• 13 June 2016, Monday 20:04
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Spor tesisleri ve Milas

Taraftarın Sesi / Hüseyin AÇAR - [email protected]

Milas’ta önümüzdeki aylar içersinde sporun ve sporcuların hizmetine girecek olan bazı spor tesislerinin yapımını ve son durumunu yerinde görmek adına Muğla Valisi Amir Çiçek ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serkan Öçalmaz geçtiğimiz hafta içerisinde Milas’a geldiler.

Milas Şehir Stadyumu yanında yapımı devam eden Gençlik Merkezi’ni, Milas Stadyumu’nu ve Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek buradaki çalışmalar hakkında görevlilerden bilgiler aldılar.

Muğla Valisi ve İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürüne bu gezide Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Ali Ünlüsoy ve AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer de eşlik etti.

Milas basını olarak Milas’ta yapımı devam eden ve halen mevcut olan spor tesislerini yerinde görmek ve konu ile ilgili Milas kamuoyunu bilgilendirmek adına bizlerde spor tesislerini dolaştık.

Önce Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından yapılan Gençlik Merkezi dolaşıldı. İçinde çok amaçlı bir spor salonu olan bu bina sanıyorum ki açıldığında ve hizmete girdiğinde sportif ve kültürel anlamda birçok etkinliğe son derece güzel hizmet edecektir.

Milas Şehir Stadyumu yeni sezon öncesinde zemin tadilatı ile önemli bir çalışma geçirileceği müjdesini de aldık. Tribünlerin yenilenmesi, akşam antrenmanları için ışıklandırma ve suni çim yapılması düşünülen yenilikler olarak bizlerle paylaşıldı.

Şehir Stadyumu önündeki Yeni Milasspor Tesisleri’nin yeni sezon öncesinde tamamen yıkılacağı bilgisini aylarca önce Milas kamuoyu ile paylaşmıştık. Yıkılan bu tesislerin yerine Yeni Milasspor Kulübü’ne yeni bir yer verilip verilmeyeceği konusunda sorduğumuz soruya Muğla Valisi Amir Çiçek, netlik getirdi ve “bu tesisleri buradan kaldıracağız yıkacağız demek sorunu halletmiyor. Yeni Milasspor Kulübüne sporcularının yeni sezonda lig öncesinde kalacağı yeni bir yer konusunda yardımcı olmamız gerekiyor” diyen Muğla Valisi Amir Çiçek ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serkan Öçalmaz’ın Yeni Milasspor’a yer konusunda nasıl bir destek vereceğini ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğimizi sanıyorum.

Ayrıca 2016 – 2017 futbol sezonu öncesinde Milas Şehir Stadyumu’nun işletimi ve kullanılması artık Milas Belediyesi’nden Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne geçti. Bu nedenle Yeni Milasspor’un en büyük gelirlerinden biri olan saha içi kenarları reklam panolarının durumunun da ne olacağı net bir şekilde gündeme geldi. İl Spor Müdürlüğü reklam panolarının Yeni Milasspor Kulübü tarafından mevzuat gereği net olarak kullanılamayacağını yine Milas spor basını ile paylaştılar.

9 Haziran Perşembe günü gerçekleşen spor tesisleri incelme gezisinde son olarak Milas Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi Binası da incelenerek burada güreş eğitimi alan genç sporcular ve antrenörleri ile görüşüldü.

Genç sporcularla birlikte bir hatıra fotoğrafı çektiren Muğla Valisi Amir Çiçek, bir süre genç sporcularla sohbet ederek onlardan hem derslerinde hem de güreş hayatlarında başarılı olmalarını istedi.

Milas Şehir Stadyumu önünde yapılan 2 adet tenis kortunu da gezen Muğla Valisi Çiçek, daha sonra Milas basınına bir açıklama yaparak “Milas’ın sporda başarılı olması için yapılan bu spor tesislerinin hizmete girmesi ile hem sporcular hem de antrenörler daha başarılı çalışmaları yapacaklardır” dedi.

Spor yapmayan gençliği boş bir gençlik olarak nitelendiren Vali Çiçek, Milas’ta halen hizmette olan spor salonu ile ilgili düşüncelerini de açıklayarak en kısa zamanda 1000 kişilik bir spor salonunu devreye sokacaklarını söyledi. Spor salonunun daha modern bir hale getirileceğini belirten Vali Çiçek, Milas’ı sadece futbolda değil sporun her alanında başarılı olacak bir kent haline getireceklerini söyledi.

Şüphesiz Milas sporda gelecek günlerde aylarda ve yıllarda çok başarılı işlere imza atan bir şehir olarak hem ulusal hem de uluslar arası spor arenasında konuşulacaktır ve hak ettiği yeri alacaktır.

Sporun her dalında son derece başarılı sporcuları, antrenörleri ve yöneticileri olan Milas yapılacak yeni ve modern spor tesisleri ile adından yine söz ettirecektir.

Bu arada yeni spor sezonuna yetiştirilmesi için son hızla çalışmaları devam den Milas Belediyesi tarafından yapılan Kapalı Spor Salonu’nda devreye girmesiyle sanıyorum ki hem antrenman trafiğine bir çare bulunmuş olacak hem de salon sporlarında müsabakaların yapılacağı yeni salonlar devreye girmiş olacak.

Ayrıca Milas’ta en çok eksikliği duyulan bir yüzme havuzunun da Milas Belediyesinin yaptığı spor salonu içinde bulunduğunu müjdesini de yüzme sporu ile uğraşan sporculara vermek istiyorum.

2 adet spor salonu ve 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, plates, jimnastik salonu, saunası kafeteryası ile hizmete girecek olan bu spor salonu ile umut ediyorum ki Milas’ta spor yapmayan gençlik kalmayacaktır.

Aslında çok yıllar önce yapılması gereken bu spor tesislerinin yeni yapılacak olması spor ve Milas adına geç kalması üzücü olsa da geç olsun güç olmasın düşüncesi ile baktığımızda Milasımızın sporda geleceğinin güvence altında olmasını görmek bizleri mutlu edecektir.

Milas ve Milas’taki tüm gençlik ve sporcular adına yapılan bu yeni spor tesislerini sporun ve Milas’ın hizmetine sunan herkese emekleri ve destekleri için teşekkür ediyorum.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık