• 22 September 2021, Wednesday 12:05
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Yeni Milasspor 2021-2022

İlçemizi Profesyonel Liglerde temsil etmiş tek takım olan Yeni Milasspor Kulübü’nde geçtiğimiz günler içersinde Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

18 Eylül Cumartesi günü Milasspor Lokalinde yapılan Olağan Genel Kurul

Toplantısı sonrasında 2021-2022 sezonu ile 3 yıllık bir dönem için kulübün yeni yönetimi Milasspor Kulübü üyelerinin oylarıyla belirlendi.

Kulübün yeni kulüp başkanı Fikri Çırak oldu.

Yeni Yönetime ve Başkana başarılar diliyorum…

Geriye dönüşlü bir Milasspor yolculuğu yapalım…

2019-2020 Spor sezonunda kulübün yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında kulübün yönetimine hiçbir kimsenin talip olmaması nedeniyle dönemin divan heyeti bir kriz yönetimi belirledi ve kulübün kayyuma gitmemesi ve kapanmaması adına yönetim oluşturuldu. Ancak bu yönetime giren isimler belirli zamanlar sonrasında kulüp yönetiminden bir bir istifa ederek ayrıldılar.

Kriz yönetimi içersinde yer alan Öcal Yüksel başkanlık görevini üstlendi ve Yeni Milasspor Futbol Takımı Süper Amatör Küme Ligi’nin başlamasına az bir süre kala lige katıldı.

Genç bir kadroyla mücadele ettiğimiz ligde ligin son 4 haftası pandemi nedeniyle tamamlanamadı.

Ligden düşmeler kaldırıldı, son sırada yer alan 3 takım yeni sezonda yine ligde olma şansını elde etti.

2020-2021 sezonu ise pandeminin sürmesi sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonunca oynatılmadı.

Yeni Milasspor’un başkanlığını yapan Öcal Yüksel ve yanında kalan az sayıdaki yöneticiler, Yeni Milasspor’a güzel bir tesis kazandırmak adına Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu karşısındaki bir binanın en alt katını kiraladılar ve şu an Yeni Milasspor tesis ve lokali bu binanın altında faaliyettedir.

Yeni Milasspor’un mazisinden kalan kupalar da burada sergilenmektedir.

Bu tesisin açılmasında Umut Yiğitkaya isimli kardeşimizin de destekleri ve katkıları büyük olmuş. Bu bilgileri o dönemin başkanı Öcal Yüksel zaman zaman basın mensuplarıyla yapmış olduğu bilgilendirme toplantılarında açıklamıştı ve bizler de bu bilgileri kendilerinden bu şekilde öğrenmiş olduk.

Yeni Milasspor Kulübüne yeni gelir kazandırmak adına ise bir otapark açıldı. Ve bu otapark şu anda kullanılmaktadır.

2021-2022 Sezonunda Muğla Süper Amatör Küme Ligi ve diğer alt ligler Ekim ayı sonunda veya Kasım ayı başında oynanacak gibi gözüküyor.

18 Eylül Cumartesi günü yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında Yeni Milasspor Kulübünün 247 üyesi oy kullanmış ve 245 oy geçerli 2 oy geçersiz sayılmış. Bu oyların 132 sini Fikri Çırak listesi, 113 oyu Öcal Yüksel’in listesi aldı ve 19 oy farkla Yeni Milasspor’un 3 dönemlik yönetimine, 2011 sezonunda 1 dönem başkanlık görevini üstlenen Fikri Çırak geldi.

2018-2019 sezonunda Yeni Milasspor Kulübünün başkanlığını yapan Ahmet Karabıyık dönemi, Milasspor için zor günlerin başladığı bir dönem oldu.

Zira yönetim ekibini oluşturamayan başkan Ahmet Karabıyık, yanlış yönlendirmeler sonrasında, hem kendisi sıkıntıya girdi, hem de kulüp çok zor ve sıkıntılı bir sezon yaşamak zorunda kaldı. Ancak yine de katıldıkları ligde güçlü bir takım oluştu ve sezon sonunda ligi üçüncü sırada tamamladı. Şampiyon olabilirdik ancak son maçlardaki skorlar şampiyonluğu kaçırmamıza neden oldu.

2018-2019 sezonunda da ne yazık ki yönetime talip olan olmadı ve Ahmet Karabıyık yönetime geldi.

2019-2020 sezonunda da kulübün yönetimine aday olmadığı için oluşan kriz ve çözüm arayışı Öcal Yüksel’in kulübün yönetimine gelmesine neden oldu.

Yani o dönemde listeler yarışmadı..

2021-2022 spor sezonunda liglerin başlaması öncesinde yapılan Yeni Milasspor Olağan Genel Kuruluna üye bazında katılım oldukça yüksek oldu.

358 aktif üyenin 247 tanesi seçime katıldı..

Son dönemlerde şahit olmadığımız bir durum Yeni Milasspor için katılım anlamında sevindirici..

Şimdi gelelim işin özüne; Fikri Çırak başkanlığındaki yeni yönetim görevi üstlendiğinde 3 yıl bu kulübün yönetimi için çalışacaklar..

Nasıl çalışırlar neler yaparlar bilemiyorum. Ancak Başkan Fikri Çırak’ın yönetiminde futboldan anlayan, geçmiş dönemlerde futbol oynamış, antrenörlük yapmış isimler var..

Fikri Çırak Başkana ve Yönetimine başarılar diliyorum…

2 Sezon Yeni Milasspor Kulübünün Başkanlığını yapan Öcal Yüksel’e ve yanındaki yönetici kardeşlerime de teşekkür ediyorum.

Yeni Milasspor 2000 li yıllarda Amatör Kümeye düştü ve mazisinde üçüncü lig mücadelesi var.

Başarılı bir mazisi var..

Daha doğrusu Yeni Milasspor’un Muğla’da bir ismi var…

Bulunduğu, mücadele ettiği Amatör Küme Ligi ilçemizin bu güzide kulübüne hiç yakışmıyor…

Yani nasıl yapılır nasıl hareket edilir bilemiyorum ama bugüne kadar hep günü kurtaran çalışmalar yapılmış…

Şampiyon olalım önce BAL’a çıkalım sonrasına bakarız denilmiş…

21-22 yıldır tesisi, lokali kendine ait olmayan bir kulübümüz var..

21-22 yıldır düzenli ve kalıcı geliri olmayan kendi ayakları üzerinde duramayan bir Yeni Milasspor’umuz var..

Son dönemlerde alt yapımız dağılmış futbol okulları açamamışız..

Peki! Biz nasıl güçlü bir spor kulübü olabiliriz?

Güçlü bir spor kulübü olmak için temel şartlara sahip değiliz ne yazık ki…

21-22 yıldır kulübümüzün dikili bir ağacı yok..

Her zaman söylüyorum, yazıyorum, anlatıyorum Yeni Milasspor bu şehrin Milli Takımıdır diye, bunun nedeni mazisinin profesyonellikle dolu olmasından kaynaklanıyor..

 Yeni Milasspor bu şehrin takımıysa ki öyle olmalı..

O zaman sadece yönetime gelen başkanlar ve yöneticilerin çalışsın düşüncesi biraz üzücü oluyor.

Hani Sevdamız Milasspor diyoruz ya..

O zaman bu şehrin yerel yöneticileri, oda başkanları, iş adamları,esnafları, Mor  Beyaz renklere gönül veren taraftarları, basın mensupları, gazeteleri kısaca bu şehir, bu kulübe sahip çıkmalı….

Kulübün yönetimine gelen başkanlar ve yönetim kadroları işlerini doğru yaparlarsa ve yaptıkları işleri sporseverlere, taraftarlara ve yerel yöneticilere anlatabilirlerse sanıyorum kulübümüze destek olanlar çoğalacaktır.

21-22 yıllık bir kaybımız var.

Bu kayıp daha fazla uzamasın.

Günü kurtaracak çalışmalar yerine gençlerimizin ve kulübümüzün geleceğini kurtarmak adına projelere, yatırımlara ve çalışmalara imza atalım düşüncesindeyim.

Bu güne kadar Yeni Milasspor Kulübüne hizmet etmiş tüm isimlere teşekkür ediyorum..

Amacım “bağcıyı dövmek değil bağımızı güzelleştirmektir”..

Bu güzel şehrin bir yaşayanı ve Milasspor’u seven bir spor muhabiri ve taraftarı olarak bu yazıyı yazıyorum..

Herkese Mor Beyaz güzel günler diliyorum..


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık