kardeşimiz geliyor. Ancak daha genel kurul yapıldığında ve Ahmet Karabıyık’ın kulüp yönetimine geldiği geçen sezon başında Yeni Milasspor’da bir şeyler yolunda gitmeyecek gibi görüldü.

Kulüp Başkanı Ahmet Karabıyık yönetimine aldığı isimlerini yazık ki ne basına ne de Yeni Milasspor üyelerine tanıtamadı.

Sezon başı teknik sorumlu bulunuyor, kadroya futbolcular alınıyor ve lig başlıyor. Bu konuları daha önceki “Yeni Milasspor Geleceği Karanlık“yazımda anlatmıştım bu nedenle yeniden yazmak istemiyorum.

Lig mücadelesinde kurulan takım peş peşe galip geliyor 3 puanlar alınıyor. Taraftarlar alınan galibiyetlerden memnun ancak yinede Yeni Milasspor’da bir şeyler yolunda gitmiyor.

Kazanılan her maç sonrasında taraftarlar teknik yönetimi ve futbolcuları alkışlarken kulüp başkanı Ahmet Karabıyık’ı eleştiriyor.

Takım kadrosu içinde yer alan bazı futbolcular kendilerine vaat edilen ücretleri zamanında alamayınca antrenmanlara çıkmama maçlara gitmeme gibi tehditler başkan Karabıyık’a ve yönetimine gelmeye başlıyor.

Yeni Milasspor’da olaylar büyüyor, futbolcuların kaldığı tesislerde yaşananlar basına yansıyor basına yansımakla kalmıyor Yeni Milasspor Muğla gündeminde baş sıraya oturuyor.

Her lig maçı öncesinde futbolcular kulüp yönetimiyle sorunlar yaşıyor, taraftarlar başkan Karabıyık’ın istifasını istiyor ancak lig mücadelesi ise şampiyonluktan kopmadan sürüyor.

Yeni Milasspor futbol takımı şampiyonluk yolunda Ören Stadyumunda Beçin Gençlikspor’a 1-0 yeniliyor ve bu maç artık sonun başlangıcı oluyor. Turgutreis ve Güneşspor karşılaşmaları beraberlikle sonuçlanıyor.

Sonuçta Yeni Milasspor ligi üçüncü sırada tamamlayarak sezonu kapatıyor.

Taraftarlar ısrarcı başkan İnatçı

2019-2020 spor sezonuna başlayacak olan Yeni Milasspor’da ne yazık ki henüz ne teknik sorumlu alındı ne transferler yapıldı.

Ekim ayı içinde başlayacak olan Muğla Süper Amatör Küme Liginde mücadele edecek olan Yeni Milasspor’da taraftarlar kulüp başkanı Ahmet Karabıyık’ın yeni sezonda yeni bir takım kuramayacağını ve kuracağı takımla da ligde

mücadelesini en iyi şekilde yapamayacağı inancı ile başkanın kulüp yönetiminden ayrılarak istifa etmesi ve olağanüstü genel kurul kararı alması için protestolarını yaparak seslerini yükseltiyorlar.

Bu sesleri herkes duyuyor ancak duyması gereken tek isim başkan Ahmet Karabıyık gereksiz bir ısrar ve inatla yeni sezonda da bu kulübün başındayım açıklamalarında bulunuyor.

Taraftarlar bastırıyor ve başkan Ahmet Karabıyık ile Yeni Milasspor bir geleceği olmayacağını düşünerek sabırsızlanıyorlar.

Taraftarlar haksız değiller ligin başlamasına 2 ay kalmış Başkan Karabıyık yeni sezon için yapmak istediği çalışmaları projesini varsa ki (sanmıyorum),planlarını bütçesini teknik sorumlusunu futbolcu transferlerini henüz daha ortaya koyamıyor.

Bu arada geçtiğimiz hafta içersinde yine taraftarların büyük baskısı ve ısrarları sonucunda Yeni Milasspor Kulübünün mevcut yönetiminden 9 isim noter önünde resmi olarak kulüp yönetiminden ayrılıyor.

Daha önce ayrılan bir isimle birlikte istifa eden yönetici sayısı 10’u buluyor.

Yaşanan tüm bu gelişmeler sonrasında artık herkes başkan Karabıyık’ın istifa ederek olağanüstü genel kurul kararı almasını beklerken duyuyoruz ki Ahmet Karabıyık kulübün başındayım söylemlerine devam ediyor.

Bu arada olağanüstü genel kurula gidilirse Yeni Milasspor Kulübü yönetimine talip olan bir isim adaylığını sosyal medya yoluyla açıklıyor.

Herkes bu adayın adını biliyor ancak ben bu adı burada yazmayacağım.

Zaman hızla ilerliyor, Yeni Milasspor için geri sayım başlıyor.

Başkan Karabıyık’ın anlamsız ve gereksiz başkanlık inadı kulübün geleceği için olumsuzluklar yaratıyor.

Ayrılmakta bir erdemdir

Sevgili Başkan Ahmet Karabıyık 2018-2019 sezonu öncesinde yapılan Genel Kurulda bu kulübe yönetici olarak hiç kimse adını yazdırmayınca sen çıktın ve ben kulüp başkanı olacağım dedin.

Seni gerçekten kutluyorum. Bu kulübe sahip çıkması gerekenlerin sustuğu bir dönemde sen geldin.

Ancak bu işlerde bilgi ve becerin olmadığı için yanlış yönlendirmelerinde etkisiyle gereksiz futbolculara gereksiz paralar verdin. Sezon içersinde sürekli yanlış işler yaptın, taraftarlar seni istemedi, teknik yönetim seni istemedi, futbolcular seni istemedi, hataların oldu yanlışların oldu, Yeni Milasspor’un bu sezon ki lig mücadelesinde istenilen sonucun alınmaması sadece senin yanlışlarından da kaynaklanmadı.

Sezon içersinde kulüp yönetimince yalnız bırakıldın. Herşeyi yalnız başına yapmaya çalıştın.

Hakaretler gördün ağır eleştiriler aldın yeri geldi üzüldün yeri geldi bunaldın yeri geldi isyan ettin.

Yaşadıkların hoş olmayan şeylerdi. Yeni Milasspor sevdalısı olan biri olarak açık yüreklilikle söylüyorum hem senin için hem de Yeni Milasspor için üzülüyorum.

Bu nedenle son olarak diyorum ki gel inatlaşmayı bırak biran önce istifa et biran önce olağanüstü genel kurul kararı al.

Her geçen gün Yeni Milasspor için kayıp yazılıyor.

Kulüp başkanlığı babadan oğul’a geçen bir durum değil. Olmayınca olmuyordur.

Milas’ta herkes senin ayrılmanı bekliyor. Ayrılmak asla küçük düşürücü bir durum değildir. Aksine onurlu bir davranıştır.

Bu kulübün başına iyi niyetle güzel işler yapmak için geldin ama olmadı yapamadın.

Şimdi artık ayrılma zamanınıdır.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık