• 13 August 2021, Friday 13:24
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

TOKYO 2020 OLİMPİYATLARINDA TÜRKİYE   2 Altın 2 Gümüş 9 Bronz toplam 13 Madalya

Pandemi nedeniyle sessiz olimpiyatlar olarak isimlendirilen, seyircilerin spor müsabakalarını izleyemedikleri 2020 Tokyo Olimpiyatları nihayet sona erdi.

205 ülkeden 11 bin sporcunun 33 spor branşında 339 madalya almak için mücadele ettikleri Tokyo Yaz Oyunları denilen Olimpiyatlarda ülkemiz Türkiye de yer aldı.

18 spor branşında 108 sporcuyla yer aldığımız Tokyo Olimpiyatlarında bayrağımız göndere iki kez çekilebildi.

23 Temmuz 2021’de Japonya’nın başkenti Tokyo’da yanan olimpiyat meşalesi 8 Ağustos 2021 günü yine Tokyo’da Olimpiyat Stadyumunda söndürüldü.

4 yılda 1 yapılan Olimpiyatlar aslında geçen sene yapılmalıydı ancak pandemi nedeniyle 1 sene sonra yapılabildi.

Ülkemiz Türkiye Tokyo Olimpiyatlarını 2 Altın 2 Gümüş 9 Bronz madalya ile tamamladı. Toplamda 13 madalya alan ülkemiz 4 sene önceki olimpiyatlarda aldığı 12 madalyayı 1 madalya fazla alarak geçmiş oldu.

Ülkemiz Türkiye Tokyo Olimpiyatlarında ilk altın madalyasını Okçuluk branşında aldı. Mete Gazoz isimli milli sporcumuz bayrağımızı göndere çektiren ilk sporcu oldu. Olimpiyatlarda ikinci ve son altın madalyamız kadın boksundan geldi. Busenaz Sürmeneli isimli sporcumuz Çinli rakibini finalde yenerek ülkemize ikinci altın madalyayı kazandırdı.

Gümüş madalyalarımız kadın boksunda Busenaz Çakıroğlu’ndan ve karete’de Eray Şamdan’dan geldi.

Bronz madalya alan 9 sporcumuz ise Güreş’te Rıza Kayaalp, Taha Akgül, Yasemin Adar, Cimnastikte Ferhat Arıcan, Karate’de Ali Sofuoğlu, Merve Çoban, Uğur Aktaş, Tekwando’da Hatice Kübra ve Hakan Rençber’den geldi.

Tokyo Olimpiyatlarında tek takım sporumuz Voleyboldu ve Kadın Milli Voleybol takımımız grup karşılaşmalarında başarılı olmasına rağmen çeyrek final eleme maçında rakibi Güney Kore’ye 3-2 yenilerek olimpiyatlardan elenmesi hepimizi çok üzdü.

Tokyo Olimpiyatlarında ilk kez uygulanan yenilik, ülkelerin bayraklarının kadın ve erkek 2 sporcuyla taşınması oldu. Bugüne kadar yapılan olimpiyatlarda ülke bayrakları ülkelerin tek sporcusuyla taşınıyordu Tokyo Olimpiyatlarında ise cinsiyet ayrımının olmaması adına uygulanan güzel bir farkındalık oldu.

Tokyo Olimpiyatları seyircisiz olarak oynanan ilk ve tek olimpiyat olma özelliğini taşıyor; zira 2024’te yapılacak olimpiyatlar sanıyorum yine seyircili olacaktır.

Olimpiyat oyunları dünya devletlerini birbirine yaklaştıran, ülkelerin sporcularını birbirlerine kaynaştıran önemli bir spor organizasyonudur.

Bu anlamda olimpiyatlar ülkelerin spordaki başarılarını dünyaya anlattığı ve aktardığı yerlerdir.

Umut ediyorum ki 2024 Olimpiyatlarında ülkemiz Türkiye daha fazla sporcuyla ve daha fazla spor dalında mücadele eder.

Tokyo 2020 Olimpiyatlarında ülkemiz adına yarışan ve mücadele eden, madalya alsın veya almasın tüm sporcularımızı kutluyorum.

Güzel ülkem Türkiye’min sporda daha başarılı olması ve dünyanın sporda başarıları üst düzeyde olan ülkeler arasında yer alması dileklerimle 4 yıl sonrası yapılacak olimpiyatlarda ülkemin sporcularına başarılar diliyorum.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık