• 18 February 2019, Monday 8:18
HüseyinAçar

Hüseyin Açar

2 Farklı Etkinlik Milaslılarla buluştu

Yaşadığımız Günler

 

Geçtiğimiz günler içersinde ilçemiz Milas 2 farklı etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Birincisi, her yıl geleneksel olarak Milas Sanatçılar Derneği ve Milas Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Gençlik Konseri, diğeri ise ülkemizdeki trafik kazalarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla yapılan ve yine Milas Belediyesi, Milas Emniyet Müdürlüğü, Milas Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Kaymakamlığı ve Milas Şoförler Odası’nın destek ve katkılarıyla gerçekleştirilen bir tek kişilik oyun, yani stand-up gösterisiydi.

Kısaca bu iki etkinlikle ilgili izlenimlerimi, duygu ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Gençlerrock ve rap şarkılarıyla eğlendiler

Koordinatörlüğünü Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Ali Çakır’ın, sunuculuğunu Ezgi Dönmez’in üstlendiği Gençlik konseri, ilk kez izlediğim bir etkinlik olarak oldukça dikkat çekiciydi.

Milas’ta liseler grubunda öğrencilerimizin kendileri tarafından oluşturulan rock ve rap tarzında müzik yapan gruplar, katılımın oldukça yüksek olduğu bir ortamda sahne performanslarını sergilediler.

31 Ocak Perşembe günü Milas Evlendirme ve Düğün Salonu’nda bir araya gelen gençler, kendileri için müzik yapan gençlerden oluşan rock ve rap müzik gruplarını ilgiyle dinleyerek, oldukça keyifli bir gece geçirdiler.

Müzikleri kadar gruplarına verdikleri isimlerle de dikkat çeken müzik grupları, gecenin renkli ve güzel geçmesine, farklı türde söyledikleri şarkıları ile anlam kazandırdılar.

Zaman Makinası, Utopya, Duvar, Serüven, Mor, Asistoli, Her Nebze Şerbet, Galata, Jack Son Durak, Siyah, Depar ve Marjanal, müzik gecesinin rock gruplarıydılar. Ayrıca rap tarzında şarkılarıyla Milad ve Onur da, sahne performanslarıyla tam not aldılar.

Keyifli, farklı ve renkli bir müzik etkinliğine imza tan tüm grupları ve genç kardeşlerimizi bu medeni cesaretleri ve çabaları nedeniyle kutluyor, onlara destek olanlara da teşekkür ediyorum.

Kazasız Kul Olmaz

Milas’ta gerçekleştirilen ikinci etkinlik, bir tiyatro oyunu, daha doğrusu tek kişilik bir stand-up gösterisiyle ilgiliydi.

5 Şubat Salı günü yine Evlendirme ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen bu tek kişilik gösteri, ülkemizdeki kazalara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için sahnelenmişti. Çocuklar Duymasın ve Seksenler dizileri ile yakından tanıdığımız tiyatro-sinema sanatçısı Ceyhun Fersoy tarafından sergilenen oyun yaklaşık 1 saat sürdü.

Milas protokolünün tanınmış isimlerinin de katıldıkları ve oyunu izledikleri gecede keyifli anlarda yaşandı.

Paşalar Mahallesi ve Firuzpaşa Mahallesi Muhtarımız Milas’ın en renkli simalarından Recep Panay’ın da sahneye çıkarak Milas ve Milas’ın güzelliklerini anlatan şiiri gösterisi, izleyenlerden ve Ceyhun Fersoy’dan alkış aldı.

Sahne performansıyla alkış alan Ceyhun Fersoy’a oyunlarında zaman zaman Zahrettin Çelik de eşlik etti. Genel anlamda baktığımda bu oyunun güzel olduğunu söyleyebilirim.

Eğlenceliydi, yararlıydı ama sanki bir şeyler eksikti diyorum. Trafikle ilgili bölümleri azdı.

Emniyet kemeri kullanmanın önemi, yayalara ilk geçiş hakkının verilmesi gerekliliği ve cep telefonu kullanarak araç kullanmanın suç olduğu vurgulandı, umarım anlaşılmıştır.

Bu tür tiyatro oyunları sonrasında her zaman söylediğim genel bir cümle var “Bize bir Kültür Merkezi Lazım, O da Hemen Lazım” deyip yazıyı noktalayalım.

Bir de neye üzülüyorum biliyor musunuz? Bu tür etkinlikleri ne yazık ki engelli kardeşlerimiz, dostlarımız, vatandaşlarımız izleyemiyorlar.

Nedenine gelince onların izlemesi için gereken platformalar ne yazık ki yok….

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık