• 06 October 2016, Thursday 21:18
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Milas Stadyumu, Suni Çim Saha ve Yeni Milasspor

Taraftarın Sesi / Hüseyin AÇAR - [email protected]

30 yıl önce dönemin en iyi imkânları ile yapılmış olan Milas Şehir Stadyumu günümüzde spor yaptıran kulüplerin antrenman ve maç trafiğine artık çözüm olamıyor.

Yılda yaklaşık 300 - 350 lig maçı oynanan bir sahadan Tük sporu ve sporcuları için fazla bir şeyler beklemek son derece yanlış olur.

Muğla İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından bu yıl işletilecek olan Milas Şehir Stadyumu daha önceki yıllarda Milas Belediyesinin işletimine verilmişti.

2016 - 2017 sezonunda stadyumun işletimini Milas Belediyesi’nden geri alan Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü lig müsabakalarının başlamasından bir hafta önce sahanın çim bakımı için bazı tadilatlar yaptı.

Ancak bu sahaya artık ne yapılırsa yapılsın yapılacak her çalışma günü kurtarmaktan öteye gidemez.

2016 - 2017 sezonu öncesinde Yeni Milasspor Kulübü ile Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü arasında yaşanan istenmeyen gerginlikler sadece sıkıntıların büyümesin neden olmuştur.

Yeni Milasspor Kulübü, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nden ne istiyor?

Sezon öncesi futbolcuların baraka da olsa kalacakları bir yeri vardı.

İl Spor Müdürlüğü bu yerin son derece kötü ve sporcuların kalması adına yetersiz bulduğu için yıkma kararı sonrasında Yeni Milasspor Kulübü sporcularının kalacağı bir yer arayışına girdi.

Milas Belediyesi tarafından işletilme dönemlerinde saha içindeki reklam panolarından bir gelir elde eden Yeni Milasspor yeni spor sezonunda saha içindeki bu reklam panolarının gelirini şimdi Spor Müdürlüğü ile paylaşmak durumunda kaldı.

Tüm bu sıkıntıların yanı sıra asıl sorun Milas Stadyumu’nun çim alanın futbol oynamaya elverişli olmaması saha zeminindeki çukurluklarının futbolcuların sakatlanmasına zemin hazırlaması ve bugüne kadar Milas spor kamuoyunun ve Milaslıların beklentisi olan suni çim sahanın yapılması ile ilgili önemli ve ciddi adımların atılmaması neticesinde Yeni Milasspor Kulübü Yönetimi 2016 - 2017 sezonunda lig maçlarını Ören Mahallemiz sahasında oynamak için Muğla ASKF’ye dilekçe ile başvurdu.

Yeni Milasspor Kulübü’nün Süper Amatör Küme Ligi Futbol Takımı’nın Ören’de oynaması hem Milasspor adına hem de maçları izlemek isteyen taraftarlar ve Milaslılar adına büyük bir sorundur.

Yeni Milasspor kendi sahasında oynayacağı her maçı sanki deplasmanda oynayacakmış gibi Ören’e gidecek.

Bu arada Ören Mahallemiz sporseverleri ve futbolseverler umut ediyorum ki Yeni Milasspor’a maçlarında gereken desteği vereceklerdir.

Yeni Milasspor Kulübü’nün ve Milas’ın spor tarihinde görülmemiş bir olayı ilk kez bu sene yaşayacağız.

Milas ve Yeni Milasspor adına bu olayın iyi mi yoksa kötü mü olacağını hep birlikte bekleyerek göreceğiz.

Yeni Milasspor Kulübü ve Milaslıların büyük bir isteği Milas’a suni çim saha yapılmasıdır.

Aslında en güzeli doğal çimdir ancak ortada yılda 300’e yakın bir maç ve antrenman yapma gibi bir sorun her zaman olacağı için ya farklı antrenman sahaları yapılarak Milas’taki spor kulüplerinin hizmetine sunulacak ya da Milas Şehir Stadyumu suni çim yapılarak tüm spor kulüplerinin maç trafiğine açılacak.

Seçimi yapacak kurum Muğla İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’dür.

Yeni Milasspor Kulübü ortaya şöyle bir çözüm yolu da atmıştır.

Liglerin başlamasına daha bir ay var gerekirse bizler 3 - 4 hafta hep deplasmanda oynayalım yeter ki 2 ay içerisinde Milas’a sunu çim sahası yapılsın denilmektedir.

İki - üç ay içinde mevcut futbol sahamız sunu çime dönüştürülebilir mi bilemiyorum.

Konunun uzmanları ve muhatapları yine Muğla İl Spor Müdürlüğümüzdür.

Facebook ve internet sayfalarından spor camiasının bilgisine taşınan Yeni Milasspor’un sıkıntıları aslında sadece bu yıl olan sıkıntılar değildir.

Milas Stadyumunun yıllardır sorunu olan suni çim Yeni Milasspor Kulübü’nün Ören’e taşınması ve maçlarını Ören’de oynamak istemesi ile gündeme bir kez daha hem de oldukça ciddi bir şekilde gelmiştir.

Aslında şunu da sormak lazım Muğla amatör sporuna yön veren değerli yöneticilerimiz Milas’ta yıllardır her sene 300’ün üzerinde maç oynandığını ve sahanın her sene günden güne büyük bir yok oluşa gittiğini bilmiyorlar mıydı?

Suni Çim Saha yapmak için bunca yıl neden beklendi?

İlçemizin en köklü ve geçmişi profesyonellikle dolu olan tek spor kulübümüz olan Yeni Milasspor özellikle hem geçen sene hem de bu sene maddi anlamda büyük sıkıntılar yaşayarak bir var olma mücadelesi içindedir.

Geçmiş dönemlerde yıllık 200 - 250 milyar geliri olan ilçemiz spor kulübü Yeni Milasspor geçen seneden bu yana yıllık 100 milyara düşen geliri ile hem lig mücadelesini en iyi şekilde yapmak hem de alt yapı takımlarının liglerde mücadelesini sağlamaya çalışma zorluğu içindedir.

Bu yazımızdan kimse ‘Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüzü suçluyoruz’ düşüncesine kapılmasın.

Çuvaldızı başkalarına iğneyi kendimize batırma örneğinden yola çıkarak kuruluşundan bu yana spor tesisi yapma adına Yeni Milasspor yönetimine gelenlerde sormak lazım.

Yeni Milasspor 2000’li yıllarda Muğla Süper Amatör Küme’ye düştü.

Aradan 17 yıl geçti. 17 yılda hep şampiyonluklar düşünüldü ancak hep ikincilikler yaşandı.

17 yılda kaç alt yapı futbolcusunu A takımına kazandırabildik. Kaç alt yapı futbolcumuzu profesyonel kulüplere göndererek maddi anlamda gelir elde ettik.

17 yılda tesisleşme adına kalıcı hangi adımı atabildik.

Gelelim günümüze….

2015 - 2016 sezonunda yeni yönetimi ile lige katılan Yeni Milasspor geçen sene ligi ikincilikle tamamlayarak kıl payı şampiyonluğu kaçırmıştır.

Şampiyon olmak çok mu önemli ya da neden bu kadar çok isteniyor?

17 yıl şampiyonluk sevincini ve mutluluğunu A takımı ile yaşayamamış bir spor kulübü ve bir şehir var önümüzde.

Şampiyonlukla belki bazı şeyler değişebilir diye düşünülüyor.

Kim bilir şampiyonluk sonrasında Milas halkının esnafının iş adamlarının taraftarların sporla ilgisi olsun olmasın herkesin Yeni Milasspor’a desteği daha çok olabilir diye düşünüyoruz.

Belki yanılıyoruz belki de yanılmıyoruz.  Şampiyonluk mutluluğunu yaşayalım da sonrasını sonra düşünürüz diyoruz.

Aslında Milas’ta spor adına yazılacak anlatılacak çok daha farklı sıkıntılar var.

Sadece Yeni Milasspor değil sıkıntıları yaşayanlar. İlçemizin diğer spor kulüplerinin de yaşadıkları sıkıntılar çözemedikleri problemleri var.

Ancak bugünkü yazımızın konusu Yeni Milasspor olduğu için bu kulübümüze biraz daha fazla zaman ayırdık.

Sürçülisan ettiysek affola! …

Yeni Spor sezonunuz hayırlı olsun.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık