• 14 June 2021, Monday 10:33
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Bizim Çocuklar Kötü Başladı

Euro 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası 24 ülkenin katılımıyla 11 Haziran Cuma günü Italya'nın Başkenti Roma Olimpiyat Stadyumunda kupanın açılış maçı İtalya, Türkiye karşılaşmasıyla başladı.

1960 yılından beri organize edilen futbol turnuvasında 10 farklı takım şampiyonluk yaşadı.

Kupanın ilk şampiyonluğunu Sovyetler Birliği(Rusya) kazandı.

Almanya ve İspanya 3'er kez şampiyon olurlarken, Fransa 2 şampiyonluk yaşadı.

İtalya, Çekoslavakya (Çek Cumhuriyeti), Hollanda, Danimarka, Yunanistan ve Portekiz de kupayı 1'er kez kazanmanın mutluluğunu yaşadılar.

Tarihinde 5.kez Avrupa Şampiyonasına katılan Milli Takımımız 1996 ve 2016 da gruptan çıkamadı. 2000'de çeyrek final, 2008'de ise yarı final maçları oynayan ülkemiz ne yazık ki bu kupada final oynama başarısını gösteremedi.

2021-2022 sezonu öncesinde son ciddi futbol şampiyonasına katılan milli takımımızın teknik direktörlüğünü Şenol Güneş yapıyor.

Şenol hocayla 76 maça çıkan millilerimiz 37 galibiyet, 22 beraberlik ve 17 mağlubiyet aldı.

Ayyıldızlı ekibimiz 2021 yılında oynadığı 6 milli maçın 4'ünü kazandı, 2'sinde berabere kaldı.

Böyle bir başarı grafiği ile Avrupa Futbol Turnuvasına katılan Ay Yıldızlı ekibimiz grubunda İtalya, İsviçre ve Galler’le mücadele edecek.

Bu yıl pandemi nedeniyle ilk kez Avrupa'nın 11 farklı ülkesinde oynanacak olan Euro 2020 Avrupa Kupası maçları İtalya'da başlayıp 11 Temmuz'da İngiltere Wembley  Stadında oynanacak şampiyonluk maçıyla sonlanacak.

Bizim Çocuklar Yenilgiyle Başladı

Avrupa Futbol Kupasında grubunun ilk maçında İtalya'ya Roma Olimpiyat Stadyumunda 3-0 yenilerek şampiyonaya puansız başlayan Milli Takımımız, karşılaşmanın ilk yarısını savunmaya yönelik oyunu ile 0-0 beraberlikle kapattı.

Maçın ikinci yarısında daha atak ve hücuma yönelik bir oyun beklediğimiz milli takımımız, savunma oyuncumuz Merih Demiral'ın kendi kalesine attığı şansız bir golle geriye düştü.

Son yılların başarılı takımı İtalya 27 maçta yenilmemiş bir takım olarak karşımıza çıktı.

1-0 lık mağlubiyet sonrası oyunun hakimi İtalyanlar savunma hatalarımızdan yararlanarak 2 gol daha atarak maçı 3-0 kazandı.

Avrupa Şampiyonası’na mağlubiyetle başladık, ancak kupada şansımız hala devam ediyor.

Grubumuzda 16 Haziran'da oynayacağımız Galler ve 20 Haziran’da oynayacağımız İsvıçre maçlarından alacağımız 2 galibiyet bizi grubumuzda ikinciliğe taşıyacaktır.

Grup ikincisi olarak bir üst tura çıkacağız umudunu tüm ülkece taşıyoruz.

Grubumuzda son iki maçımız Azarbeycan Bakü Stadyumu’nda oynanacaktır. Seyirci anlamında avantajlı olacağımız bu 2 maçtan mutlaka galibiyetle ayrılmalıyız.

Haydi Milli Takım, futbol tarihimize bir destan daha ekleyin.

Yenseniz de yenilseniz de kalbimiz sizinle atıyor unutmayın....

Avrupa Kupası’nda Ay yıldızlı ekibimize başarılar diliyorum.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık