• 13 June 2017, Tuesday 19:38
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Beşiktaş, Göztepe ve Arda Turan

Taraftarın Sesi / Hüseyin AÇAR -

Taraftarın Sesi yazımızın bugünkü konukları 2016 - 2017 sezonunda Süper Ligde üst üste ikinci şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş ve Birinci Ligde yıllar yıllar sonra Şampiyon olarak yeniden bir üst lig olan Süper Lige yükselen Göztepe olsun istedim.

Beşiktaş ve Göztepe’yi anladık da ‘Arda Turan ne iş?’ diyenler olabilir. İşin o kısmına da birazdan geleceğim.

Öncelikle geçen sezon olduğu gibi bu sezon da son derece yorucu ve mücadele içinde geçen bir lig sonunda şampiyon olarak üçüncü yıldızı formasına taktıran Beşiktaş’ı kutluyorum.

 

Üç Yıldızlı Beşiktaş!

Beşiktaş’a şampiyonluk hayırlı uğurlu olsun.

Hani derler ya, “hak eden kazansın” diye; işte Beşiktaş da Süper Ligde şampiyonluğu hak ederek kazanmıştır.

Sayın Fikret Orman’ın başkanlığındaki Beşiktaş, Şenol Güneş Hocanın yönetiminde ikinci kez şampiyon oldu.

Yiğidi öldür ama hakkını ver.

Biz de Beşiktaş’ın hakkını verelim. Kara Kartallar, Siyah Beyaz formalarının hakkını vererek şampiyon oldular.

Şampiyonluk sevincini de bütün yurttaki Beşiktaşlılar büyük bir coşku ile kutladılar.

İlçemiz Milas’ta da şampiyonluk mutluluğu Beşiktaşlıların sevinci oldu. Şimdi Beşiktaş geceleri düzenlenecektir.

Düzenlensin, şampiyonluk kutlansın ama diğer takımları, kutladıkları bu gecelerde mağdur etmesinler.

Gecen sene Milas Beşiktaşlılar yemeğinde yaşanan tatsızlıklara burada değinmeyeceğim. Forma renklerine olan aşkımız farklı olabilir ancak farklı olmadığımız nokta insan olduğumuzdur.

Hoşgörü, saygı ve sevgi penceresinden bakabildiğimiz sürece yaşanan şampiyonlukları da hep birlikte kutlayabiliriz.

2016 - 2017 sezonunda şampiyon olan Beşiktaş ile ilgili olarak bir yazı yazmıştım ve Siyah Beyaz bir film gibi Şampiyon Beşiktaş’ı kutlamıştım. İşte yine kutluyoruz.

Şampiyonluk sevinci güzeldir. Güzellikleri de paylaşmak güzeldir deyip noktayı koyalım.

 

Göz Göz Göztepe!

İzmir’in özlemi sona erdi ve İzmir, Göztepe ile yeniden Süper Lige döndü.

Teşekkürle Göztepe.

Yılmaz Vural’ın teknik yönetimindeki İzmir’in köklü spor kulüplerinden biri olan Göztepe, 14 yıllık bir aradan sonra yeniden layık olduğu Süper Lige dönerek sadece Göztepe taraftarlarını sevindirmedi.

İzmir’in diğer tüm takımları da Göztepe’nin Şampiyonluğu ile yeniden umutlandı ve istendiği takdirde herşeyin mümkün olacağı görüldü.

92 yıllık bir spor mazisi olan İzmir’in Sarı Kırmızılı temsilcisi Göztepe, 2002 - 2003 yılından bu yana yeniden Süper Lige dönmenin hayalini kuruyordu.

2017 - 2018 Spor Sezonunda Süper Ligde mücadele edecek olan Göztepe’yi tekrar kutluyorum.

Darısı diğer İzmir takımlarının başına …

 

Ne yaptın Arda Turan?

Çok genç yaşında başarıyı yakalayan Galatasaray’ın alt yapısında futbola başlayan ve bu takımla büyük başarılara imza atan, sonrasında Galatasaray ve Milli Takım Kaptanlığı ile her zaman spor camiasının takip ettiği bir isim olan Milli Takımımızın futbolcusu Arda Turan’ın, Mekodanya ile oynadığımız hazırlık karşılaşması sonrasında Milli Takım kafilesini taşıyan uçakta bir spor yazarı olan gazeteci 61 yaşındaki Bilal Meşe ile tartışması ve kendisinden çok büyük, babası olacak yaşta bir insana ağza alınmayacak küfürler etmesi ve boğazına sarılarak yumruk atması, Türk spor gündemine taş gibi düştü.

Bilal Meşe; Arda Turan’ı bu kadar kızdıracak, kendisinden hiç kimsenin beklemediği kötü ve olumsuz davranışları gösterecek şekilde ne demiş olabilir ki?

Geçtiğimiz dönem içinde Milli Takımda 5 sporcunun yaşadığı prim konusu sonrasında Milli Takım Teknik Sorumlusu, Arda’yı ve bazı sporcuları Milli Takımdan çıkartmıştı. Ancak ne olduysa oldu Arda ve diğer futbolcular daha sonra tekrar Milli Takıma alındı.

Neyse, gelelim konumuza. Arda Turan, bir basın açıklaması yaparak milli takım formasını bir daha giymeyeceğini ve milli takımdan ayrıldığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta içinde Kosova maçı öncesinde yaşanan bu tatsız olay sonrasında Arda Turan’ın gazeteci Bilal Meşe’yi darp edişi sırasında uçakta ön sırada oturan Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in de uçakta yaşanan olaya hiç müdahale etmemesi oldukça şaşırtıcı bulundu.

Turan olayında şimdi herkes konuşuyor, yazılar yazılıyor, yorumlar yapılıyor. Kimileri, “Arda haksız, şöhret Arda’ya ağır geldi” derken kimileri de, ki bunlardan biri Şeytan lakaplı Fenerbahçe’nin ve milli takımın eski futbolcularından biri olan ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına adaylığını koyan Rıdvan Dilmen, “Arda haklı, gazeteciler biraz kendine gelecek” diyor.

Kim haklı, ne kadar haklı bilemem ancak bildiğim tek gerçek var ki o da, Arda gibi milli takımımızın gözde bir futbolcusu ne olursa olsun kendisinden yaşça büyük birine küfür edip saldırmamalıydı.

Galatasaray’dan Barcelona’ya transfer olan Arda Turan, ülkemizin dışarıdaki temsilcisi olarak bizleri onurlandırmıştı.

Son dönemlerde futbolundaki başarılarıyla değil özel yaşamı ile gündemde olan Arda Turan’ın futboldaki performans düşüklüğü yaşadığı da bir gerçektir.

Barcelona’da satış listesine konulan Arda Turan bana göre yanlış yapmıştır.

Arda Turan, abisi olarak gördüğü basın mensubu Bilal Meşe’den özür dilemelidir.

Arda’ya’da zaten bu yakışır.

Beşiktaş ve Göztepe’yi şampiyonlukları nedeniyle kutluyorum.

Arda Turan’a gelince, kendine yakışanı yapacaktır diye düşünüyorum.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık