• 16 February 2019, Saturday 8:14
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Yeni Milasspor- Beçin Gençlikspor Maçı Değerlendirmesi

2018-2019 Sezonunda Muğla Süper Amatör Küme Ligine Şampiyonluk ve BAL Ligi hedefi ile giren iki Milas takımının ligde ikinci karşılaşması, geçen hafta sonu Ören Stadyumu’nda oynandı.

İlk maçı kazanan Yeni Milasspor maça lig lideri olarak çıktı. Ligde Beçin maçı öncesinde 29 puanla lider olan ve şampiyonluk şansı devam eden Yeni Milasspor, Turgutreisspor ile şampiyonluk mücadelesinde bir adım önde olmak adına, mutlak kazanması gereken karşılaşmada oynadığı futbolla hayal kırıklığı yarattı.

2 hafta önce ligde ikinci yarıda ilk mağlubiyetini Turgutreis karşısında alan Yeni Milasspor, şampiyonluktaki şansını devam ettireceği bir maçta Beçin Gençlikspor’a 1-0 yenilerek şampiyonlukta ilk sıradan üçüncü sıraya düştü.

Yeni Milasspor’un rakibi, ilçemizin bu ligdeki ikinci temsilcisi Beçin Gençlikspor ise Yeni Milasspor maçı öncesinde ligde düşme hattında yer alıyordu.

İlçemizin iki temsilcisi sezon başından buyana maddi ve manevi sıkıntılar yaşıyorlardı. Kulüp başkanlarından ve yönetim kademelerindeki sıkıntılara parasal sıkıntılarda eklenince, her iki takımda maç öncesinde karşılaşmaya olumsuz psikolojik bir ruh haliyle çıktılar.

Beçin Gençlikspor as oyuncularını maddi sıkıntılar nedeniyle kadrosundan çıkarmış, yeni ve genç oyuncularıyla müsabakaya çıkmıştı.

Her iki takımın kulüp başkanları ve yönetimdeki isimlerde yine maçı izlemeye gelmemişlerdi.

Her iki takım için de önemli olan bu karşılaşmada Beçin Gençlikspor, 3 puanı alarak, düşme hattından üst sıralara yükselerek ligde kendisini güvence altına aldı.

Olumsuz futbol üzdü

Yeni Milasspor ise böylesine önemli bir lig maçında karşılaşmanın ilk yarısında negatif bir oyun sergileyerek Beçin kalesine tek bir şut dahi atamadı. Hem Yeni Milasspor hem de Beçin, karşılaşmanın ilk yarısında topu daha çok orta sahada tutarak, uzun toplarla gol pozisyonlarına girmeye çalıştılar, ancak bu düşüncelerini oyun olarak sahaya yansıtamadılar.

Beçin Gençlikspor ilk yarıda 2 net gol şansı yakaladı ve birini değerlendirerek golü attı ve ilk yarıda 1-0 öne geçti.

Maçın ikinci yarısında Yeni Milasspor’da yapılan oyuncu değişiklikleri Yeni Milasspor adına oyuna hareket getirdi. Orta sahada Serhat’ın yönlendirmeleri ile Yeni Milasspor peş peşe gol pozisyonları buldu. Ancak galibiyet için gereken golleri atamadı.

Maç Beçin Gençlikspor’un 1-0 lık galibiyeti ile tamamlandı ve Beçin Gençlikspor aldığı 3 puanla düşme hattından uzaklaşırken Yeni Milasspor ise kaybederek hem 3 puandan hem de liderlikten oldu. Ayrıca da şampiyonluk yarışında Turgutresspor ve Düğerek Güneşspor’un ardında kaldı.

Karşılaşmada Yeni Milasspor adına daha iyi futbol oynamalarını beklediğim bazı futbolcu kardeşlerimin oyun içindeki isteksizlikleri, atılan toplara koşmamaları ve hem Yeni Milasspor için hem taraftarlar için, hem şampiyonluk için oldukça önemli olan bu karşılaşmanın kaybedilmesine neden oldu.

Elbette her zaman her maçta futbolcuların saha içi performansları aynı olmayabilir, futbolcular maç içersinde kendilerini sadece oyuna ve kazanmaya vermeleri gerekir. Yeni Milasspor Futbol takımındaki futbolcu kardeşlerimizin yaşadıkları maddi ve manevi sıkıntıları gayet iyi biliyorum. Sezon başından beri kulüp yönetimi olarak verilen sözlerin tutulmaması ve birçok nedenden dolayı kendilerini müsabakalara kafaca hazırlayamadıklarını da mazur görüyorum. Sezon başından buyana bu kulübün şampiyonluk şansı devam ettiyse, bu imkânı Milasspor’a sağlayan yine bu futbolculardır diyorum.

Ancak bu maç çok önemliydi ve mutlak kazanılmalıydı.

Yeni Milasspor Kulübü Muğla’daki tüm spor kulüplerinden daha farklıdır. Profesyonel geçmişi ile bir markadır. Muğla spor camiasında en önde gelen bir spor kulübüdür.

Bu dönem Yeni Milasspor Kulübü’nde geçmiş dönemlere göre sıkıntılar çok daha fazladır. Bu sıkıntıların en birinci nedeni ne yazık ki kulübü profesyonel anlamda yönetemeyen ve olmayan yönetim ekibidir.

Yeni Milasspor’un yönetimsel sıkıntılarına rağmen şampiyonluk mücadelesinden kopmayan futbolcu kardeşlerimiz Beçin maçında sahaya kazanmak için değil, sadece bir lig maçını oynamak için çıkmışlar.

Yeni Milasspor’un bu yıl ligde şampiyon olması önce futbolcular için önemlidir. Play Off oynamadan belki de BAL Ligine çıkma şansımız olacaktı. BAL Ligine çıkmakla futbolcularımız yeni bir vitrinde olacaklardı. BAL’a yükselmiş bir takımın futbolcuları olarak prim yapacaklardı.

Milas BAL‘a yükselmekle, bu sezon yaşadığı tüm olumsuzluklardan kurtulup ismine, markasına ve itibarına yeniden kavuşacaktı.

Yeni kulüp başkanı, yeni yönetimi ve verilecek farklı ve olumlu desteklerle Yeni Milasspor yıllardır özlediği BAL Liginde olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşayacaktı.

Şampiyon olabilirler mi?

Şimdi bu yazdıklarımı okuyanlar diyebilirler, kaybedilen çok şey yok, yine şampiyon olabiliriz diye. Saygı duyarım bu düşüncelere. Ancak 5 puanlık bir farkla önde olan bir takımın 2 maçı kaybetmesini çok anlamsız buluyorum.

Şampiyonluk şansımızı kendi ellerimizle Turgutreis takımına veya Düğerek Güneşspor’a verdik diye düşünüyorum.

Yanılmayı çok isterim, futbolcuların bizleri yanıltmasını da isterim, ancak futboldan anlayan herkesin benim gibi düşündüğüne inanıyorum.

Şampiyonluk hala kaçmadı deniliyorsa bu düşünceye de saygılıyım.

Yeni Milasspor ligde oynayacağı her maçı kazanacak ve Turgutreis ile Düğerek takımının puan kaybetmesini bekleyecek.

Olmaz mı elbette olabilir, olursa da biz yanılmışız der ve Yeni Milasspor’u şampiyonluğa taşıyacak bu futbolcuları ayakta alkışlarız.

BEKLEYELİM VE GÖRELİM….

 

SÜPER AMATÖR LİG

Sıra:

Takım

O

G

B

M

A

Y

P

1

TURGUTREİSSPOR

14

9

3

2

27

12

30

2

DÜĞEREK GÜNEŞSPOR

14

9

3

2

23

11

30

3

YENİ MİLASSPOR

14

9

2

3

35

12

29

4

DALYANSPOR

14

8

4

2

25

16

27

5

GÜMÜŞLÜK GENÇLİKSPOR

14

6

5

3

19

11

23

6

KARAOVASPOR

14

4

4

6

18

19

16

7

MİLAS BLD.BEÇİN G.SPOR

14

4

4

6

18

22

16

8

DALAMAN BLD.SPOR

14

4

4

6

13

19

15

9

KÖYCEĞİZ BLD.SPOR

14

3

5

6

11

28

14

10

MUĞLA ÜNİVERSİTESİSPOR

14

4

1

9

15

36

13

11

GÖCEK BLD.SPOR

14

3

3

8

21

27

12

12

ORTAKENT YAHŞİ G.SPOR

14

3

0

11

15

27

9

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık