• 24 December 2018, Monday 8:29
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Mor Beyaz Bir Hikâye Yeni Milasspor

2017-2018 Muğla Süper Amatör Küme Liginde yola yine şampiyonluk ve BAL Ligi hedefi ile çıkan ilçemiz ekibi Yeni Milasspor’da bu sene durumlar ne, işler nasıl yürüyor. Kulübün yeni başkanı Ahmet Karabıyık ve yeni yönetim ekibi kulübün başarısı için çalışmalarını doğru ve sistematik bir şekilde yürütebiliyorlar mı?

İşte tüm bu sorulara cevap vermek adına Önder Gazetesi’nde Eylül ve Ekim aylarında iki farklı Yeni Milasspor yazısı yazarak okuyucularımız ve Yeni Milasspor’u takip edenlerle bilgilerimizi paylaşmıştık.

Aradan 2-3 ay geçti Süper Amatör Küme Ligi’nde takımların mücadelesi başladı.. Yeni Milasspor ile ilgili yazmam gereken üçüncü yazıyı bir türlü yazma fırsatı bulamadım.

Yeni Milasspor’da son dönemlerde neler oluyor?

2018-2019 sezonuna yeni kulüp başkanı Ahmet Karabıyık ve yeni yönetim isimleriyle başlayan Yeni Milasspor, takımın başına Cenk Atasoy’u getirerek lige merhaba dedi.

Ligin ilk haftalarında Yeni Milasspor Kulübü’nde yaşanan sıkıntı ve gerginlikleri Yeni Milasspor yazımızın ikincisinde paylaşmıştım. Alacaklarının düzenli ödenmediği, verilen sözlerin yerine getirilmediği, futbolcuların kaldığı tesislerin futbolcular tarafından beğenilmeyerek eleştirilmesi ve farklı birçok nedenlerden dolayı Başkan Karabıyık ile Sevdamsın Taraftarlar Derneğinin arası da bir hayli açılmıştı.

Ancak takımın ligde oynadığı ilk 4 maçı üst üste kazanması taraftarların Başkan Karabıyık’a ve yönetimine duydukları güvensizliği geri plana atmıştı.

Aslında taraftarlar Başkan Karabıyık’ın Yeni Milasspor’un yönetimi için yapması gereken doğru çalışmaları yapamayacağı konusunda her zaman bir endişeleri vardı.

Takımın 4 maçı kazanması ile belki tepkiler bir parça azaldı.

Takım kazandığında futbolculara övgüler düzen taraftarların, takım 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik alınca tepkilerini her nedense başkan Karabıyık’a ve yönetime göstermesi,taraftarların başarıyı takıma, mağlubiyetleri Yeni Milasspor yönetimine yüklemesini açıkçası onaylamıyorum.

Bu satırlarla hiç kimsenin avukatlığını da yüklenmediğimi belirtmek isterim. Olayları, Yeni Milasspor’daki yaşanan gelişmeleri objektif olarak değerlendirerek, yaşanan sıkıntılar konusunda görüşlerimi belirtmek adına bu yazıyı kaleme alıyorum.

Sezon başında, yani sezona başlamadan önce yapılan Yeni Milasspor Kulüp Yönetimi ve Başkanı seçimlerinde, kulüp yönetimine hiç kimse talip olmamıştı. Ahmet Karabıyık o dönemlerde kulübün yönetimine talip olacağını sosyal medya yoluyla duyurmuştu.

Beklenen an geldiğinde ne yazık ki yine hiçbir kimse yönetime talip olmadı. Yapılan seçimlerde tek yönetim olan Karabıyık yönetimi göreve getirildi.

Şimdi herkes Başkan Karabıyık’ı ve yönetimini eleştiri bombasını tutmuş durumda. Göreve gelme aşamasında hiç kimsenin talip olmadığı bir kulübe ben başkan olacağım diyen Ahmet Karabıyık’ı kutlamak gerekir.

Başkan Karabıyık’ın da mutlaka hataları yanlışları yanılgıları var, her şeyden öte yanında onunla sıkıntıları paylaşabilecek bir yönetim ekibi yok.15 kişilik bir yönetimden kulüp için çalışan sadece 3-5 kişi olması, eleştirdiğimiz yönüdür.

Ayrıca özellikle transfer sürecinde henüz ayağı topa değmeyen futbolculara büyük paralar verilmesi, eleştirdiğimiz bir başka konudur.

Her şeye rağmen Başkan Karabıyık’a bugüne kadar bu kulübün başına geçen hiçbir başkana yapılmayan eleştirilerin dozunun da oldukça çok yüksek ve gereksiz olduğunu da vurgulamak isterim.

Parasal Sıkıntılar Başladı

2016-2017 yılında takımın ve kulübün başına gelen Hasan Özmen başkanın 3 yıllık döneminde başlayan parasal sıkıntılar büyükşehir yasası ile azalan gelirler, kulübün alt ve üst yapıdaki ihtiyaçlarına karşılık veremediğini herkes çok iyi biliyor.

Bu sıkıntılara rağmen Başkan Özmen 3 senede iki şampiyonluğa imza atarak oldukça başarılı bir kulüp yönetimi çalışmaları içinde olmuştur.

O dönemlerde yaşanan kulüpsel sıkıntıları yakından takip ettiğimi için yaşananları gayet iyi biliyorum.

Gönül isterdi ki 2 şampiyonluğumuzun birinde BAL Ligine yükselme mutluluğunu yaşayabilseydik. Açıkça söylemem gerekiyorsa yaşanan 2 şampiyonluklar sonrasında BAL Ligini hak etmiştik.

1984-85 yıllarında üçüncü lig yolculuğuna profesyonel olarak başlayan ve mazisi başarılarla dolu olan ilçemizin güzide spor kulübü Yeni Milasspor’un şu anki yerini kesinlikle hazmedemiyorum.

2000 li yıllarda Süper Amatör Küme Ligi’ne düşen ve sadece 2010-2011 sezonunda BAL Ligi yeni kurulduğunda, lig ikincisi olduğumuz dönemde BAL Ligi’ne alınan Yeni Milasspor, statü gereği 1 sene kaldığı BAL Ligi’nden tekrar Amatör Kümeye düşmüştü.

Yıl 2018 hatta 2019 yılına çok az bir süre kala bu dönem başında yeniden gözünü şampiyonluğa ve BAL Ligine diken Yeni Milasspor’da yaşanan maddi ve manevi sıkıntıların artık sona ermesi ve ilçemizin tek profesyonel kulübü olan Yeni Milasspor’un başarısı için “Sevdamsın Yeni Milasspor”diyen herkesin taşın altına elini sokması gerekiyor.

Her spor kulübünde maddi ve manevi sıkıntılar yaşanabilir, lig yolculuğunda mağlubiyetler ve kötü sonuçlar da alınabilir ancak pes etmek, yılmak ve alınan kötü sonuçları birilerine yamamaya çalışmak, yapılabilecek en kötü davranıştır.

Başarı da başarısızlık ta sporun içinde olan durumlardır.

Örnek mi? Sevdalısı olduğum Sarı Lacivert Fenerbahçe’mde yaşanıyor. Tarihinin en kötü dönemini yaşayan Fenerbahçe neredeyse Süper Lig’den bir alt lige düşecek bir konumda..

Ne yapalım Fenerbahçe’yi bırakalım mı yoksa kötü gün dostu olup takımımıza, kulübümüze sahip çıkalım mı?

Yeni Milasspor da bizim ilçemizdeki sevdamızsa, iyi gününde olduğu gibi kötü gününde de yanında birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekmiyor mu?

Taraftarlar Desteğini Veriyor

Taraftarlara gelince her zaman Yeni Milasspor’a her koşulda bugüne kadar destek olduğunu da son derece iyi biliyorum.

Taraftarların bölünmesini ve sosyal medya yoluyla birbirlerini kıracak, üzecek söylemlerde bulunmasını doğru bulmuyorum.

2018-2019 sezonunun başında yaşadığımız en büyük sıkıntılardan biri, kendi sahamızda lig maçlarımızı henüz daha oynayamamış olmamızdır. Ocak ayından itibaren modern ve çok daha güzel bir sahaya kavuşacağız ve ikinci yarıda artık iç saha maçlarımızı kendi sahamızda oynayacağız.

Yeni Yılda Mor Beyaz Bir Şampiyonluk

2019 sezonunda Yeni Milasspor yönetiminden daha fazla gayret bekliyorum. Futbolcularımız gayretli, yetenekli ve karakterli; yeter ki lig yolculuğumuzda futbolcularımıza parasal anlamda sıkıntılar yaşatmayalım.

Kaldıkları spor tesislerinde onlara evlerindeki sıcaklığı ve rahatlığı verelim.

Kulüp yönetimindeki isimlerden, futbolcularımızla daha yakından ilgilenmelerini istiyorum.

Alınacak beraberlikler ve mağlubiyetlerde, aynı alınan galibiyetlerdeki birlik ve beraberliği gösterelim.

Başarıyı da başarısızlığı da paylaşalım.

Ligde tüm takımların yenmek için sahaya çıktıkları bir spor kulübünün sevdalısı olanlar, bu takım şampiyon olur. Bu Takım BAL’a çıkabilir.

Ya da tam tersi de olabilir dünya yıkılmaz ya…

İşte bu duygu ve düşüncelerle yaklaşan 2019 yani yeni yılınızı sevgiyle kutluyor. Mor Beyaz bir şampiyonluklarla dolu nice güzel BAL’lı yıllar diliyorum.

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık