• 13 June 2018, Wednesday 20:15
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Sanat-Kültür-Spor... Karşınızda MİFAD!

Yaşadığımız Günler / Hüseyin AÇAR

 

İlçemizin başarılı sivil toplum kuruluşlarından biri olan MİFAD, bu yıl 7’ncisini düzenlediği Sanat Kültür ve Spor Şenliği ile bir kez daha Milaslılarla buluştu.

Bir yıl boyunca MİFAD’ın açtığı kurslarda, sanat ve kültür alanlarında eğitimler alan her yaş grubundan öğrenciler, eğitimcileri nezaretinde hazırladıkları gösterileri 8, 9 ve 10 Haziran tarihlerinde Milas Açık Hava Tiyatrosunda bizlerle paylaştılar.

8 Haziran Cuma günü Anasınıfları öğrencilerinin katıldıkları ve artık geleneksel bir hale getirilen Satranç Turnuvası ile Şenliğe merhaba diyen MİFAD, bundan önceki 6 şenlikteki başarı çıtasını bir adım daha yükselterek yine beğenimizi kazanarak alkışlarımızı hak etti.

9 Haziran Cumartesi günü MİFAD Şenliğimizin Sanatsal ve Kültürel gösterilerini izlemek için Açık Hava Tiyatrosunun yolunu tuttuk.İlk gün daha çok minik, küçük ve yıldız MİFAD öğrencilerinin gösterilerini izledik.

Gece, her zaman olduğu gibi İstiklal marşımızın hep birlikte söylenmesi ile başladı.MİFAD Dernek Başkanı Mustafa Emekli’nin şenlik açılış konuşması sonrasında MİFAD Ekibinin Kaşık Oyunu ile gece resmen başlamış oldu.

Miniklerimiz yine görsel anlamda giydikleri kıyafetleri ile ve elbette sevimli davranışlarıyla geceye renk kattılar. Kırklareli, Aydın ve İzmir bölgelerimizin güzel oyunlarını oynayan Halk Oyunları ekiplerimizi izlemek bizlere ayrıca keyif verdi.

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayına has bir oyun olan Âşık ile Maşuk da ilgimizi çekti ve başarıyla sahnede canlandırıldı.

MİFAD Kültür Şenliğimizin tadını ikinci gün çok daha fazla aldık.

10 Haziran Pazar günü Açık Hava Tiyatrosunu dolduran sanatseverler, MİFAD ekiplerini alkışlayarak emeğe ne kadar saygılı olduklarını gösterdiler.

İkinci gün neleri mi izledik.Hemen sayalım, öncelikle oldukça etkili ve güzel bir müzik dinletisi ile kulaklarımızın pası silindi diyebilirim.

Bir genç kızımızın piyano ile çaldığı ‘Türk Marşı’ndan etkilenmemek ne mümkün.Umut ediyorum ki gelecek, bu güzel kardeşimiz için aydınlık ve çok güzel olacak.Kendisine başarılar diliyorum.

Müzik grubumuza eşlik eden Dibekdere Davul Zurna Ekibiyle söylenen şarkılar çok güzeldi ve tüm ekibimizi bu anlamda yürekten, gönülden kutluyorum.

MİFAD’ın Dans Eğitmenlerinden olan Oğuzhan Bursalı’yı da ayrıca kutluyorum.Son derece başarılı öğrenciler yetiştiriyor.Simge Mergen Hocamızı ve diğer tüm MİFAD Eğitmenlerini, emekleri, çabaları ve yetiştirdikleri başarılı öğrencileri için bir kez daha gönülden kutluyorum.

Eğitmenler tecrübeli, öğrenciler yetenekli olunca, haliyle ortaya da böylesine güzel bir kültür ve sanat etkinliği çıkıyor.

İkinci gün yine farklı yörelerimizin kültürünü anlatan Halk Oyunlarını izledik.Özellikle Kafkas Oyunları her zaman benim beğenimi almıştır.Hocaları Oğuzhan Bursalı ile yapılan Bıçak Atma Şovunun gecenin en beğenilen gösterilerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Modern ve klasik danslarla süslenen gece, Endüstri Meslek Lisemizin ‘Efe Halk Oyunları’yla çok daha anlamlı oldu.

MİFAD için ne söyleyebilirim ki? Her sene başarı çıtasını yükselterek Milas’ın adını festival, şenlik ve başkaca etkinliklerle duyuran Milas Folklor Araştırma Derneğimizin iyi yolda olduğunu görmek ve bünyesinde yer alan her yaş grubu kız ve erkek öğrencilerimizin aldıkları eğitimlerdeki başarılarını görmek bizleri de oldukça mutlu ediyor.

Yıllardır MİFAD’a başkanlık yapan, voleyboldan da takım arkadaşım olan sevgili Emrah Mergen’e yeni başkanımız Mustafa Emekli’ye ve MİFAD Yönetimine, Öğrencilerimizin Eğitmenlerine, MİFAD Şenliğimizin Milaslılarla buluşmasını sağlayan, destek olan, çalışan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

İyi ki varsınız …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık