• 01 October 2018, Monday 19:06
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Yeni Milasspor 2018-2019

2018-2019 Muğla Süper Amatör Küme liginde ilçemizi temsil edecek olan Yeni Milasspor, yeni sezona yeni kulüp başkanı, yeni yönetimi, yeni futbolcuları ve yeni antrenörü ile giriyor.

Milas Önder Gazetesinde yazmış olduğum Yeni Milasspor 3 sezon 2 kupa adlı köşe yazımın devamı niteliğindeki bu yazımda Yeni Milasspor’un Süper Amatör kümede yapacağı lig mücadelesini sizlere anlatmaya çalışacağım.

2000 yılında düştüğü Muğla Süper Amatör Küme Liginde son üç dönemde elde ettiği iki  namağlup lig şampiyonluğu ile Muğla’da isminden söz ettiren Yeni Milasspor ne yazık ki çok istediği BAL Ligi şansını 2 şampiyonlukla sınırlandırmış ve BAL Ligine yükselememişti.

2018-2019 Sezonunda değişen Yeni Milasspor Yönetimi ile göreve Ahmet Karabıyık talip olmuş ve yönetim ekibi ile göreve başlamıştı.

BAL Ligi hedefi ve tabi ki doğal olarak üçüncü şampiyonluk ile yola çıkan yönetim ekibi önce hoca seçimini yapmış ve 2016-2017 sezonunda takımın hocalığını yapan Cenk Atasoy ile yeniden anlaşmış ve yardımcı hoca olarak ta Önder Becek hocayı göreve getirmişti.

Yönetim ekibi daha sonra BAL hedefi doğrultusunda futbolcu transferlerine başladı ve Bursaspor’da futbol oynamış Bedrican isimli profesyonel bir futbolcunun alındığını basın yoluyla Milas kamuoyuna ve taraftarlara duyurmuştu.

Yapılan diğer futbolcu transferleri ile sezona iyi bir başlangıç yapan Yeni Milasspor’da yönetim ekibi ve bilhassa başkan Ahmet Karabıyık’ın taraftarlarla arası Bedrican’ın söz verilen parasını zamanında alamaması sonucu takımdan ayrılması ile açıldı.

Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftarlar Derneği  Yönetim Ekibi ve Taraftarlar  takımdan ayrılan futbolcuların tekrar takıma geri alınması için kulüp başkanı Ahmet Karabıyık ile görüşmeleri  futbolcuların takıma geri dönmesini sağlayamadı ve taraftarlar, Amigo Şeker ve Dernek Başkanı Nihat Abbak ile ipler gerildi gerildi ve sonunda koptu.

Taraftarlar başkan Ahmet karabıyık’ın ve yönetiminin bu sezon başarılı olamayacağı düşüncesi ile yönetim ekibi ile başkanın görevi yol yakınken bırakmasını talep ederken kulüp başkanı Ahmet Karabıyık’ta 3 yıl görevimin başındayım ve hedefimiz BAL Ligidir şeklinde basın açıklamasında bulundu

Tüm bu yaşanan gerginlikler sonrasında kulübün mali anlamda sıkıntılar da yaşaması kulübü ve elbette takımın sporcularını da olumsuz etkiledi.

Ancak Yeni Milasspor Kulübünün mali sıkıntılar içersinde olduğunu bilerek göreve talip olan Başkan Ahmet Karabıyık’ ın kendisine destek olacak güçlü bir yönetiminin olmaması her nekadar takımı ve Başkan Karabıyık’ı etkiliyor ve görevini yapma yolunda ki şevkini ve çalışma azmini  kırıyorsa da her olumsuzluğa rağmen yola devam diyen Başkan Ahmet Karabıyık’ı kutlamak gerekiyor.

Yaşanan tüm bu olumsuz koşullarla Ekim ayı sonunda Süper Amatör Küme Ligi mücadelesine başlayacak olan Yeni Milasspor’da ilerleyen günlerde nasıl gelişmeler yaşanacak ben de merakla bekliyorum.

Umut ediyorum ki başkan ve taraftarlar arasında ki gerginlik biran önce çözülür kulübün mali sıkıntılarına çare bulunur,futbolcular kendilerine verilen ödeme planları içersinde zamanında ücretlerini alırlar ve Yeni Milasspor Lige moralli ve sıkıntısız başlar.

Başkan Karabıyık’ın ve yönetiminin işi oldukça zor. İki sezon şampiyon olmuş BAL Ligi şansını son maçta kaçırmış bir yönetimden görevi alması bu yıl takımın başarı çıtasının yükselmesine sebep olmuştur.

1984-85 yıllarında profesyonel üçüncü ligde yıllarca yer alan 2000 li yıllarda amatör kümeye düşen  2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarında namağlup lig şampiyonu olan ilçemizin güzide spor kulübünün içinde bulunduğu mali sıkıntılar sonrası  yaşadığı bu problemlerin biran önce çözülmesi ve kendini lig mücadelesine vermesinin önemli olduğunu belirtmek istiyorum.

Ayrıca ilçemiz  futbol kulüplerinin ortak sıkıntısı olan antrenman yapacak saha bulamamaları ve Milas Şehir Stadyumun  zemin yenileme ve suni çim çalışmaları nedeniyle Ocak ayına kadar devrede olamaması sonucu lig maçlarının da çevre sahalarda oynanması yine pek çok sıkıntılara neden olacaktır.

Yeni Milasspor ve Milas artık kabuğunu kırmalı makus talihini yenmeli ve hak ettiği liglere olmalıdır. Çevremize baktığımızda defalarca sahalarda karşılaşarak yendiğimiz Bodrumspor ve Fethiyespor ikinci ligde Muğlaspor Üçüncü ligde Yatağan ve Ortaca Belediyespor BAL Liginde olması hem sevincimiz hem de üzüntümüz olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni Milasspor’un güçlü bir yönetimi olmalı ,kendi ayakları üzerinde durabilecek geliri olmalı, alt yapısından yetişen başarılı ve yetenekli futbolcuların yetişmesine imkanlar tanımalı,Milas’ın yerel yöneticileri, işadamları,esnafları Yeni Milasspor’a gereken desteği vermeli başarı ve güçlü bir Yeni Milasspor için gerekli tüm şartlar Milas’ta oluşturulmalıdır.

Antrenman yapacak ve lig maçlarına çıkacak bir sahası olmayan Yeni Milasspor’un başarılı olmasını beklemek sadece büyük bir hayal olur.

Futbolcuların kalacağı tesise para ödeyen alt yapısında ki gençlerinin antrenmanlara gideceği aracı sağlayamayan bir spor kulübünün başarılı olması mümkün değildir.

Yazımızın üçüncü ve son bölümünü gelecek hafta içinde Milas Önder Gazetesinde bulabilirsiniz..


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık