• 27 February 2019, Wednesday 15:47
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Yeni Milasspor Düğerek Güneşspor Maçı Değerlendirmesi

Taraftarın Sesi

 

Süper Amatör Küme Liginde şampiyonluk mücadelesi veren iki takım Milas Şehir Stadyumu’nda geçtiğimiz Pazar günü karşı karşıya geldiler.

2018-2019 Sezonu başında tamirata, tadilata ve zemin yenileme çalışmalarına giren Milas Şehir Stadyumu, yaklaşık 6 ay sonra ilk defa bu önemli lig maçı ile yeniden Milaslılarla buluştu.

Karşılaşma 1-1 sonuçlandı.

Bu sonuç Milas’a beraberlik ve yenilmemek için gelen Düğerek Güneşspor’a yaradı. Güneşspor aldığı 1 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Lig ikincisi ise ilçemiz takımı Yeni Milasspor oldu. Cumartesi günü Muğla deplasmanında Muğla Üniversitesi’ne beklenmedik şekilde 3-1 yenilen lider Turgutreis ise bu yenilgi ile üçüncü sıraya geriledi.

Yeni Stadyum Beğenildi

24 Şubat Pazar günü Milas ve Yeni Milasspor için önemli bir gündü. Uzun bir aradan sonra ilk defa kendi sahamızda bir lig maçına çıkacak olmamız ve bu maçında şampiyonluğu etkileyecek bir karşılaşma olması günün anlamını arttırmıştı.

Başta Milas’ın yerel yöneticileri olmak üzere Yeni Milasspor taraftarları ve Milaslı sporseverler bu maçı izlemek için stadyumu doldurdular.

Maçın önemi nedeniyle güvenlik tedbirleri de bu maç için üst seviyede alınmıştı.

Yeni sezonda hep gündemde oldular

2018-2019 sezonuna yeni kulüp başkanı ve yeni yönetimi ile başlayan Yeni Milasspor, ligin başlangıcından bugüne kadar sürekli bir çalkantı, sürekli bir karmaşa içersinde, hem yerel basın hem de bölge basınında kendine yer bulmuş ve bulmaya da devam ediyordu.

Taraftar, kulüp başkanı ve yönetim gerginliği, yönetim futbolcu kadrosu gerginlikleri, futbolcuların kendi aralarında yaşadıkları sıkıntılara rağmen Yeni Milasspor ligde oldukça başarılı maçlara imza atmış, ilk yarıyı lider tamamlamıştı.

Ancak ligin ikinci yarısında önce deplasmanda Turgutreis’e yenilmesi, arkasından mutlak kazanması gereken bir maçta Beçin Gençlikspor’a yenilmesi sonrasında Yeni Milasspor, lig liderliğinden düşerek, kendini birden üçüncü sırada buldu.

Geçtiğimiz hafta sonu Dalaman deplasmanından 5-1 lik galibiyetle dönen Yeni Milasspor, Düğerek Güneşspor maçına liderliği yeniden ele geçirmek ve şampiyonlukta şansını sürdürmek hedefi ile çıktı.

Kazanmak İçin Çıktılar

Maça iyi başlayan Yeni Milasspor ilk yarıda gol pozisyonları bulmasına rağmen skoru değiştirecek golü bulamadı. Rakip Güneşspor ise kontra ataklarla gol aradı. İlk yarı daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçti.

Maçın hakem üçlüsü ilk yarıda bazı kararlarında Yeni Milasspor aleyhine düdükler çaldılar. İkili mücadelelerde rakip futbolcuların Yeni Milassporlu futbolcunun formasına asılmasına kayıtsız kalan orta hakem Ali Akdeniz, bu pozisyonlara itiraz eden Milaslı futbolculara sarı kart göstermesi ve kararlarda sanki biraz konuk takımı koruması, tribünlerden tepkilerin gelmesine neden oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle sonuçlandı.

İkinci yarıda ilk gol Yeni Milasspor’dan geldi. Semih Berkan Zan, Taylan Sarıoğlu’nun pası ile ceza sahasında topla buluştu. Plase vurdu ve golü atarak Yeni Milasspor’u 1-0 öne geçirdi.

Ancak gol sevinci uzun sürmedi. Güneşspor atağında Yeni Milasspor ceza sahası içersinde ikili mücadelede İnanç kendini yere attı. Orta hakem devam kararı verdi. Yan hakem bayrak kaldırarak penaltı olduğunu söyleyince orta hakem bu karara uydu ve penaltıyı verdi.

Muğla takımı Güneşspor, İlhan Özcan ile golü atarak skor eşitliğini sağladı. Penaltı kararı yine Milas tribünlerinden büyük tepki aldı.

İlk yarı sonunda soyunma odasına polis koruması ile giden hakem üçlüsü, maçın sonunda bir süre gelen tepkiler nedeniyle sahadan çıkamayarak beklemek zorunda kaldılar. Beraberlikle tamamlanan lig müsabakasında konuk takım istediği sonucu aldı. Yeni Milasspor ise kendi evinde 2 puan daha kaybetti.

Maç sonunda Güneşspor futbolcuları da tribünlerden gelen tepkiler nedeniyle bir süre sahadan çıkmadılar.

Birlikte Daha Güzel Oldu

Maçın en güzel yanı uzun süredir dargınlıkları kırgınlıkları olan, ama hepsinin gönlünde Yeni Milasspor sevgisi olan Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftarlar Derneği Başkanı Nihat Abbak ile Amigo Şeker İbrahim Alır’ın birlikte tribünleri selamlamaları ve coşturmalarıydı.

Umarım kırgınlıklar küskünlükler bitmiştir.

Taşa Karşı Biber Gazı Kullanıldı

Maç sonrasında Stadyum önünde maçtan çıkan Yeni Milassporlu taraftarlardan bir bölümünün Güneşspor taraftarlarını taşlamaları maç güvenliği için sahaya gelen çevik kuvvetin biber gazı sıkmasına neden oldu.

Biber gazından hepimiz nasibimizi aldık. Çocuklar, yaşlılar, kadınlar, basın mensupları taraftarlar, hatta polisler bile biber gazından etkilendiler.

Uzun bir süre sonunda açılmasını dört gözle beklediğimiz, sosyal medya yoluyla açılsın diye yazılar yazıldığı ve biz Milas’ın basın mensupları stadyumun açılması için günlerce haberler yaptığımız Milas Stadyumu’nun açılışı kesinlikle böyle olmamalıydı.

Hepimiz bu olaylardan etkilendik, hepimiz üzüldük.

Umarım bu son olsun demek istiyorum da nedense hiçbir zaman bu tür olaylar önlenemiyor.

Şampiyonluk istiyorsan kazanacaksın

Yeni Milasspor şampiyon olmak istiyorsa özellikle kendi sahasında ve evinde oynadığı her maçı almak, kazanmak zorundadır.

Zaten aldığı 2 yenilgi, şampiyonluk yolunda büyük bir yara almasına neden oldu.

Yeni Milasspor’u yıllardır takip ediyoruz. Bazen eleştirdik, bazen koruduk, bazen de yaptığımız haberler, yazdığımız yazılardan dolayı tepkiler aldık.

Ancak hep objektif olduk. At gözlüğü ile olaylara bakmadık. Büyük resmi görmeye çalıştık. Elbette her zaman Yeni Milaslıyız her zaman ilçemizin takımlarının yanındayız.

Yeni Milasspor’un 2 şampiyonluğu ile bizlerde büyük sevinç yaşadık.

Şampiyonluk Gidiyor

Süper Amatör Küme Ligi’ndeki tüm takımlardan daha fazla profesyonelliği olan, üçüncü ligde 17 yıl mücadele eden ilçemiz takımının profesyonel ellerde yönetilmediğini görmek ve bunun sonucu olaraktan yaşanan sıkıntıları gündeme taşımak bizleri üzse de, görevimizi de, daha iyisini daha güzelini bulabilmek adına yapmak zorundayız.

Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Ahmet Karabıyık, yanında var mı yok mu bilemediğimiz yönetim ekibi, Yeni Milasspor’un sevgili futbolcuları, sevgili teknik sorumlumuz farkında mısınız bilemiyorum, şampiyonluk kaçıyor.

2000 yılından beri şampiyonluklar ve bir üst lig diye harcanan paraların haddi hesabı yok…

Yeni Milasspor Kulübünü yönetenler ya da yönetmeye çalışanlar şöyle bir dönünde çevrenize bakın……

Bodrumspor, Fethiyespor ikinci ligde, Muğlaspor üçüncü ligde, Yatağanspor ve Ortaca Belediyespor BAL Liginde, ya biz neredeyiz?

Oynadığımız lige bir bakın, mahalle takımları; kalite yok, futbol yok ama yine de uzak ara liderlik de yok…

Profesyonel anlamda yönetim olmayınca, kalıcı gelirler bulunmayınca, antrenman yapacak sahalar olmayınca, futbolcunu yatıracak, bakacak tesisin olmayınca BAL Ligi’ne çıksan ne olur diyeceğim amma, gönül hele bir çıkalım BAL’a, belki bu kez işini daha ciddi yapacak bir kulüp başkanı ve yönetimi ile birlikte Yeni Milasspor sahiplenilir ve destekler gelebilir diyorum..

Bekleyelim ve görelim….

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık