• 17 October 2018, Wednesday 22:03
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Ali Abi’de huzur var

Köşe yazılarımı takip edenler ve okuyanlar bilirler ki 2 farklı branşta yazılar yazmaya gayret ediyorum. “Taraftarın Sesi” ile spor,“Yaşadığımız Günler” ile ilçemiz  Milas ve ülkemizin temel sorunlarına değinmeye çalışıyorum.

Ne kadar başarılı oluyoruz, bu takdiri de okuyucularımıza bırakıyorum.

Ancak bu gün yine bir “Yaşadığımız Günler” ile ilgili bir yazıyla sizlerle buluşmak istedim.

Genellikle Milastaki mekânları tanıtan yazılar yazmam. Ancak bir kahvaltı etkinliği için gittiğim bir mekândan sizlere söz etmeden de geçmenin, bu mekânı anlatmamak adına haksızlık olacağını düşündüm. Milas Köy Garajı’nın arkasında bulunan “Ali Abi”, sizlere anlatacağım yerdir.

Yani açıkçası uzun süredir yaşadığım ilçem Milas’ta buram buram nostalji kokan, Türk Sineması’nın emekçileri olan, sinemacılık deyimi ile film artistlerinin siyah beyaz fotoğraflarını görmek beni oldukça mutlu etti ve sevindirdi.

Sadece sinemamız mı? Türk Müziğinin unutulmayan usta seslerinin de resimleriyle dolu bu mekân içimi ısıttı açıkçası.

2012-2013 yılından bu yana açık olan ve Milas’ın güzel insanlarına hizmet eden Ali Abi’nin yerinde anlatacak o kadar çok ve o kadar güzel değer var ki nerden başlasam, neyi anlatsam bir türlü karar veremedim. Oldum olası sinemaya meraklıyımdır. Türk Sinemasının klasik filmlerini izlemeye doyamam.

Sanıyorum ki sadece Milas’ta değil ülkemizin başka il ve ilçelerinde bile böylesine güzel bir mekân olabileceğini düşünmüyorum.

Öncelikle bu yerin sahibi ve işletmecisi Ali Abi’ye teşekkür ediyorum. Böyle bir mekânı Milas’a kazandırdığı için.

Sinemaya, tiyatroya, sanata ve kültüre bu kadar çok önem veren, sahiplenen ve bu önemi de açtığı mekânda sergileyen Ali Abi, içindeki aşkı, sevgiyi ve insanlara olan inancını da açık açık ortaya koymuş.

Bu dönemlerde insanlarda kolay kolay bulunmayan bir meziyet…

Yemek kültürüne hizmet eden Ali Abi’nin mekânında dostlarınızla eşinizle ailenizle paylaşabileceğiniz birçok anı var…

Kendisi ile bir çay sohbeti gerçekleştirdim. Yatağan Kavaklıdere’den ilçemiz Milas’a 4 yaşında gelen, Çinicilik ve bakırcılık sanatıyla uğraşan bir anne ve babanın çocuğu olan Ali Çetiner, hayallerinin peşinde koşan biri olarak kendini tanıttı.

Beypınarı’nda yıllar yıllar önce hayali olan bir işletme açmayı, bu işletmede farklılıklar yaratmayı, bakırcılık, çinicilik, sinema, müzik tutkunluğunu bir arada bulunduracak bir yerin özlemini çektiğini ve bu hayalini gerçekleştirmek için çok çaba sarf ettiğini anlattı. Kazdırdığı su sondajlarından beklediği verimi alamayınca Milas’ta gömlekçilik işine yönelen Ali Abi, Milas’ta Gömlekçi Ali Abi olarak tanındığını da vurguladı.

“2012-2013 yıllarında hayalim olan bu yeri açtım” diyen Ali Abi, bu güzel mekânla ilgili olarak tek bir şey söyledi:“Güzel insanlara layık güzel bir mekânda birlikte olmanın keyfini yaşayalım istedim”.

Kartvizitini istedim, üstünde“Milas’ın merkezinde yaşattığımız kültür mekânı”şeklinde bir cümle var. Bence az bile yazmış. Mütevazı bir hayat görüşü.. Dibek kahvesi, gramafonda müzik, odun ateşinde yemekler ve köy kahvaltısı.

Köy hayatını ve nostaljiyi aramak için şehir dışına çıkmaya gerek yok. Şehrin içerisinde bir köy evi, Ali Abi’nin deyimi ile köyünüzdeki eviniz.İçtiğiniz kahveye bile özen gösterilen bir yer Ali Abi, kahvemizin yanında minik bir çiçek ve hoş bir yazı bulunuyor.

Yemek yiyeceğiniz, oturup kahve çay içeceğiniz, her masanın aslında bir sahibi var. Neşat Ertaş, Cüneyt Arkın, Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Hulusi Kentmen, Ajda Pekkan, Bülent Ersoy, Sadri Alışık, Ediz Hun, Kartal Tibet, Adile Naşit, Münir Özkul, Nazmi Yükselen, Ayhan Işık ve daha pek çokları, oturduğunuz masalarda sizlere bakıyorlar, duvarlarda sizler onları görüyorsunuz.

Boş beşikler, köy çeşmesi, nostaljik radyo ve gramafonlar, şiirler, yazılar hepsi bu güzel yerde…

Hani güzel bir söz var;“bazı şeyler anlatılmaz, yaşanır” diye.. Ali Abi’nin yerini anlatmak sayfaları alır; gelip görülecek, oturulup sohbet edilecek bir yer olduğunu söylemek istiyorum. Günümüzde şehrin trafiğinden, gürültüsünden, yaşamın sıkıntılarından kurtulmanın adresi Ali Abi….

Sabah Kahvaltı ve öğlen yemek servisi yapılan bu güzel mekâna hafta sonu gelmeye kalkmayın, Ali Abi hafta sonlarını kendisine ve ailesine ayırmış.

Dedim ya yer, mekân,resturant tanıtmak, anlatmak, yaptığım bir iş değil, ama bu yeri anlatmam lazım diye düşündüm ve onun için bu yazıyı yazdım.

Ali Çetiner’e yani Ali Abi’ye gönülden bir teşekkür gönderiyorum…

“Hayallerimizi gerçekleştirmek için zaman, her zaman var” diyen Ali Abi’ye  ve çalışanlarına sevgilerimi, selamlarımı yolluyorum….

 

 

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık