• 23 August 2016, Tuesday 19:55
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Yeni Milasspor’a destek olmanın tam zamanı

Değerli sporseverler sevgili Milaslılar. Yıllardır, ilçemizin en köklü ve en eski spor kulüplerinden biri olan Yeni Milasspor’u spor muhabiri ve bir taraftar olmam nedeniyle çok yakından takip ettim.

1984 - 85 yıllarında profesyonel futbol hayatına giriş yapan ilçemizin spor kulübü Yeni Milasspor Türkiye Üçüncü ligde başarılı bir maziye sahip oldu.

Ancak 2000’li yıllara gelindiğinde üçüncü ligden ve dolayısıyla profesyonel ligden amatörlüğe düşen Yeni Milasspor günümüze gelinceye kadar ne yazık ki ligde beklediğimiz ve özlediğimiz şampiyonluğu bir kere olsun yaşayamadı.

BAL Ligi dediğimiz Bölgesel Amatör Küme Ligi’nin kurulmasıyla bu lige ikinci sıradan alınan Yeni Milasspor BAL Liginde başarılı olmak için mücadelesini en iyi şekilde yaptı.

Turgutreis Belediyespor’un ligi birincisi olarak dâhil olduğu Bölgesel Ligde Yeni Milasspor sezon sonunda ligi orta sıralarda tamamlamasına rağmen ilimiz takımı Muğlaspor’un o sezon profesyonel ligden amatör lige düşmesi sonucunda kendi liginin ikinci takımı olması nedeniyle 1 sezon kaldığı BAL Liginden yeniden amatörlüğe döndü.

Aradan geçen onca yıla rağmen kuruluşundan bu yana geçen bunca zamandır doğru düzgün bir spor tesisine sahip olamayan Yeni Milasspor son olarak Milas Stadyumunun önünde yapılan barakadan oluşan bir spor tesisi ile liglerde mücadelesini devam ettirdi.

Yeni Milasspor bugüne kadar Milas Belediyesi’nden gelen kalıcı gelirlerle ayakta kaldı. Aylık 25 - 30 bin lira yıllık 250 - 300 bin lirayı bulan kalıcı gelirlerine kulübün yönetimine gelen yöneticilerde şahsi çalışmalarıyla yeni gelirler ekleyerek sporda özelliklede futbolda mücadelelerini sürdürdüler.

Kendisine ait bir kalıcı geliri olmayan Yeni Milasspor’un ayakta kalması ve sporda iyi bir şekilde mücadelesini devam ettirmesinin ne kadar zor olduğunu sporla, futbolla az çok uğraşan herkes son derece iyi bilir.

Yeni Milasspor Milas’ta ki diğer tüm spor kulüplerinin bir adım önündedir. Bu nedenle tüm spor kulüpleriyle de birlik ve beraberlik içinde olmalıdır.

Amaç Milas’ta spor yapan ve yapmak isteyen gençlerimize sporda iyi bir gelecek sağlamaktır.

Çok uzun yıllardır izlediğim ve takip ettiğim Yeni Milasspor Kulübü içinde bulunduğumuz sezonlarda kuşkusuz ki en sıkıntılı zamanlarını yaşamaktadır.

2015 - 2016 sezonunda Büyükşehir Belediyesi yasasıyla elimizden alınan kalıcı gelirlerin olmaması sebebiyle Hasan Özmen ve yönetiminin işbaşına geldiği Yeni Milasspor Kulübü Muğla Süper Amatör Küme Ligi’nde lig yarışında ligi yine ikinci olarak tamamlamış ve hani derler ya kıl payı şampiyonluk şansını kaçırmıştır.

Cümlemizi yanlış anlaşılmasın para olmadığından dolayı şampiyonluk yarışında ligi ikinci sırada tamamlamadık.

Sezon içinde kadromuzda yapılan yanlış oyuncu tercihleri müsabakalarda sahaya çıkan kadro, antrenörlerimizin maçlara damgasını vuramaması, yönetim bazında antrenöre zamanında müdahale edilememesi buna benzer hatalar bizi şampiyonluktan etti.

Diyeceksiniz ki şampiyon olmak bu kadar önemli mi?

Bunca geçen yılda kalıcı bir futbol sahası, sporcuların kalacağı tesisler, antrenman sahaları yapılamayınca iş sadece şampiyon olmaya kalıyor ki şampiyonlukta henüz Milas’a nasip olmadı.

Alt yapıdan yetişen genç futbolcularımıza Yeni Milasspor Kulübü olarak ne yazık ki iyi imkânlar sağlayamadık. Uzun yıllardır alt yapımızdan yetişen genç futbolcularımızın çoğunu Süper Amatör Küme Ligi kadromuzda göremedik. Yeni Milasspor’dan yetişen genç futbolcu kardeşlerimizi profesyonel kulüplere göndererek Yeni Milasspor’a gelir kazandıramadık.

Bunca geçen yılda hep şampiyon olmayı bekledik.

Yeni Milasspor Kulübünün yönetimine talip olan yöneticiler başarılı olmak için mutlaka çaba harcadılar zamanlarını kulübün çalışmalarını kulübün çalışmalarına ayırdılar.

Hataları yanılgıları yanlışları oldu.

Bir önceki sezonların yanılgılarından paylara çıkartamadık.

Hatalarımızdan dersler alamadık.

Ancak herkes bilsin ki kulüp yöneticiliği yapmak oldukça zordur.

Bu nedenle bugüne kadar Yeni Milasspor Kulübü’nde başkanlık yapan yönetimde yer alan her ismi kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Ancak yapılanların yetersiz olduğu da aşikârdır.

Gelelim içinde bulunduğumuz 2016 - 2017 sezonuna.

Yeni Milasspor Kulübü bu yıl çok daha zor şartlarda Muğla futbol liginde alt hem de üst yapıda mücadele edecektir.

Neden mi?

Önce barakadan da olsa futbolcularının kaldığı yemeklerini yediği, banyolarını yaptıkları dinlenebildikleri, formalarının yıkandığı, alt yapı futbolcularının da tesisi olan barakaların birkaç gün içinde yıkılacak olması ile yeni sezonda kadrosunda yer alan futbolcularının kalacağı bir yer arayışı sıkıntısı kulübün ilk sıkıntılarından birisidir.

İkinci sıkıntı Milas Şehir Stadyumunun Milas Belediyesi’nden alınması ve Muğla İl Spor Müdürlüğünce işletilecek olması nedeniyle stadyum içindeki reklam panolarının gelirlerinden de Yeni Milasspor mahrum edilmesiyle ortaya çıkmıştır.

Gelir yok antrenman sahası yok müsabaka sahası yok destek yok köstek çok o zaman başarılı bir sezon yaşamak ve şampiyon olmakta sadece bir hayalden öteye bir umut değil midir?

Yeni Milasspor Kulübü yönetimi tüm bu sıkıntıların içerisinde Ekim ayı içinde başlayacak ligi mücadelesi öncesinde alt yapıda ve üst yapıda başarılı bir sezon yaşayabilmek adına çalışmalara başlamış ve Eylül ayı içinde Milas Stadyumunda iki otomobil çekilişi işine girmiştir.

Eylül ayı içinde Milas Şehir Stadyumu’nda yapılacak olan bir konser ile 2 vatandaşımız otomobil kazandırma heyecanı yaşayacak olan ilçemiz spor kulübü Yeni Milasspor bu çekilişin yapılabilmesi için 2 milyarın üzerinde bir ücreti olmayan kasasından çıkartmak zorunda kalmıştır.

Bu otomobil piyangosunun düzenlenmesin tek amacı yeni sezonda parasal anlamda birazcık da olsa rahat nefes almak ve liglerde mücadele edecek olan futbol takımlarımızın başarısı için harcamaktır.

Yeni Milasspor Kulübü Başkanı Hasan Özmen’in bu otomobil çekilişi için evini ipotek ettirdiğinden haberi olmayan insanlar vardır.

Yeni Milasspor Kulübünde yönetimde yer alan tüm isimler gece - gündüzlerini ve tüm zamanlarını bu otomobil çekilişinin biletlerinin satışına ayırmışlardır.

Alt yapıda başarılı olalım, şampiyon olalım, bölgesel de yer alalım, genç futbolcularımıza iyi olanaklar sunalım, bu beklentiler iyi de tüm bu güzel işleri nasıl yapalım?

Şimdi Yeni Milasspor’u destek vermenin tam ve en uygun zamanı değil mi?

Yıllık 250 - 300 milyarlık gelirler varken yakalanamayan başarılar gelmeyen şampiyonlukları geliri bulunmayan bir kulüp yönetiminden beklemek haksızlık olmayacak mı?

Uzun lafın kısası ben diyorum ki işte şimdi Yeni Milas’a ve yönetime destek olalım.

20 TL olan ve 2 otomobilin verileceği bir piyango çekilişinin biletlerini alalım.

Sözde değil özde Yeni Milassporlu olalım.

Sevdamsın Yeni Milasspor taraftarları bu konuda en fazla iş sizlere düşecektir.

Hep birlikte Mor - Beyaz formanın şampiyonluğu için elele verelim ve sezon sonunda hep birlikte hem şampiyonluğumuzu hem de sıkıntıların içinden yükselen bir Yeni Milasspor’un yeniden doğuşunu sağlayalım.

Hepinize Mor - Beyaz ve Şampiyonluk Dolu Güzel Günler Dilerim.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık