• 06 April 2017, Thursday 19:45
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

‘Güdük Necmi’yi de kaybettik!

Yaşadığımız Günler / Hüseyin AÇAR

Yıl 1970, Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eseri Hababam Sınıfı, Ertem Eğilmez tarafından sinemaya uyarlandı ve Türk halkı tarafından çok sevildi.

1975 yılında çekilen ilk Hababam Sınıfı’nda yer alan karakterlerin biri olan Güdük Necmi isimli öğrenciyi Halit Akçatepe canlandırmıştı.

Özel Çamlıca Lisesi’nin yaşı oldukça geçmiş erkek öğrencileri, Hababam Sınıfı’nı beyazperdede başarıyla canlandırmış ve yıllarca beğeni ile izlenmelerine neden olmuştu.

Okulun Müdür Yardımcısı Kel Mahmut (Münir Özkul), okulun tek kadın hademesi Hafize Ana (Adile Naşit), İnek Şaban (Kemal Sunal), Damat Ferit (Tarık Akan), Dom Dom Ali (Feridun Şavlı), Tulum Hayri (Feridun Şavlı), Hayta İsmail (Ahmet Arman), Bozum Cahit (Cengiz Nezir), Kalem Şakir (Bülent İğdiroğlu), Bacaksız (Tuncay Akça), Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Badi Ekrem (Şener Şen) ve yakın zaman önce kaybettiğimiz Halit Akçatepe, Güdük Necmi ile yıllarca özellikle bizim yaşıtımız insanlara neşe mutluluk sevinç ve bol kahkaha vermişlerdi.

1975 yılında ilk kez sinema filmi olarak çekilen Hababam Sınıfı sonrasında 1976’da Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, aynı yıl Hababam Sınıfı Uyanıyor, 1978’de Hababam Sınıfı Tatilde, 1979’da Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor, 1981’de serinin son filmi Hababam Sınıfı Güle Güle ile hayallerimiz arasında ki yerini almıştı.

6 Hababam serisinde aynı kadro rol oynamış ve bu altı serinin çok beğenilmesine neden olmuşlardı.

2000’li yıllarda Kartal Tibet’in yönettiği 3 Hababam Sınıfı serisi daha sinemalarda gösterilmeye başlanmış ancak ilk 6 filmin tadını asla verememişti.

2004’te Hababam Sınıfı Merhaba, 2005’te Hababam Sınıfı Askerde ve yine aynı tarihte Hababam Sınıfı Üç Buçuk filmlerinde farklı oyuncular rol almışlardı. Hülya Koçyiğit, Mehmet Ali Erbil, Mustafa Ali Alabora, Zeki Alasya, Şafak Sezer, Nehir Erdoğan, Peker Açıkalın, Cengiz Küçükayvaz, Melih Eker gibi oyuncular bile Hababam Sınıfının ilk altı serisinin beğenisini Türk halkından alamamışlardı. Hatta bu son üç seride Güdük Necmi (Halit Akçatepe) yıllar sonra okula geri dönen deneyimli bir öğretmen rolü ile tekrar Hababam Sınıfı’nda rol almıştı.

Her öğrencinin okul yıllarında bir Hababam Sınıfı gerçeği vardır. Bizleri okul yıllarımıza geri döndüren unutulmaz Hababam Sınıfı’na can veren kendimizden bir parça bulduğumuz Hababam Sınıfı’nda artık yaprak dökümü başladı.

Uzun yıllardır hasta olan ve yatağa bağımlı olarak yaşayan Kel Mahmut (Münir Özkul), sonra kaybettiğimiz Hababam Sınıfı öğrencileri Damat Ferit (Tarık Akan), İnek Şaban (Kemal Sunal), Dom Dom Ali (Feridun Şavlı), Tulum Hayri (Cem Gürdap), Hafize Ana (Adile Naşit), yeni Hababam Sınıfı Hademesi Zeki Alasya ve son olarak Güdük Necmi’yi de kaybetmenin üzüntüsü ve acısı içindeyiz.

Güdük Nemci, Hababam Sınıfına Veda Etti

Bir Ertem Eğilmez Şaheseri olan Hababam Sınıfının sevilmesinde büyük pay sahibi olan sınıfın öğrencilerinden biri olan Güdük Nemci, çok sevdiği ve yıllarca Hababam Sınıfıyla birlikte pek çok sevilen sinema filmlerinde birlikte rol oynadığı Damat Ferit ve İnek Şaban’a kavuştu.

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Halit Akçatepe, 5 yaşından beri sinema filmlerinde rol almış ender sanatçılarımızdan biriydi.

79 yaşında kalp krizinden hayatını yitiren bu değerli sanatçımız alaylı bir sinemacıydı. Annesi Leman Akçatepe ve Babası Sıtkı Akçatepe ile Hababam Sınıfı seri filmlerinde birlikte oynamışlardı.

Canım Kardeşim, Köyden İndim Şehire, Mavi Boncuk, Süt Kardeşler, Şaban Oğlu Şaban, Üç Kardeş, Tatlı Dillim, Tosun Paşa gibi sevilen filmlerde rol alan Halit Akçatepe; Bizimkiler, Kaygısızlar dizileriyle kendini sevdirmişti.

‘Yedinci Sanat Sinema’nın ölümsüzleri arasına katılan Hababam Sınıfı’nın Güdük Necmi’si Halit Akçatepe’yi ve sinemamızın kaybettiğimiz diğer değerli sanatçılarını sevgiyle, saygıyla ve minnetle anıyorum.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık