• 31 March 2020, Tuesday 9:48
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Voleybol Sezonu Değerlendirmesi

2019-2020 Spor sezonunda Türkiye Büyük Erkekler Voleybol Birinci Liginde ilçemizi ve ilimizi temsil eden Milas Belediyespor Voleybol Takımı ligi grup lideri ve şampiyon olarak tamamladı.

Grup şampiyonluğu sonrasında Mart ayı içersinde Ankara’da Başkent Spor Salonunda yapılan Efeler Ligine yükselme grup karşılaşmalarına katılan ilçemiz temsilcisi Ankara’da oynadığı 3 maçta 1 galibiyet 2 mağlubiyet aldı ve 3 puan topladı.

İlk maçında kendi grubu dördüncüsü olan Afyon Belediyesi Yüntaşspor ile oynanan ekibimiz karşılaşmadan 3-2 galibiyetle ayrıldı ve 2 puan aldı. İkinci maçta Tokat Niksarspor ile oynayan temsilcimiz maçı 3-2 kaybetti ve 1 puan aldı.

Grubun son maçında ise Bingöl Solhanspor ile karşılaşan temsilcimiz maçtan 3-1 mağlubiyetle ayrıldı ve puansız maçı tamamladı.

Ankara’da oynanan Efeler Ligi Play Off maçları sonrasında grubunda üçüncü sırayı alarak müsabakalarını tamamlayan Milas Belediyespor Efeler Ligi hedefini ileri bir tarihe erteledi.

2018-2019 Sezonunda Türkiye Birinci Voleybol Liginde yer alarak ilçemizi temsil etmeye başlayan Milas Belediyespor grubunda başarılı bir sezon yaşadı ve ilk dört takım içersinde yer alarak geçen sene de Ankara’da ki Play Off karşılaşmalarına katıldı.

Özellikle 2019-2020 spor sezonunda lige yeniden merhaba diyen Milas Belediyespor ilk iki lig maçını mağlubiyetle tamamladı. İzmir Altekma takımına Milas’ta 3-0 yenilen ve lige puansız başlayan voleybol takımımız ligin ikinci haftasında da deplasmanda Bigadiç Belediyespor’a 3-2 yenildi ve Milas’a 1 puanla döndü.

Üçüncü hafta maçında Milas’ta İzmir Sainth Joseph ile karşılaştı ve rakibini 3-0 yendi.

Dördüncü hafta maçında deplasmanda 1881 Düzce Belediyespor ile karşılaştı ve maçtan 3-2 mağlubiyetle ayrıldı ve 1 puanla Milas’a döndü.

Daha sonrasında peş peşe oynadığı 5 maçı kazanan ekibimiz başarı grafiğini yükseltmeye başladı.

5. Hafta Milas’ta Manisa Jeopark Kula Belediyespor’u 3-1,6.Hafta deplasmanda Bursa Tofaşspor’u 3-0, 7.Hafta Milas’ta Antalya Alanya Belediyespor’u 3-1,8.Hafta deplasmanda Bursa İnegöl Belediyespor’u 3-0 yendi.9. Hafta Milas’ta İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 3-0 yenen ilçemiz takımı ligin 10. Hafta sonunda deplasmanda Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor’a 3-2 yenildi. Ligin ilk yarısının son maçında ise Milas’ta Afyon Belediyesi Yüntaşspor ile karşılaştı ve maçı 3-0 kazandı.

Ligin ilk yarısında oynadığı 11 müsabakada 7 galibiyet 4 mağlubiyet alan ve 24 puan toplayan Milas Belediyespor ilk yarıyı ilk dört sıra içersinde tamamladı.

Ligin ikinci yarısında son derece başarılı bir grafik çizen Milas Belediyespor oynadığı 11 maçın tamamını kazandı.

İkinci yarıda Milas Belediyespor’un aldığı sonuçlar

Altekma:1 Milas Belediyespor:3,Milas Belediyespor:3 Bigadiç Belediyespor:1,Sainth Joseph:0 Milas Belediyespor:3,Milas Belediyespor:3 1881 Düzce Belediyespor:0,Jeopark Kula Belediyespor:0 Milas Belediyespor:3,Milas Belediyespor:3 Tofaşspor:0,Alanya Belediyespor:2 Milas Belediyespor:3,Milas Belediyespor:3 İnegöl Belediyespor:0,İstanbul Büyükşehir Belediyespor:1 Milas Belediyespor:3,Milas Belediyespor:3 Kocaeli Belediyespor:2,Afyon Belediye Yüntaşspor:2 Milas Belediyespor:3

Milas Belediyespor ligin ikinci yarısında kırılması güç bir rekora imza atarak oynadığı 11 maçın tamamını kazandı ve ligi sezon sonunda grup şampiyonu olarak bitirdi.

Genel olarak bakıldığında ligde 22 maç oynayan 18 galibiyet,4 mağlubiyet alan ve 52 puan toplayan ilçemiz takımı Milas Belediyespor sezonu başarılı bir şekilde tamamladı ve ilçemizin hatta ilimizin adını başarılı bir şekilde tüm Türkiye’de duyurdu.

Voleybolda başarılı bir sezon yaşayan ilçemiz Milas sporcu ve kulüp anlamında Muğla’nın diğer ilçeleri içersinde oldukça etkin bir yer almasına rağmen ne yazık ki spor tesisleri bakımından bakıldığında ne kadar yetersiz olduğu belli oldu.

1980 li yıllarda devlet eliyle yapılan Milas Kapalı Spor Salonun günümüzde spora hizmet edecek bir görünümde olmaması nedeniyle sezonun başında kapatılmıştı. Milas Belediyesi tarafından yapılan Milas Atatürk Spor Kompleksinin devreye girmesiyle işletmesi Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan spor salonu özellikle salon sporları yapan spor kulüplerinin antrenman anlamında en büyük sıkıntısına çare oldu.

Birinci Voleybol Ligi resmi lig maçlarıyla Muğla voleybol alt yapı liglerinin de oynandığı Milas Atatürk Spor Kompleksi Milas’ta eksikliği duyulan spor salonu olarak başarılı bir şekilde spora hizmet etti.

2019-2020 spor sezonu salon sporları ve özellikle voleybolda başarılı bir şekilde tamamlandı.

Milas Atatürk Spor Kompleksini sporun hizmetine sunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a, işletmesini başarıyla yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr Osman Gürün’e her iki belediyemizin tüm spor birimi çalışanlarına, Milas Atatürk Spor Kompleksi Tesis sorumlularına ve personeline özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum.

2019-2020 spor sezonunda Milas’ın tanıtımını başarıyla yapan Milas Belediyesi Büyük Erkekler Voleybol Birinci Lig Büyük Erkekler Voleybol takımının Teknik Sorumlularına ve tüm antrenörlerine sporcularına da ayrıca teşekkür ediyorum.

Taraftarın Sesi köşemizde gelecek hafta ilçemizde futbolu değerlendirme altına alacağız.

Tüm dünyayı saran ve sarsan Corana Covit 19 isimli yeni bir tür olan Virüs nedeniyle tüm dünya ülkeleri oldukça zor zamanlar yaşıyorlar.

Ülkemizde de yaşamı durduran bu vüris nedeniyle tüm spor karşılaşmaları süresi belirsiz olan bir zaman dilimine ertelendi.

Sağlık Bakanlığımızın aldığı tedbirlere mutlaka kararlılıkla uyalım ve hem kendi sağlığımız hem de toplumdaki diğer insanların sağlığını tehlikeye sokmamak adına evde kalmaya devam edelim.

Devam Edecek…..


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık