• 27 November 2020, Friday 8:49
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Benim Adım Öğretmen

Yaşadığımız Günler

24 Kasım Salı günü tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Milas’ta da Öğretmenler Günü kutlandı.

Her 24 Kasım’da Öğretmenler Gününü kutluyoruz ve kutlamaya da devam edeceğiz.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlerle ilgili söylediği çok anlamlı ve çok güzel birçok sözü vardır. Başöğretmenimiz Atatürk Cumhuriyet öğretmenlerine çok değer veriyor ve onların önemini her yerde herkese anlatıyordu.

İşte Atamızın öğretmenlere verdiği değeri gösteren iki güzel sözü..

“Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir”.

“Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmenlerini ve eğitimcilerini sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizlerin eseri olacaktı”.

Atatürk’ün bu güzel ve anlamlı sözlerinden sonra daha başka hangi söz veya cümle öğretmenlerimizi bu kadar güzel anlatabilir ki.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve minnetle bir kez daha anıyorum

Emekli bir sınıf öğretmeni olarak Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in ışığında yürüyen tüm öğretmenlerimizin gününü en içten duygularımla kutluyorum.

Gelelim ilçemiz Milas’taki 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına..

Malum pandemi sürecinde olduğumuz için ne yazık ki Öğretmenler Günümüzü istediğimiz ve dilediğimiz şekilde kutlayamadık.

Geçmiş yıllarda çok coşkulu bir şekilde kutladığımız 24 Kasım Öğretmenler Günü bu sene salgın hastalığa takıldı tabi, hayatımızdaki her güzel şey gibi..

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü Kutlama etkinliği Atapark’ta Atatürk Anıtına çelenk konularak başlandı. Yapılan konuşmalar sonrasında bazı öğrenciler Öğretmenler Günü ile ilgili şiirlerini okudular ve etkinlik tamamlanarak sona erdi.

Bu arada geçmiş yıllarda 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili olarak Anadolu Lisemizin Müzik Öğretmeni Ali Çakır’ın düzenlemesiyle ilçemiz Milas’taki öğretmen arkadaşlarımızın seslendirdiği “Teşekkürler Öğretmenim” şarkısının videosu gündemde kendine yer bulmuştu ve çok beğenilmişti.

Yine geçen senelerde düzenlemesini Halil Kesmen’in, yönetmenliğini Mehmet Yeniadım’ın yaptığı “Benim Adım Öğretmen” şarkısı da adından olumlu şekilde söz ettirmişti.

Bu sene bu görselliği İMİ Koleji öğretmenleri tekrarlamış ve Aysel Cihan Karaman tarafından yazılan “Benim Adım Öğretmen” isimli şarkının klibi yapılmış ve öğretmen arkadaşlarımız seslendirmiş ve bu şarkıyla Öğretmenler Günümüz kutlanmış.

Beğeni ile izlediğim bu videoyu tüm öğretmen arkadaşlarımızın ve Milaslıların dinlemesini ve izlemesini isterim.

Ayrıca yine Milas Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günümüzü güzel bir şarkı ve video ile kutlamış. Söz ve Müzik Nurten Cumbul’a ait bu güzel şarkıya öğretmen arkadaşlarımız sesleriyle eşlik etmişler.

Milas İMİ Kolejine ve Milas Belediyesine Milaslı öğretmenler adına teşekkür ediyorum.

24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili olarak İMİ Koleji öğretmenlerinin seslendirdiği “Benim Adım Öğretmen” şarkısının sözlerini oldukça anlamlı ve güzel buldum.

Şarkıyı hayatımıza sokan söz yazarına, bestecisine, söyleyenlere, emek verenlere, kısaca bu şarkının bizlerle buluşmasını sağlayan herkese sonsuz şükranlarımız sunuyorum.

Öğretmenlikle ilgili söylenecek her şeyi söyleyen bu şarkının sözleriyle yazımı sonlandırmak istiyorum.

 24 Kasım Öğretmenler Günümüz Kutlu Olsun.

“Benim Adım Öğretmen”

Bilginin ışığında yükselecek bu vatan

Benim Adım Öğretmen

Bana emanet vatan

İsterse bir şehirde ya da bir dağ köyünde

Benim adım öğretmen

Gezerim belde belde

Kolum kanadım lafım bilgi

Ben de bitmez coşar sevgi

Başöğretmen izinde yılmaz yürür bu Türk genci

Kolum kanadım lafım bilgi

Bende bitmez coşar bu sevgi

Memleket sevgisiyle yılmaz yürür bu Türk genci

Pusu kursalar bile beni vursalar yine

Benim adım öğretmen her demdeyim her yerde

Benim evim bu vatan, çocuklar geleceğim

Son nefesimde bile öğretmen öleceğim

Kolum kanadım lafım bilgi

Ben de bitmez coşar sevgi

Başöğretmen deyince yılmaz bu Türk genci

Kolum kandım lafım bilgi

Bende bitmez coşar bu sevgi

Memleket sevdasıyla yılmaz yürür bu Türk genci.

 

 

 

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık