• 28 May 2021, Friday 9:53
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

​​​​​​​Şehir Efsanesi.....

Esaneler şehirlerde mi yaşar yoksa şehirler Efsaneleri mi yaşatır...

Ya da Adaleti yasalara mı bırakmalı yoksa, kendimiz mi adaleti sağlamak için çalışmalıyız..

‘Adalet nedir?’ sorusuna cevabın arandığı, yasaların bazen uygulamakta geç kaldığı adaleti sağlamak için bizler mi uğraşmalıyız sorusunun net olarak sorulduğu ve yine cevabının net olarak verildiği bir dizi film, dijital bir platform olan Yuo Tube kanalında başladı.

Milas sokaklarında geçen, herkesin içindeki adalet kavramına farklı bir bakışla yaklaşan 8 bölümlük Şehir Efsanesi isimli tamamen yerli, yani Milaslı tiyatro sanatçılarının rol aldığı dizi, geçtiğimiz ay içersinde izlenmeye başladı.

İlk 4 bölümünü izlediğim bu dizi içimizdeki adalet sistemini sorgulamakta...

Adalet var mı? Varsa kimin için var? Herkese adalet aynı şekilde  mi işliyor?

Adaleti yasalar uygulayamıyorsa, adaleti sağlamak kişilerin görevi midir..

Sinema ve dizilerde izlediğimiz süper kahramanlara hepimiz imreniriz değil mi?

Ķimileri adaletin sağlanmasında yasalara yardımcı olurlar, kimileri ise yasaların sağlayamadığı adaleti kendileri sağlamak için şehrin altını üstüne getirirler ve suçlularla mücadele ederler..

İşte Milaslı tiyatro sanatçısı, Karya Sanat Atölyesi kurucusu, oyuncu,  yazar ve yönetmen Dağlar Uygur ve ekibi büyük bir emek harcayarak Şehir Efsanesi isimli diziyi çektiler.

İlçemiz Milas'ın sokaklarında geçen ve ilçemizin ilk ve tek yerli yapım dizisi olan Şehir Efsanesi’ni Dağlar Uygur kaleme almış, yazmış, yönetmiş ve başrolünde oynamış.

Sevgilisi bir cinayete kurban giden oyuncumuz, hem sevgilisinin intikamını alıyor, hem de artık seri bir katile dönüşerek suçluların peşine düşüyor..

Sinema ve tiyatroyu çok seven başrol oyuncumuz,  adaleti sağlamak adına işlediği cinayetleri çok sevdiği Yeşilçam, yani sinemamızın sevilen karekterlerinin kılıklarına bürünerek işliyor.

Bazen Hulusi Kentmen oluyor, bazen Altarın Oğlu Tarkan...

Şehir Efsanesi dizisi ülkemizin usta tiyatro sanatçılarından biri olan Alp Öyken'in Milas'ta "Adalet" isimli bir konferansıyla başlıyor.

Adaleti sağlamak kimin görevidir sorusuna cevap bulmak ve herkesin içinde bir adaleti kendi sağlama isteği olduğunu dile getiren anlatıcımız Alp Öyken, dizimizin ilerleyen bölümlerinde de adaleti anlatmayı sürdürecek galiba....

Sanat yönetmenliğini  Gamze Uygur'un, görüntü yönetmenliğini  Selahattin Çelik'in üstlendiği Şehir Efsanesi dizisinde çok yakından tanıdığımız, her gün gördüğümüz, selamlaştığımiz ve konuştuğumuz arkadaşlarımız da rol almışlar ve dizinin beğenilmesi ve izlenmesi için emek harcamışlar.

 

Dizide kimler mi rol almış..

Hemen sayalım: Dağlar Uygur,  Orkun Tepeköylü, Özgür Kesken, Sabahattin Akan, Erdem Özkan, Ersin Yeniceli, Eylem Güner, Selim Güllüce, Kaptan Yavuz, Ahsen Akın, Gencay Güner, Cenk Turgay, Hatice Özkan, Seda Peksoy,  Baharay Güder ve yan rollerde tanıdık birçok isim..

Hasan Başaran, Mehmet Tavaslı ve ismini belirtemediğim ama ilçemizin tanıdık yüzleri de bu dizinin başarılı olması için çaba sarfetmişler..

İlk 4-5 bölümünün yapımcılığını sevgili kardesim Onur Bozer üstlenmiş.

Şehir Efsanesi isimli Milas patentli dizimizin rap şarkıları da sözleriyle dikkatleri çekiyor..

Bu şehre bir adalet lazım... İçimde bir adalet var... Şairin küfrü... Bir efsane var bu şehrin sokaklarında..

En tehlikeli insan çaresiz insandır diyen Şehir Efsanesi dizisini you tube dijital kanaldan herkesin izlemesini bekliyorum..

Profesyonel olarak çekilmiş dizilerden hiç bir eksiği olmayan Şehir Efsanesi dizisinin artısı bizim şehrimizin öyküsünün bizlerden birileri tarafından anlatılmasıdır.

You Tube kanalından izlenebilen dizimizin yeni bölümü her Cuma günü kanaldan izlenebilir.

Kanala abone olmak ücretsizdir..

Ancak abone olmak ile dizimizin çekilmesi için zamanlarını harcayan, günlerce çalışan, bir sahneyi defalarca tekrar tekrar en mükemmel bir şekilde bizlere ulaşması için yorulan herkesin emeklerine maddi anlamda bir geri dönüş yapacaktır.

 Şehir Efsanesi dizimizin tüm sanatcılarını, yapımda rol alan herkesi yazarımızı, yönetmenimizi ve sahnenin arkasında ve önünde olan ekibin tüm bireylerini gönülden kutluyorum..

Sahi adalet var mı bu şehrin sokaklarında..?

Selamlar Sevgiler hepinize...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık