• 12 June 2017, Monday 19:44
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

MİFAD Kültür Festivali

Yaşadığımız Günler / Hüseyin AÇAR

Milas’ın güzel seslerinden biri olan Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD) 3 - 4 Haziran günlerinde Milas’ta Altıncı Kültür Festivaline ev sahipliği yaptı.

Her yıl yaptığı festivallerle başarı çıtasını hep yukarılara taşıyan MİFAD, bu sene Kültür Festivaline 2 Haziran Cuma günü Milas Okul Öncesi Öğrencileri arasında düzenlediği Satranç Turnuvası ile başladı.

Mini Miniklerin sportif turnuvası Satranç, sevimli öğrencilerin sempatik ve son derece hoş davranışlarıyla farklı bir etkinliğe dönüştü.

Minik sporcularımızı ve Satranç Sporuna gönül ve emek vermiş herkesi kutluyorum.

MİFAD, geçmiş dönemlerde festivalleri ve şenlikleriyle adını Milas tarihine yazdırmış bir derneğimiz olarak bu sene de yine hem gönüllere hem de kalplerimize hitap etti.

MİFAD Derneğimizin kurucu üyelerinden biri olan ve geçmiş dönemlerde derneğin başkanlığını başarıyla yürütmüş olan Emrah Mergen, başkanlık görevini değerli arkadaşımız Mustafa Emekli’ye devretmişti.

Yeni başkanımız Mustafa Emekli, bu sene ilk kez başkan ama geçmiş dönemlerde derneğin faal üyesi olarak, Kültür ve Sanat Festivallerinde gönüllü olarak çalışmış bir arkadaşımız olarak bu yılki şenliğimizin açılış konuşmasını da yaptı.

3 Haziran Cumartesi günü Milas Açık Hava Tiyatrosu’nda önce minikler, küçükler ve yıldızların festival etkinliklerini izledik.

Bir yıl boyunca MİFAD Sanat Merkezi’nde aldıkları farklı sportif ve kültürel kurslardaki eğitimler sonrasında sene sonu gösterilerine büyük bir heyecanla hazırlanan MİFAD’ın temsilcilerini bu sene de yine son derece keyifli bir şekilde izledik.

Dans, bale, ritmik jimnastik, halk oyunları ile ilk gün bizlerin beğenisini kazanan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, istedikleri takdirde neler yapabileceklerini görmek bizleri mutlu etti.

Rengârenk giysileri, göz kamaştırıcı hareketleri, güzellikleri, sevimlilikleri ve cana yakınlıkları ile ilk günün temsilcileri olan minik ve küçük sanatçılarımızı ve onları başarıyla yönlendiren kurs eğitmenlerini yürekten kutluyorum.

Bale, dans, jimnastik ve halk oyunlarında gelecekte adlarından övgüyle söz ettirecek olan bu küçük sanatçılarımızı buradan ne kadar anlatsam biliyorum ki yetersiz kalacaktır.

Görmek anlatmaktan daha etkilidir.

Bu anlamda MİFAD Kültür Şenliği’nin ilk gösterilerini izleyemeyenlerin neler kaçırdıklarını bilmeleri adına sanıyorum ki yazdıklarımız biraz faydalı olmuştur.

4 Haziran Pazar günü Kültür Şenliğimizin ikinci gününde bu kez MİFAD’ın gençleri ve büyükleriyle birlikte olduk. Dansın her çeşidini keyifle izledik. Anadolu’nun renklerini taşıyan yerel kıyafetleri ile karşımıza çıkan Egenin Efelerini, Zeybeklerini, Çomakdağ Mahallemizin özel motiflerini taşıyan, başlarında gülleriyle, yüzlerindeki gülücükleriyle ve hareketlerindeki zarafetle halk oyunlarımızın bayanlarını da büyük bir heyecanla takip ettik.

Halk Oyunları Eğitmenimiz Emrah Mergen, kursiyerleriyle birlikte güzel bir zeybek oyunu ile gecemize renk kattı. Emrah Hocamızı kutluyorum. Sanatın, kültürün ve sporun her alanında onu faal bir şekilde görmek bizleri mutlu ediyor.

Kafkas oyunlarıyla, modern danslarıyla, akrobatik jimnastik hareketleriyle görsel anlamda gönlümüze seslenen MİFAD’ın gençlerini ve büyüklerini de gönülden kutluyorum.

İkinci gün etkinliklerinin açılışında müziğin doyulmaz güzelliğini bizlere gösteren, duyuran sevgili kardeşlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.

MİFAD Kültür Şenliği’nde halk oyunlarımızın ekiplerine eşlik eden Dibekdere Davul Zurna Ekibimiz de geceye renk kattı.

2 gün süren MİFAD Kültür Şenliklerinde bir kez daha anladık ki MİFAD bu güzel şehrin bir gerçeğidir.

Yaptıkları olumlu ve güzel etkinliklerle ilçemizin tanıtımını hem ulusal hem de uluslararası arenada başarıyla her zaman gerçekleştirmişlerdir.

MİFAD’ın ilçemiz Milas’ta geçmişte sanat, kültür ve spor adına yaptığı olumlu ve güzel çalışmaları gelecekte daha güzel etkinlik ve çalışmaların yapılacağı sinyalini vermektedir.

Biliyorum ki böylesine güzel etkinliklerin bizlerle buluşmasını sağlamak oldukça yorucu ve sabır isteyen zamanlar sonrasında gerçekleşmektedir.

Milas’ta MİFAD gerçeğini herkese kabul ettiren, geçmişimiz geleceğimizin teminatıdır diyen, MİFAD adına gönülden çalışan herkesi kutluyor ve bir kez daha teşekkür ediyorum.

Yaşasın Sanat, Yaşasın Kültür, Yaşasın MİFAD deyip bir sonraki MİFAD Kültür Festivali ve Şenliğinde buluşmak dileklerimle iyi ki varsın MİFAD diyorum.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık