• 02 June 2016, Thursday 19:16
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

4 yılda 5 şenlik; Yaşasın MİFAD!..

Yaşadığımız Günler                                 Hüseyin AÇAR

Kuruluşu üzerinden 4 yıl geçen ilçemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan MİFAD 4. yılında beşinci şenliğini geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdi.

Öncelikle dört yıla beş güzel sanat ve kültür festivali sığdıran MİFAD yönetimini candan kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum.

Açıkçası, Mayıs ayının son haftasını ne zaman gelecek diye büyük bir merak ve özlemle bekler olduk.

Sebep MİFAD.

Geçen tam dört festivalde Milas’ın tanıtımını hem ulusal hem de uluslararası arenaya başarıyla taşıyan MİFAD, sanıyorum ki haklı bir övgüyü sonuna kadar hak etti.

Bu yıl yapılan beşinci MİFAD Sanat ve Kültür Festivali, yine öncekiler gibi son derece başarılı ve güzel bir şekilde başladı devam etti ve sonlandı.

27 Mayıs Cuma günü akşamı Milas Toplantı ve Düğün Salonunda Anasınıfı çocuklarının katıldığı ve gösteri anlamında mücadele ettikleri Satranç Turnuvası ile başlayan MİFAD Festivali 28 Mayıs Cumartesi günü akşamı MİFAD Kortej yürüyüşü ile devam etti.

Özellikle bu yıl MİFAD Sanat ve Kültür Festivalinde 2 güzel değişikliğe şahit olduk.

Birincisi Milas Satranç Temsilciliği-MİFAD işbirliği ile gerçekleşen Anasınıfı çocukları Satranç gösterisi; diğeri ise festival yürüyüşüne MİFAD’a destek amacıyla ilçemizdeki bazı sivil toplum kuruluşlarının da katılmalarıydı.

Müzik, halk oyunları, bale, jimnastik, eğlence ve renkli görüntüler, işte MİFAD

28 Mayıs Cumartesi günü şenliğin gösteri gecesinde Milas Açık Hava Tiyatrosunda buluşan Milaslılar, MİFAD’ta çeşitli kurslarda eğitim alan minik kursiyerlerin müthiş gösterilerine tanık oldular.

Bale, jimnastik, akrobatik jimnastik ve benzeri etkinliklerde yer alan minik ve son derece sevimli öğrencilerimiz bizlere çok keyifli anlar yaşattılar.

Özellikle minik öğrencilerimizin son derece renkli ve farklı giysileri gösterileri izleyenlerin beğenisini kazandı.

Minik ve sevimli çocuklarımızın, onlara yeterli olanaklar tanındığında neler yapabileceklerini bu özel gecede görmek bizleri çok mutlu etti.

Bu anlamda MİFAD’a gerçekten teşekkür etmek gerekir.

Sevimli öğrencilerimizin renkli gösterileri yaptıkları ve yapmaya gayret ettikleri davranışları eğitimci öğretmenlerini izlemedeki çabaları bizleri o kadar çok etkiledi ki, keşke zaman bu kadar çabuk tükenmese ve bu eğlence bitmese diye düşündük ...

Minik öğrencilerimizi ve onlara emek veren, gösterileri için hazırlayan eğitimcilerini yürekten kutluyorum.

Halk oyunları ile karşımızdaydılar

MİFAD Kültür ve Sanat festivalinin son günü olan 29 Mayıs Pazar gecesi bir kez daha Açık Hava Tiyatrosu’nu doldurduk.

Bu kez Müzik dinletisi ve Halk Oyunları gösterileri ile MİFAD gönüllerimizi bir kez daha kazandı.

Genç öğrencilerimizin müzik etkinliği ile başlayan gece halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Minikler, küçükler derken büyüklerimizin gösterileri de müthiş etkileyiciydi.

Gecenin başlangıcındaki şarkılar beni çok etkiledi. Çiçek Abbas, Alifina ve diğerleri gecenin farklı görüntüleriydi. Seksenli doksanlı yılların şarkılarıyla gençlerimiz bizi gençlik yıllarımıza götürdüler.

Milas Endüstri Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibi, Güllük İlkokulu Halk Oyunları Ekipleri ve MİFAD Halk Oyunları Ekipleri Ege Bölgemizin güzel oyunları ile bizlerin beğenisini kazandılar.

Şenliğimizin son gecesinde MİFAD yönetimi, başta Başkanımız Emrah Mergen, Başkan Yardımcısı Münevver Mat, Kasım Özkan ve diğerleri MİFAD Şenliğine katkıda bulunan destek olanlara birer teşekkür plaketi ve belgesi vererek geceyi anlamlandırdılar.

Milas Açık Hava Tiyatrosu’nda 2 gün süren şenliğimizin gösteriler bölümünde sunuculuk yapan derneğimizin Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Emekli Hocamız, zor bir iş olan sunuculuğu son derece güzel bir şekilde yaparak gecenin daha da güzel geçmesine yardımcı oldu.

MİFAD Kültür ve Sanat Şenliği, MİFAD Büyükler Halk Oyunları Ekibinin gösterisiyle tamalandı.

MİFAD Eğitmenlerinden Simge Mergen ve Halk Oyunları Ekibimizin diğer bireyleri hem kostümleri hem de güzel oyunlarıyla gecenin kapanışını yaptılar.

MİFAD Şenliğinde yok yoktu

Müzik, davul zurna gösterileri, ritm müzik, bale, dans, jimnastik, Kafkas Oyunları, Ege Bölgesi ve diğer bölgelerimizin Halk Oyunları kısaca görmek istediğimiz her görüntü ve farklı etkinliklerin, 2 gün süreyle Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduran Milaslıların beğenisini kazandığını rahatlıkla söyleyebilirim.

MİFAD Kültür ve Sanat Şenliğinde hiç eleştirilecek hatalı, eksik bir şeyler yok muydu?

Eleştirilerimiz de yapalım o zaman…

Bir Milas Açık Hava Tiyatrosu. bu tür gösteriler için kesinlikle hiç uygun bir yer değil. 2 gün boyunca belimiz büküldü. Boynumuz tutuldu.

MiFAD Şenliği ile Karya Tiyatro Şenliğinin çakışması pek uygun olmadı.

MİFAD Başkanı Emrah Mergen’in Başkanlığı bırakacak olması bizleri üzdü.

Her ne kadar kendisi, ‘bu bir bayrak yarışıdır’ diyorsa da sanıyorum ki birkaç dönem daha başkanlığa devam edebilir diye düşünüyorum…

Son olarak, kapanışta Başkanımızdan da bir Zeybek Oyunu görmek isterdik diyelim ve İyi ki Milas’ta MİFAD var deyip yazımızın sonuna gelelim.

MİFAD’ı kutluyoruz

Dördüncü yılında beşinci şenliğini başarıyla tamamlayan MİFAD’a şenlik için zamanını harcayan tüm eğitmenlere, tüm minik, küçük, yıldız, genç ve büyük sanatçılarımıza, gösterilerde geleceğimiz ve umudumuz olan minik öğrencilerimize, gençlerimize eşlik eden müzik gruplarımızın elemanlarına, gecenin güvenli ve keyifli bir şekilde geçmesi için çaba harcayan MİFAD yardımcılarına, geceye ve MİFAD’a destek verenTurgay- Mutlu İnşaat firmasına ve diğerlerine gönülden teşekkürler.

Milas MİFAD ile 3 güzel gece yaşadı.

Çok Yaşa MİFAD …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık