• 14 January 2021, Thursday 15:46
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Amatörspor kan ağlıyor

2019 yılının Mart ayından bu yana pandemi nedeniyle askıya alınan amatör spor karşılaşmaları ülkemizde gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Muğla Süper Amatör Küme Ligi’nin 19. haftasında oynanan maçlar sonrasında ilçemizi bu ligde temsil eden takımlarımızdan Yeni Milasspor deplasmanda rakibi Seydikemer Belediyespor’u 1-0 yenmişti.

Bu tarihten sonra ligin 20.haftasındaki ve diğer tüm haftaların karşılaşmaları sadece Milas’ta değil tüm yurtta pandemi nedeniyle iptal edilmişti.

O günden bugüne yaklaşık 10 ay geçti ve Amatör Küme Liglerinde müsabakaların oynatılmasıyla ilgili net kararı Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Futbol Federasyonu bugüne kadar bir türlü alamadılar.

Ancak profesyonel sporda lig karşılaşmaları Futbolda, Basketbolda, Voleybolda ve diğer spor dallarında pandemi şartlarına uygun ve seyircisiz olarak oynanmaya devam etti.

Profesyonel spor karşılaşmalarının oynanmasına izin veren Sağlık Bakanlığı ve Futbol Federasyonu, aynı kararı Amatör Spor karşılaşmaları için veremedi.

10 aydır Futbol Federasyonu ve Sağlık Bakanlığının vereceği olumlu ve güzel kararı bekleyen Amatör spordan para kazanan binlerce çalıştırıcı, sporcu, sağlık görevlisi, kondisyoner ve malzemeciler evlerine ekmek götürememenin sıkıntısı ve acısı içersinde beklemeyi sürdürüyorlar.

Bugün toplanıyoruz, olmadı yarın toplanacağız, ülkedeki mevcut pandemi şartlarına bakıyoruz gibi nedenlerle amatör spor karşılaşmalarının oynatılması kararını geciktirenler bu sektörden karınlarını doyuran binlerce, milyonlarca aileyi mağdur ettiklerini anlayamadılar galiba…

Profesyonel Spor karşılaşmaları seyircisiz de oynatılıyorken amatör spor karşılaşmalarının oynatılmamasının nedeni ülkedeki salgına bağlansa da sanıyorum ki asıl en büyük nedeni amatör spor kulüplerinin kadrolarındaki sporcularına antrenör ve diğer çalışanlarının her hafta yapılması gerekecek olan Covit testlerini yaptıramayacak olmalarıdır diye düşünüyorum.

Zira birçok amatör spor kulübünün her hafta lig maçları öncesinde Covit testlerini yaptırabilecek mali güçleri ne yazık ki bulunmamaktadır.

Profesyonel liglerde spor kulüpleri sporcularının Covit testlerini kendileri yaptırmaktadırlar. Amatör sporda kulüplerin Covit 19 testlerini sporcuları için yaptırmaları maliyet anlamında spor kulüpleri için büyük yük ve külfettir.

Peki! Bu durumda ne yapılmalıdır?

Devletin Futbol Federasyonunu harekete geçirmesi ve amatör spor kulüplerinin lig maçlarını oynayabilmeleri için Covit 19 testlerini Sağlık Ocaklarında ya da hastanelerde parasız bir şekilde yapılmasını üstlenmesi gerekmektedir.

İşte bu noktada sıkıntı kendini belli etmekte ve Futbol Federasyonu bu test işini çözemediği içindir ki ülkemizde Amatör Spor Ligi maçları oynatılamamaktadır.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir grup Amatör Sporcu Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ayaküstü de olsa konuşma fırsatı bularak sıkıntılarını anlatmışlardır.

Gençlik yıllarında lisanlı sporculuk hayatı olan ve amatör futbol oynayan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, amatör sporculara konunun en kısa zamanda görüşüleceği konusunda teminat vermiştir.

Amatör spor karşılaşmalarıyla ilgili sorun halledilebilir mi? Lig maçları yeniden başlayabilir mi bilemiyorum?

Ancak amatör sporun temsilcilerinin aylardır Sağlık Bakanlığı ve Futbol Federasyonundan gelecek olumlu ve güzel maçların oynatılacağı kararını dört gözle bekledikleri gerçeğini unutmayalım.

Amatör spor, profesyonel sporun geçmişi ve geleceğidir. Başarılı profesyonel sporcuların yetiştiği alanlar amatör sporun yer aldığı yerlerdir.

Bu anlamda sözü de fazla uzatmadan devlet yetkililerinden, amatör spor karşılaşmalarının yeniden ve en kısa sürede başlatılması için gereken ne varsa her şeyin yapılmasını bekliyoruz diyerek noktayı koyalım…

Unutmayın, milyarların harcandığı profesyonel spor liglerinde amatör spor çalışmaları yapılmazsa zaman gelecek, geleceğimizi aydınlatacak sporcular artık yetişmeyecektir…

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık