• 06 September 2017, Wednesday 19:34
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

‘30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkularla kutladık

Yaşadığımız Günler / Hüseyin AÇAR

19 Mayıs 1919’da başlayan bağımsızlık mücadelemizin kazanılmasında hiç kuşkusuz ki en büyük mücadeleyi hayatlarını ülkeleri, vatanları için hiçe sayan milli mücadelemizin cesur yürekli askerlerinin payı büyüktür.

Dünyanın saydığı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına inanan, güvenen ve ölümü bile göze alan büyük Türk Milleti Samsun’da 19 Mayıs’ta yanan bağımsızlık meşalesini 26 Ağustos’ta bir daha asla sönmeyecek bir şekilde yakmıştır.

İşte 95 yıl önce yanan özgürlük ateşinin yıldönümünde ilçemiz Milas 30 Ağustos Zafer Bayramını büyük bir coşku ve heyecan içinde kutladı.

30 Ağustos Çarşamba günü Milas Atapark’ta başlayan protokol kutlamaları ve Ata’ya çelenk sunma ile başlayan Zafer Bayramımızın gecesi daha güzel bir etkinliğe sahne oldu.

Milas Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı ve Zafer Yürüyüşü, Milas şehrinin ve Milaslıların 30 Ağustos’lara ve bayramlara olan sevginin coşkulu bir göstergesi oldu.

Milas’ta yaşayan ve ülkesini çok seven bir vatandaş olarak Zafer Yürüyüşünün beklenenden daha kalabalık olduğunu görmek şahsen beni son derece mutlu etti.

Zafer Bayramımızın diğer tüm hem resmi hem de dini bayramlarımızın insanları birbirine yaklaştıran milli birlik ve beraberliğimizi pekiştiren önemli ve değerli günler olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim.

Zafer Bayramı yürüyüşünde Milas halkının yanı sıra spor kulüplerinin sporcuları, yöneticileri ve taraftarları da yer aldılar.

Milas Belediyespor Kulübü’nün Karate sporcuları, Milas Yörük Obaları Kültür Derneği yürüyüşe renk kattılar. Milas Beşiktaş Çarşı Grubu da yürüyüşte yer alarak Zafer Bayramı’na sessiz kalmadı. Grup Pusula’nın güzel şarkılarıyla süslenen Zafer Bayramımızı kutlama gecesi hep birlikte söylenen marşlar ve şarkılar eşliğinde sona erdi.

Milas Fenerbahçelileri de farkındalık yarattılar

Son dönemlerde Milas Fenerbahçeliler Grubu hem güncel hem de sportif etkinliklerde yer alarak Zafer Bayramımızın coşkusuna da ortak oldular.

Her zaman söylerim, spor kulüpleri, kulüplerin sporcuları, taraftarlar bu tür özel günlerimize ortak olmalıdırlar.

Bu anlamda hem Milaslı Fenerbahçelileri hem de Milas Beşiktaş Çarşı Grubunu gönülden kutluyorum.

“Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşımız ile tüm dünya uluslarına bir tarih ve başarı dersi vermiştir.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile gençlerine, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile çocuklarına, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile şanlı askerlerine ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile tüm ulusuna seslenen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılması sırasında hayatlarını kaybedenleri, yaralanarak gazi olan asker sivil herkesi minnet saygı ve sevgi ile bu büyük bayram nedeniyle bir kez daha anıyorum.

Bu arada bu yazımı yazdığım anlarda Kurban Bayramımızı da kutluyorduk. Tüm İslam aleminin, ülkemin güzel insanlarının ve Milaslı hemşerilerimin (-yazının yayınlanış tarihi itibariyle- ‘geçmiş’) Kurban Bayramını da en içten dileklerimle kutlarım.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun …

Nice bayramlara …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık