• 06 July 2019, Saturday 8:59
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

Yeni Milasspor’un Geleceği Karanlık

1984-85 Sezonunda Profesyonel Üçüncü Ligde mücadele etmeye başlayan ve kesintisiz olarak bu ligde 2000 yılına kadar mücadelesini başaralı bir şekilde sürdüren ilçemizin tek profesyonel takımı Yeni Milasspor’da, gelecek adına durumlar hiç iç açıcı görünmüyor.

2000 yılında düştüğü amatör küme liginde mücadele etmeye başlayan Yeni Milasspor sadece 2008-2009 sezonunda BAL Ligi denilen yarı profesyonel liginin kurulması ile kendi ligini ikinci sırada tamamladığı için, o dönemin lig şampiyonu Turgutresspor ile bölgesel lige alınmışlardı.

Kulüp Başkanlığını Halil İbrahim Gülen’in yaptığı Yeni Milasspor, BAL Liginde 18 takım içersinde ligi 11.sırada tamamlamasına rağmen hem Turgutreis’in hem de Muğlaspor’un ardından ligi tamamladığı için yeniden Muğla Süper Amatör Küme Ligine döndü.

2000’li yıllardan bu yana geçen her lig sezonunda sezon sonunda ligi ya ikinci ya da üçüncü sırada tamamlayarak hem taraftarını üzdü hem de Milas adına olumlu olmayan bir çalışma ile zaman geçti.

Milas Belediyesi tarafından verilen büyük desteklere rağmen kulübün yönetimine geçen yöneticiler ve kulüp başkalarının çabaları ne yazık ki şampiyonluklar ve bir üst lig olan BAL için yeterli olmadı.

Aylık 25-30 bin, yıllık 300-350 bin liralık düzenli gelirler, kulüp yönetimdeki isimlerin çalışmalarıyla bir sezonda yaklaşık olarak zaman zaman 700-800 bin liralara ulaşmasına rağmen, ne şampiyonluklar geldi ne de BAL Ligi’ne çıkılabildi.

2015-2016 spor sezonunda son olarak kulübün başına gelen iş adamı Hasan Özmen ilk sezonunda ligi üçüncü sırada tamamladı. 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarında ise oldukça düşük bütçelerle gelen peş peşe iki şampiyonluk Yeni Milasspor’un yeniden güzel günlere döneceği müjdesini vermesine rağmen, ne yazık ki BAL Ligine yükselme maçlarında önce Yatağan’a karşı,  son sezonda Ortaca Belediyespor’la oynanan maçların istenilen güzel sonuçlarla tamamlanmaması sonrasında, yine Süper Amatör Küme’de mücadeleye devam edildi.

Bu arada çıkan Büyükşehir Yasası ile Hasan Özmen’in başkanlık yaptığı 3 sezonda kulübün gelirleri de oldukça azalmıştı. Aylık 30 bin tl den 10 bin tl ye düşen gelirler kulübün yönetilmesinde bir dizi sıkıntıların yaşanmasına neden oldu.

Her şeye rağmen üst üste elde edilen 2 şampiyonluk bana göre güzel bir başarıydı.

Keşke bu başarılar BAL Ligi ile taçlandırılabilseydi. O zaman şampiyonlukların bir anlamı ve önemi olacaktı.

Günümüze gelince; 2018-2019 Sezonunda İş adamı Hasan Özmen’in kulüp başkanlığını bırakması sonrasında kulübün yönetimini Ahmet Karabıyık aldı.

Daha doğrusu kulübün yönetimine kimsenin talip olmaması sonucunda Ahmet Karabıyık’ın Yeni Milasspor’un zor zamanında ortaya çıkarak yönetime talip olması ve ben kulübü yöneteceğim demesini, açıkçası takdirle karşıladığımı söylemeliyim.

Ancak söylemlerle kulüp yönetilemeyeceğini Ahmet Karabıyık da sanıyorum anlamıştır.

2018-2019 Sezonunda kulüp yönetimine gelen Ahmet Karabıyık, önce Yeni Milasspor’un teknik sorumlusu olarak takımın başına meslektaşım Cenk Atasoy’u getirdi. Daha doğrusu Cenk Atasoy kendisine yapılan teklifi kabul etti.

Cenk Hoca Hasan Özmen’in 2 dönem şampiyonluğunda da takımın teknik sorumlusuydu ve kazanılan şampiyonlukta da pay sahibi bir isimdi.

Ahmet Karabıyık Başkan kulüp yönetimine geldiği gün, üzülerek belirtiyorum ki, ilk yanlışı yönetim ekibinde yaptı. Seçildiği gün arkasında yönetim ekibi olmayan bir kulüp başkanının icraatlarının da iyi, güzel ve doğru olmayacağı daha ilk günden belli oldu.

Sezona futbolcu transferleriyle başlandı. Mali anlamda bütçesi oldukça sınırlı olan Yeni Milasspor’a gereğinden çok futbolcu alındı ve bu futbolculara gereksiz paralar ödendi.

Yani olmayan paralar olmayacak şekilde çöpe atıldı.

Sezon başlamadan transfer edilen iyi futbolcular vaat edilen ücretlerini zamanında alamayınca, basına sosyal medya yoluyla açıklamalar yaparak, hem başkan Ahmet Karabıyık hem de Yeni Milasspor hakkında olumsuz ve gereksiz konuşmalar yaparak, Yeni

Milasspor’u sadece Muğla’da değil tüm Ege Bölgesinde küçük düşürdüler.

Ligin başlamasıyla birlikte Yeni Milasspor kadrosundaki futbolcularıyla lig mücadelesini en iyi şekilde yapmaya başladı.

İyi sonuçlar alınmaya başlandı. Yeni Milasspor şampiyonluğun bir numaralı adayı olduğunu oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla gösterdi.

Ancak her geçen gün kadrodaki futbolcular kendilerine ödenmesi gereken ücretleri zamanında alamamaya başladılar ve takım içinde yönetim ve kulüp başkanıyla sorunlar da çığ gibi büyümeye başladı.

Futbolcuların kaldıkları yerle ilgili şikâyetleri her gün Milas Spor Basınında hatta Muğla gazetelerinde bile çıkmaya başladı.

Sonuçta sözü de fazla uzatmayalım sıkıntılar büyüdü, sorunlar içinden çıkılmayacak hale geldi.. Futbolcular antrenmanlara çıkmamaya başladı. Maçlar öncesinde müsabakaya çıkılmayacağı söylendi, devreye kulübün onursal başkanı ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat girdi. Müsabakalara çıkıldı. Kazanıldı-kaybedildi ve sonuç olarak Yeni Milasspor ligi üçüncü sırada tamamlayarak yine hayal kırıklığı yarattı.

 Bu arada taraftarların kulüp başkanı ile arası açıldıkça açıldı. Başkan Ahmet Karabıyık istenmeyen adam ilan edildi.

Yeni Milasspor taraftarları ilk defa 2018-2019 sezonunda ikiye ayrılarak bölündüler. Bu bölünme sonucu taraftarlar arasında da sıkıntılar ve sorunlar yaşandı.

Kaybeden her zaman Yeni Milasspor Kulübü oldu.

Koca bir sezon boşa geçti.

 

Gelelim Günümüze…

 

Taraftarlar başkan Karabıyık’ın biran önce istifa ederek olağanüstü genel kurul kararı alınmasını istiyor ve bekliyorlar. Başkan inat ediyor,  yeni sezonda da kulübün başındayım diyor.

Bu anlamsız inatlaşma yine Yeni Milasspor Kulübü’ne zarar veriyor.

Ekim ayı içinde başlayacak olan Süper Amatör Küme Ligi öncesinde ligde mücadele edecek diğer kulüpler takım kadrolarını şekillendirmeye başladılar.

Yeni Milasspor ise başkan Karabıyık’ın kararını beklemeye devam ediyor….

Yeni sezonda Ahmet Karabıyık ile bu kulübün ligde iyi mücadele edeceği konusunda herkes olumsuz görüş belirtiyor. Teknik Sorumlu bulamayacak, futbolcu transferleri yapılamayacak, zira zaman geçiyor.

Başkan Ahmet Karabıyık halen neyi bekliyorsun…

Zaten geçen sezon içinde yeteri kadar yıprandın ve yıpratıldın.

Hiç olmazsa bu seneyi kurtaralım…

Yeni sezon için takımın ve kulübün başına kim gelir bilemiyorum. Hangi şartlarda başkanlığa talip olunur, nasıl bir yönetim oluşturulur bunu da bilemiyorum.

Ancak geç kalıyoruz geç…

2019-2020 sezonunda şampiyonluk ve BAL Ligi hedefini unutun.

Yeni Milasspor’un alt yapısında yer alan gençlerimize parasal anlamda kulübü sıkıntıya sokmayacak takviyeler yaparak yeni sezonu kurtaralım diyorum.

Benden uyarması…

Bekledikçe geç kalıyoruz. Yeni Milasspor’un geleceğinin karanlık olduğunu belirtiyorum…

İnadı bırak ve olağanüstü genel kurul kararı al diyorum Sayın Başkan…


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık